Doživotní distanc. Starace a Bracciali dostali tvrdý trest za manipulování zápasů

7. 8. 2015, 13:24
Aktuality 13
Italští tenisté Potito Starace a Daniele Bracciali dostali za podíl na ovlivňování zápasů kvůli sázkovým podvodům doživotní zákaz činnosti. Trest vynesla disciplinární komise národní tenisové federace. Bývalý 27. hráč světa Starace musí navíc zaplatit pokutu 20.000 eur a Bracciali dvojnásobnou částku.
Potito Starace

Sedmatřicetiletý Bracciali a jeho občasný deblový partner Starace byli vyšetřováni od loňského podzimu, kdy pracovníci státního zastupitelství v Cremoně při vyšetřování korupčního skandálu narazili na odposlechy jejich telefonních hovorů a internetové konverzace.

V rozhovoru z roku 2007 mezi Braccialim a mužem, který byl o čtyři roky později zatčen, mluví tenista o zmanipulování zápasů proti Američanovi Scovillemu Jenkinsovi na turnaji v Newportu. Jenkins tehdy vyhrál 6-2 6-1.

V roce 2011 majitel pobočky sázkové kanceláře, který také později skončil za mřížemi, mluvil o tom, že Starace souhlasil s tím, že prodá finále turnaje v Casablance. Ital v boji o titul podlehl 1-6 2-6 Španělovi Pablu Andújarovi.

Oba tenisté mohou také skončit před soudem. Pokud by byli odsouzeni, italská federace by je podle předsedy Angela Binaghiho mohla žalovat o odškodné.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Určitě nejsou sami,podle průběhu některých zápasů.Jsou jen obětní beránci.
Reagovat
smazaný uživatel
No je pravda, že o těchto hráčích už se to povídalo řadu let, kdo sleduje delší dobu tenis, výsledky, kurzy, tak ví. Doživotní distanc ale přijde až v jejich 34 a 37 letech, což není prakticky žádný trest. Proto pevně doufám, že skončí před soudem, to by určitě řadu podvodníků odradilo. V opačném případě to bude vzkaz pro všechny tenisty na sklonku kariéry: "Jen si hoši přivydělejte dokud ještě můžete, v nejhorším dostanete doživotní distanc."
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Fifíku, za druhej set máš x brejkbolů a nic?
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho spanilá jazda skončila, neva, nabudúce.
Reagovat
Roger_Federer
Pouze trapna spicka ledovce.
Vybrali dva stare kusy o kterych vedi ze uz nic neuhraji a udelalu z nich disciplinarni pripady.
Kolem roku 2004-2009 v tom jela pulku prvni stovky...
Reagovat
slacker
A je na tom neco spatneho?
Reagovat
Roger_Federer
na cem?
Reagovat
slacker
Spravna doplnujici otazka :-D Na manipulaci. Vzdyt sazkari za to dokonce plati manipulacni poplatek :-D
Reagovat
smazaný uživatel
fíha a Dominik zas dostal žltý darček od Philippa. Studená sprcha mu azda pomôže :-))
Reagovat
smazaný uživatel
akože v tom zmysle, že oni trest a Domi kanára, uff
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to tvrdý nepřijde. Do basy s nima!
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle trest nijak nevylučuje, že by mohli jít do basy. I když nevím jak v Itálii, u nás se za něco takového dávaly jen podmínky a do basy nikdo nešel.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, prodavači, měli zkusit dělat radši do zeleniny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist