Dodig dotáhl životní turnaj k prvnímu titulu

6. 2. 2011, 20:57
Aktuality 0
ATP ZÁHŘEB - Šestadvacetiletý Chorvat Ivan Dodig dosud nikdy nehrál ani v semifinále, na domácím halovém turnaji v Záhřebu však proměnil životní formu v premiérový titul. Ve finále porazil Němce Michaela Berrera, který dopadl stejně jako v loňském ročníku.
Profily hráčů
Ivan Dodig

Ivan Dodig na nedávném Australian Open zdolal slavnějšímo krajana Karloviče a jako jediný dokázal sebrat set pozdějšímu vítězi Djokovičovi. Na turnajích ATP byl však pouze dvakrát ve čtvrtfinále a pokaždé v hale: loni ve Stockholmu a předloni právě v Záhřebu. I své dva challengerové tituly získal v hale.

Až v závěru loňského sezony se poprvé prodral do elitní světové stovky a tento týden si šestadvacetiletý Chorvat, původem z Bosny a Hercegoviny, premiérově zahrál v semifinále. A nezůstalo jen u něj, Dodigovi nestačily ani skalpy nasazených Granollerse, Ljubičiče a Garcíi-Lópeze a v premiérovém finále zdolal i Michaela Berrera.

"Je to to nejlepší, co se hráči může stát - hrát v domácím prostředí před svými fanoušky a získat svůj první titul. Jsem opravdu moc šťastný, byl to úžasný týden. Je to pro mě neuvěřitelná zkušenost," radoval se Dodig, který se narodil stejně jako Ljubičič v Bosně a Hercegovině.

"Dnes jsem nebyl vůbec pod tlakem, snažil jsem se jen soustředit na svou hru a jít výměnu po výměně. Myslím, že jsem po celý týden skvěle podával, obzvlášť v důležitých momentech," pochvaloval si Dodig, jenž potvrdil nadvládu domácích tenistů na záhřebském turnaji. Z osmi ročníků jich Chorvaté vyhráli šest.

Naopak osmý nasazený Berrer dopadl stejně jako před rokem, kdy v chorvatské metropoli nestačil ve finále na Marina Čiliče. "Dnes jsem podal nejhorší výkon za celý týden. Ale on (Dodig) hrál skvěle, podával jako Ivaniševič. Bylo to pro mě těžké, kdykoliv potřeboval, tak skvěle zaservíroval," řekl třicetiletý Berrer, který na první trofej čeká.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (06. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Dodig (Chorv.) - Berrer (8-Něm.) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Norman/Tecau (2-Belg./Rum.) - Granollers/M. López (1-Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist