Dopingový trest mu skončil. Evans se v sobotu vrací na kurty

26. 4. 2018, 10:11
Aktuality 0
Daniel Evans už si může oddechnout a opět naskočit na tenisový kolotoč. Jeho první zastávkou bude domácí challenger v Glasgow, kde se už za dva dny díky divoké kartě od pořadatelů zúčastní kvalifikačních bojů. Sedmadvacetiletý britský tenista byl loni v dubnu pozitivně testován na kokain a dostal od Mezinárodní tenisové federace roční trest.
Profily hráčů
Daniel Evans

Danielovi Evansovi před dvěma dny vypršel roční dopingový trest, který mu Mezinárodní tenisová federace udělila za pozitivní test na kokain. Člen vítězného britského daviscupového týmu se na kurty vrací už za dva dny na domácím challengeru v Glasgow, od jehož pořadatelů obdržel divokou kartu do kvalifikace.

"Chtěl bych všem poděkovat za podporu. Bylo to těžké období. Uvědomil jsem si spoustu věcí. Teď na sobě tvrdě makám a chystám se restartovat svou kariéru. Chci se minimálně vrátit tam, kde jsem byl. Dostal jsem tvrdou lekci," uvedl bývalý 41. hráč světa, jenž je momentálně bez žebříčku.

"Jsem vděčný za všechny, kteří při mně stáli. Chtěl bych poděkovat Britské tenisové federaci, že mi dala šanci se vrátit na větších turnajích," dodal.

"Jakoukoli formu dopingu odsuzujeme. Taková věc nemá v našem sportu co dělat," řekl jeden z ředitelů Britské tenisové federace Simon Timson.

"S Danem už dlouho spolupracujeme a ukázal, že se chce na kurty opravdu vrátit. Dan byl obzvláště v posledních týdnech velmi nápomocný a nechal se dobrovolně testovat. Ze svého pochybení se jasně poučil, a dokonce začal podporovat antidopingový program naší federace, jež pomáhá mladým hráčům se takovým situacím vyhnout. Proto jsme se rozhodli mu udělit divokou kartu a v návratu mu pomoct," doplnil Timson.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist