Dodig s Krajickem na French Open vyhráli čtyřhru mužů. Chorvat spílal pořadatelům

10. 6. 2023, 20:54
Aktuality 5
FRENCH OPEN - Ivan Dodig a Austin Krajicek po roce složili úspěšný reparát ve finále French Open. Chorvatsko-americký pár porazil 6:3, 6:1 belgické duo Sander Gille a Joran Vliegen a získal šestý společný a dosud nejcennější titul. 32letý Krajicek se díky zisku první grandslamové trofeje stane poprvé deblovou světovou jedničkou.
A. Krajicek a I. Dodig (© Profimedia)

Ivan Dodig a Austin Krajicek ve finále loňského French Open nevyužili tři mečboly, letos si však v Paříži zajistili i díky zvládnutí tří třísetových bitev finálový reparát. A byli úspěšní.

Chorvatsko-americký tandem hrající druhou společnou sezonu smetl pod zataženou střechou dvorce Philippea Chatriera bez ztráty podání 6:3, 6:1 Belgičany Sandera Gillea a Jorana Vliegena, s nimiž ani ve třetím vzájemném duelu neztratil set.

Dodig s Krajickem po dubnovém triumfu na Masters 1000 v Monte Carlu získali šestou společnou trofej a poprvé spolu vyhráli grandslamový turnaj.

32letý Američan Krajicek získal svou vůbec premiérovou trofej z grandslamu, díky které se v pondělí poprvé posune do čela deblového žebříčku.

"Dvanáct měsíců jsme čekali na další příležitost a teď jsme ji využili. Chci svému parťákovi poděkovat za tuhle úžasnou jízdu. Paříž je moje oblíbené tenisové místo a teď po zisku téhle trofeje je pro mě ještě oblíbenější," řekl Krajicek.

Dodigova výtka pořadatelům

38letý Chorvat Dodig vyhrál některou z deblových soutěží na grandslamu již posedmé. Čtyřhru mužů ovládl potřetí a znovu s jiným partnerem - v roce 2015 na Roland Garros triumfoval s Brazilcem Marcelem Melem, na Australian Open 2021 slavil se Slovákem Filipem Poláškem.

Proslovu během slavnostního ceremoniálu využil k vyjádření nespokojenosti s podmínkami, ve kterých turnaj absolvoval. Narážel zřejmě na upozaďování deblistů, jejichž soutěže jsou ve stínu dvouher.

"Na závěr bych rád řekl jednu důležitou věc. Jsem čtyřnásobným vítězem Roland Garros. A jsem velmi smutný, a vy zřejmě budete také, že to říkám," začal s vážnou tváří svou řeč rozzlobený Dodig, který v Paříži zvítězil dvakrát i ve smíšené čtyřhře.

"Všichni hráči bychom měli mít rovné podmínky. Ale já se tady 15 dní přesouval taxíkem. Seděl jsem uprostřed pařížských ulic a čtyřicet minut čekal na taxíka. Dorazil jsem pozdě na rozehrávku se svým partnerem," stěžoval si Dodig.

"Cítil jsem se jako turista v Paříži. Jsem čtyřnásobný vítěz, ale tento turnaj by si zasloužil, aby se o všechny hráče staral mnohem lépe, než letos," dodal zklamaný Chorvat.

Poražení Belgičané mají ve sbírce sedm titulů z turnajů ATP 250, v prvním grandslamovém finále na životní úspěch nedosáhli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
IngStavinoha
je dnes bohužel (?) holá realita - a bylo tomu tak i dříve, akorát si na to nikdo nestěžoval smile
Reagovat
jackiec
Vyřadit, zrušit debly, nikoho to nezajímá, jenom berou prachy singlistům, nechytili se ve dvouhře tak pinkají Šebka do 40ti.smile
Reagovat
IngStavinoha
zkrátka hlavně společenská záležitost ;-)

nechal bych jen v soutěžích týmů, i když ty už jsou dnes zprzněny celkově smile
Reagovat
hanz
Bohužel máš pravdu, atraktivita nikde, tipuju, že brzo budou odstaveni ještě víc na okraj tensu.
Reagovat
Patapuff
A ještě napiš, že debl na Grand Slamu je debl sedmiligový. To je taková duchaplná myšlenkasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist