Dominguezová-Linová má druhý titul. Opět vítězí v Bogotě

20. 2. 2011, 21:29
Aktuality 1
WTA BOGOTA - Dvanáctý rok po sobě startovala Španělka Lourdes Dominguezová-Linová na antukovém turnaji v Bogotě a dnes si v sedmimilionové kolumbijské metropoli připsala druhý titul. Ve finále zdolala 2-6 6-3 6-2 Francouzku Mathildu Johanssonovou.
Lourdes Dominguezová-Linová

Turnaj v Bogotě není nikdy obsazen nejlepšími tenistkami a možná i proto se na místní antuce daři Lourdes Dominguezové-Linové. Osmadvacetiletá Španělka v kolumbijské metropoli v sezoně 2000 debutovala v kvalifikaci, o rok později si připsala první vítězný zápas na okruhu WTA. Před šesti lety si zahrála poprvé ve finále a za 12 měsíců už slavila premiérový triumf.

Letos byla v konkurenci dvou hráček první světové padesátky sedmou nasazenou a turnaj podruhé vyhrála . Celkově si připsala druhý titul a ve finále má bilanci dvou výher a dvou porážek. O titul neúspěšně usilovala ještě v roce 2006 na antuce v Budapešti.

V dnešním finále ztratila první set, Mathildu Johanssonovou však nakonec porazila 2-6 6-3 6-2. Ve druhém kole si hladce poradila s Češkou Birnerovou, v semifinále ušetřila síly, neboť Chorvatka Martičová kvůli nemoci nenastoupila.

Poražená pětadvacetiletá Francouzka, jež vyhrála řadu soutěží ITF, si až dosud na turnajích WTA zahrála jen dvakrát ve čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA (Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (20. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Domínguezová--Linová (7-Šp.) - Johanssonová (Fr.) 2-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Duque Marino, Lourdes Dominguez...pristi rok to vidim na Yvonne Meusburger:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist