Dopingový hříšník Ivo Minář se vrátil. První zápas prohrál

17. 3. 2010, 17:12
Aktuality 0
CHALLENGER CALTANISSETTA - Ivu Minářovi vypršel osmiměsíční trest za doping a dnes na challengeru v italské Caltanissettě odehrál první zápas. Úspěšný návrat se však nekonal. Český tenista prohrál s domácím Di Maurem.
Ivo Minář

Odpočinutý od věčného cestování, v lepší fyzické kondici než dřív a s velkou chutí do tenisu se na dvorce vrátil Ivo Minář. Českému hráči před týdnem vypršel osmiměsíční trest za doping.

Minář dostal od Mezinárodní tenisové federace (ITF) trest za nález na zakázaný stimulant metylhexanamin při červencovém čtvrtfinále Davis Cupu proti Argentině. Za dopingový nález mohl přípravek sloužící k lepšímu spalování tuků.

Na turnaji ATP si naposledy zahrál loni v Gstaadu 28. července. Předtím od v 1. kola Wimbledonu prohrál čtyři zápasy v řadě.

Včera vstoupil do prvního turnaje po osmi měsících a na challengeru v italské Caltanissettě ho čekal domácí Alessio di Mauro. Utkání bylo za stavu 3-6 6-5 z pohledu Mináře kvůli dešti odloženo na středu, pětadvacetiletý Čech se však o obrat nepostaral a druhý set v tie-breaku prohrál.

Vítěze šesti challengerů čeká už příští týden obhajoba titulu v Barlettě.

Na Sicílii se představil také Dušan Lojda, ale vypadl rovněž v prvním kole. V něm nestačil na Argentince Martina Alunda, který byl rozehraný z kvalifikace a stihl už vyřadit i Minářova přemožitele Di Maura.

- CHALLENGER CALTANISSETTA (Itálie, antuka, 42.500 dolarů) -
vybrané výsledky (16. - 17. 03. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Di Mauro (It.) - I. Minář (8-ČR) 6-3 7-6
Alund (Arg.) - Lojda (ČR) 6-2 6-3
Veič (Chorv.) - Ventura (1-Šp.) 6-2 7-6
Lorenzi (2-It.) - Berlocq (Arg.) 6-4 7-6 Volandri (It.) - Decoud (Arg.) 6-0 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Alund (Arg.) - Di Mauro (It.) 6-3 6-2
Riba (3-Šp.) - Kližan (Slov.) 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist