Dopingový hříšník Kendrick se odvolal, chce kratší trest

2. 8. 2011, 10:25
Aktuality 6
Americký tenista Robert Kendrick se odvolal proti ročnímu trestu za doping. Jednatřicetiletý hráč měl letos na French Open v těle stimulant methylhexanamin a zákaz startů mu vyprší 21. května 2012. Jeho právníci ale žádají zkrácení trestu na tři měsíce, aby tenista stihl grandslamový US Open.
Profily hráčů
Robert Kendrick

Trest oznámila Mezinárodní tenisová federace (ITF) minulý týden. Kendrick se hájil tím, že si vzal prášek na překonání časového posunu a netušil, že lék proti desynchronóze, tedy rozladění vrozených biorytmů, obsahuje zakázané prvky. Federace sice jeho vysvětlení akceptovala, ale hráče uznala zodpovědným za přítomnost jakékoli zakázané substance v těle.

"Dvanáctiměsíční trest je šokující a nepřiměřený nálezu," prohlásil Kendrickův právník Brent Nowicki. "Robert nežádá očištění, on žádá přiměřený trest. ITF se snaží z přestupku za vysokou rychlost udělat těžký zločin," dodal.

Nowicki se nyní pokusí, aby mezinárodní arbitráž CAS případ řešila v týdnu od 15. srpna, dva týdny před začátkem posledního grandslamového turnaje roku v New Yorku.

Soupeři Kendrickovi věří
Robert Kendrick není prvním americkým tenistou, který bude potrestán kvůli dopingu. Rok - původní trest mu byl zkrácen na polovinu - si nezahrál tenis Wayne Odesnik, jenž sice neměl zakázanou látku v těle, ovšem australští celníci v jeho zavazadlech našli růstové hormony. Zatímco od Odesnika se jeho kolegové odvrátili, v tomto případě za potrestaným hráčem stojí.

"Robert je ten první, kdo přizná svoji chybu. Každý vám ale řekne, že to neudělal s tím, že chtěl podvádět. Každý vám taky řekne, že ten trest je moc tvrdý," řekl serveru tennis.com Kendrickův krajan Amer Delic. "Zvlášť když to srovnáte s tím, jak dopadl Wayne Odesnik. Dokonce i tříměsíční trest a vrácení peněz jsou nesmyslné, ale chce se dohodnout. Záleží mu jen na tom, aby odehrál svůj poslední US Open," dodal Delic.

Jak v prohlášení uvedli Kendrickovi právníci, mezi dalšími hráči, kteří ho podporují, jsou například John Isner, Robert Ginepri, James Blake, Michael Russell nebo legendární John McEnroe.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
misoSK
Amer Delic bude asi tazko Kendrickovym krajanom, ci nebodaj Robert ziskal obcianstvo Bosny a Hercegoviny? :D ale inac je nezmysel ze by Robert dopoval za ucelom zvysenia vykonnosti, to v 31 rokoch prenho nema cenu, snad mu dopraju jeho posledny Grand slam, minuly rok na US OPEN bol famozny
Reagovat
smazaný uživatel
Niekedy mi to pripadá, akoby to prekladali cez google tran. :)
Reagovat
Administrator
Dobrý den, o Delicovi se dá jako o Kendrickově krajanovi mluvit od té doby, co přijal americké občanství, byť nyní reprezentuje Bosnu a Hercegovinu.
Reagovat
misoSK
to ano, ved jednu dobu USA reprezentoval, ale teraz reprezentuje Bosnu a dokonca je i rodakom z Bosny
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Odesnik udělal tehdy mega prasarnu s tim co vezl v zavazadlech. Kendrickovi by podle mě ani dopovani nepomohlo, mam rad jeho riskantni hru, ale vždy patřil na hard challengery. A podpora mezi těmi hrači je zřejma, kdyby to byl nějaky hajzl apod, tak by to vypadalo jinak. Podle mě je to jeho posledni sezona. Chtěl by ji dohrat.

V těchto připadech je ale opravdu těžke určovat kdo a co a jak. DOping je doping. Musi si davat pozor. Je to jen na nich co si daji a nasledky musi nest.
Reagovat
dabelsobul
Zajímavý, jak prakticky nikdo nevěřil Odesnikovi, a teď naopak stojí za Kendrickem. Možná by CAS k tomu měla přihlédnout...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist