Druhý deblový triumf během dvou týdnů. V Soulu Bouzková ovládla čtyřhru s Mattekovou-Sandsovou

15. 10. 2023, 06:56
Aktuality 10
WTA SOUL - Marie Bouzková (25) v Asii vyhrála dva deblové turnaje během dvou týdnů a svou neporazitelnost ve čtyřhře protáhla na devět zápasů. Sedm dní triumfu na 'tisícovce' v Pekingu se Španělkou Sarou Sorribesovou ovládla po boku bývalé nejlepší deblistky světa Bethanie Mattekové-Sandsové (38) také turnaj WTA 250 v jihokorejském Soulu. Ve finále druhý nasazený česko-americký pár smetl 6:2, 6:1 thajské duo Luksika Kumkhumová (30) a Peangthan Pliphuechová (30).
Marie Bouzková a Bethanie Matteková Sandsová na první společné akci v Římě (© Profimedia)

Marie Bouzková letos ve dvouhře nevyhrála víc jak tři zápasy po sobě a nebyla dál než ve čtvrtfinále. Přesto se stále drží v TOP 30 a nyní k tomu začala přidávat i trofeje, byť 'jen' ve čtyřhře.

Před týdnem pětadvacetiletá Češka slavila svůj nejcennější triumf na podniku WTA 1000 v čínském Pekingu se Španělkou Sarou Sorribesovou a pouhých sedm dní poté se po boku jiné partnerky raduje z turnajového vítězství znovu. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou dobyly akci WTA 250 v jihokorejském Soulu.

Druhá nasazená česko-americká dvojice čtyřikrát potvrdila roli favoritek a svou dominanci podtrhnula jednoznačnou výhrou v nedělním finále. Thajky Luksiku Kumkhumovou a Peangthan Plipuechovou smetla za 67 minut hry 6:2, 6:1, když si soupeřky dokázaly pouze jednou udržet servis.

Vítězka jednoho turnaje WTA ve dvouhře Bouzková získala svůj celkově 5. deblový titul. Dvakrát triumfovala s Lucií Hradeckou (Birmingham 2021 a Livesport Prague Open 2021), dvakrát se Sorribesovou (Istanbul 2022 a Peking 2023) a nyní poprvé na teprve druhé společné akci s Mattekovou-Sandsovou.

V žebříčcích dvouhry i čtyřhry Bouzková figuruje ve třetí desítce. Příští týden by věčně usměvavá rodačka z Prahy měla ukončit sezonu na turnaji WTA 250 v čínském Nanchangu, kde je nasazenou trojkou a v prvním kole narazí na domácí Xiyu Wang.

Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 250 v Soulu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
horska.kraslice
Bětka bez podkolenek skoro není k poznánísmilesmile
Reagovat
misa
Ještě 8. května byla Marie v žebříčku čtyřhry na 214. místě. Potom z následujících sedmi turnajů vytěžila dva tituly, dvě semifinále a jedno čtvrtfinále. Kromě jednoho titulu se jednalo o samé úspěchy na grandslamech nebo tisícovkách. Na začátku příští sezony může vylepšit svoje kariérní maximum (dosud byla nejvýš 24.) smile
Reagovat
tommr
no už by bylo potřeba aby měly KrejSi u nás v deblu nějakou konkurenci ...
Reagovat
PetaM
Tak třeba bude aspoň dobrá deblistka.
Reagovat
JohnB
Kdo ho napráskal?
Reagovat
Marsia01
Blahozelam svojej menovkyni Marii Bouzkovej,ja som este vyssia nez ona a som bruneta.Som velmi rada,ze sa jej dari,ze sa okrem tenisu aj vzdelava.To je velke plus.Vo vsetkych nasledujucich zapasoch budem horlivo fandit
Reagovat
misa
Marii čeká na dalším turnaji opět čínská tenistka. Proti Číňankám se jí nedaří, hrají všechny skoro stejně, Bouzkovou tlačí důraznou hrou od základní čáry, pomůžou si prvním podáním. Asi ji čeká opět těžký zápas...
Reagovat
misa
Usměvavá Maruška slaví pátý deblový titul ve své kariéře. Dvakrát vyhrála s Hradeckou, dvakrát se Sorribes Tormo a dnes poprvé s Mattek Sands.

Příští týden bude na žebříčku 29. ve dvouhře a 26. ve čtyřhře. Je zdravá, tenis ji baví, dost si vydělá - má pěknou kariéru. Pro mě je navíc neuvěřitelně krásná a sympatická, přeju jí ve sportu i životě jen to nejlepší smilesmile

Příští týden ještě turnaj v Nančangu.
Reagovat
frenkie57
S tím se dá jedině souhlasit. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist