Druhý turnaj už Nadal v titul proměnil, slaví v Sao Paulu

17. 2. 2013, 18:49
Aktuality 191
ATP SAO PAULO - Rafael Nadal už na druhém turnaji po svém návratu po sedmiměsíční pauze slaví titul. Zatímco před týdnem ve Viňa del Mar ve finále ještě neuspěl, dnes na antuce v brazilském Sao Paulu porazil Argentince Davida Nalbandiana a získal celkově 51. titul.
Rafael Nadal

Rafael Nadal od loňského Wimbledonu kvůli zranění kolena nehrál přes sedm měsíců. Vrátil se až minulý týden v chilském Viňa del Mar, kde si zahrál finále dvouhry i čtyřhry. Titulu se ale ještě nedočkal.

Tento týden ve svém comebacku pokračoval v Sao Paulu, fanoušky však v Brazílii dvakrát vystrašil. Nejprve když ze čtyřhry odstoupil hned po prvním zápase (vítězném), aby koleno zbytečně nepřetěžoval, a podruhé když po včerejším semifinále prohlásil, že "takhle ho koleno po návratu ještě nebolelo". 

Po dvou třísetových výhrách nad Berlocqem a Alundem ale k dnešnímu finále proti dalšímu Argentinci Davidu Nalbandianovi nastoupil a své příznivce velmi potěšil. Po 78 minutách hry vyhrál 6-2 6-3 a mohl se začít radovat z prvního titulu od loňského Roland Garros. Celkově získal 51. trofej, 37. z antuky.

Rafael Nadal a David NalbandianV prvním setu Nadal jediný brejkbol odvrátil, sám soupeři sebral dvakrát podání a za 34 minut vyhrál hladce 6-2. Začátek druhého setu ale zaspal, prohrál si dvakrát svůj servis a prohrával už 0-3. Vývoj dějství ale nevzdal, v dalším průběhu ztratil už jen 10 fiftýnů, získal šest gamů v řadě a set dokonale otočil.

"Když je stav kolena lepší a bolest snesitelnější jako dnes, tak cítím, že si na kurtu mohu dovolit mnohem více," řekl Nadal, který Brazil Open vyhrál už v roce 2005, kdy se turnaj konal v Costa do Sauipe. "Tehdy jsem začínal. Doufám, že tohle je nový začátek," přeje si Nadal, který s Nalbandianem vyhrál popáté v řadě. Na antuce dnes hráli poprvé.

"Dnes jsem nehrál dobře, Rafa byl lepší," uznal jednatřicetiletý Nalbandian hrál tento týden poprvé od loňského srpna. Po pěti měsících, během kterých laboroval se zraněním mezižeberních svalů, se vrátil ve velmi slušné formě. "Dnes jsem prohrál, ale myslím, že s tímto týdnem mohu být spokojený. První turnaj po dlouhé době a hned finále, toho si cením," řekl Argentinec, který v průběhu týden vyřadil i nasazenou dvojku a dvojnásobného obhájce titulu Almagra.

Nadal bude mít příští týden volno, po kterém se představí ještě na antuce v mexickém Acapulku. V březnu už ho budou čekat turnaje s elitním obsazením v Indian Wells a Miami. "Teď pouze přemýšlím, jak oslavím tento titul. Moc pro mě znamená. Ještě potřebuju čas, tak myslím den po dni, týden po týdnu."

Bývalá světová trojka Nalbandian, který má po 24. finálovém zápase na kontě stále 11 titulů, se na rozdíl od Nadala příští týden představí na domácím antukovém turnaji v Buenos Aires.

Čermák ve finále čtyřhry neuspěl
Ve čtyřhře usiloval František Čermák o 30. titul v kariéře, ale ve finále spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem nestačili na brazilsko-rakouské duo Bruno Soares a Alexander Peya, kterému podlehli 7-6 2-6 7-10.

Šestatřicetiletý Čermák s o tři roky mladším Mertiňákem útočili v prvním finále v sezoně na osmý společný titul. Celkově má český hráč na kontě 29 deblových triumfů, naposledy se slovenským spoluhráčem slavil loni v říjnu v Moskvě.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 455.775 dolarů)
nedělní výsledky (17. 02. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Nalbandian (Arg.) 6-2 6-3

Čtyřhra - finále:
Soares/Peya (2-Braz./Rak.) - Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) 6-7(5) 6-2 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

191
Přidat komentář
smazaný uživatel
Díky za příspěvek, aspoň je tu něco ke čtení. Olympiada (99, 24) rozhodně zvyšuje sledovanost zdejších diskuzí.
Reagovat
spaniel
Stejne jako Farmar hleda zenu zvysuje sledovanost televize. Otazka je, zda je to dobre...
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik tech nicku vlastne mas?
Reagovat
gigin
Tvl!! Domča se nám vrátil v "našich" barvách!! Zdááááááááár!! :))) Co ta srběnka? Už lehla?? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
jj, popelem :)
Reagovat
steve79
Vítězství Rafy mě překvapilo, ale jeho výkony jsou poloviční. Jak sám přiznal, takhle ho koleno ještě nebolo a vypadá, že dva prestižní turnaje Indian Wells a Miami na devesát procent vynechá.Nadalův fanoušek rozhodně nejsem, ale přeji mu pevné zdraví.
Reagovat
steve79
I kdyby tahle sezona byla jeho poslední, tak mu nikdo primát nejlepší antukář v histori nevezme.
Reagovat
Amputace
Souhlasím s tebou. spaniel a jemu podobní zkrátka ignorují fakta, která krom nich vidí snad úplně každý - tedy: že Nadal je enormně talentovaný tenista, jeden z nejtalentovanějších tenistů všech dob. To, že Federer při tenise vypadá elegantněji a jeho pohyb by se v inscenaci Labutího jezera rozhodně vyjímal více než ten Nadalův, neznamená, že má Nadal své úspěchy vydřené. To si musí myslet pouze ubožák, Nadal hater či prostý ignorant. Je to stejné jako srovnávat Mozarta a Beethovena. Jen proto, že Mozart dokázal složit symfonii za tři dny, předehru k Donu Giovannimu dopisoval den před premiérou, Requiem komponoval prakticky umírající, což všechno svědčí o nesmírném talentu a genialitě, která mu práci značně usnadňovala, ho přece nejde nazvat větším géniem než Beethovena, který naopak několikrát přepisoval partituru Páté symfonie, dokonce vytvořil snad třináct různých témat hlavního motivu druhé věty, než se rozhodl pro to správné, Devátou symfonii - ačkoli samotná kompozici trvala zhruba rok, - začal skicovat už sedm let před její premiérou, a podobných příkladů děl, jejichž tvorba mohla připomínat úmorné tvůrčí snažení, tedy ekvivalent vaší "vydřenosti", bych našel víc a víc. Přesto - když ve výsledku srovnám Devátou symfonii Beethovenovu a třeba Mozartův Klarinetový koncert, Mozart mi bude znít elegantněji, lehčeji, zato Devátá naléhavěji a hutněji. Mimochodem: třeba Brahms pracoval na První symfonii nějakých 21 let!! Také vydřené? Možná vám tento příměr bude připadat scestný - umění a sport přece nepatří dohromady -, já bych však naopak řekl, že o otázce talentu a přízemnosti, s jakou na něj nahlížíte, vypovídá více než dobře.
Reagovat
Heather_Fedex
to, ze souhlasis s nejvetsim diskuterskym trolem, kt. tvori cca 90% nejvetsiho odpadu, jaky byl tady na tp vyprodukovan, o tobe taky vypovyda vic, nez dobre
Reagovat
Heather_Fedex
vypovida ;)
Reagovat
Amputace
Dobře vím, že Olympiada je provokatér. To ovšem snad neznamená, že nemůže pojednou napsat něco, s čím budu souhlasit - pouze tvé pokrytectví tě nutí si to myslet; je v tom prosté bagatelizování věcí a hodnot na dobré a zlé, a jakmile je něco ve škatulce "zlé", už z automatického principu to nemůže přinést něco pozitivního či dokonce dobrého. Ovšem v tom, co tentokrát Olympiada napsal (byť se opět nevyhnul značně útočnému tónu) je naprostá pravda. Zlehčování některých fanoušků Federera Nadalova přirozeného talentu je již pověstné a k tomu se jeho názor trefně vztahuje. A to, že jsem s Olympiadou sohlasil, o mně vypovídá jedině to, že jsem schopen zamyslet se nad konkrétním názorem a nekategorizuji si - na rozdíl od tebe - lidi do skupin "hodní" a "zlí", "chytří" a "hloupí" atd. Nechci, jednoduše řečeno, vidět věci jen černobíle.
Reagovat
tito
Fajn příspěvky
Reagovat
Roger_Federer
Nadal se pred lety, tehdy mu bylo tak 19 tusim a vyhraval prvni tituli, v jednom rozhovoru vyjadril, sam jak se nadrel a namucil na kurtech, jak drel hodiny treniku se strejdou nez dokazal to kde je...A jak "zavidi" hracum jako je Fedex talent a lehkost..doslova rekl"nemusi drit na vse", takze ted argumentuj..?
Reagovat
Heather_Fedex
no vidis a ja zase si muzu myslet, ze kazdy kdo rika o federerovi, ze je sobecky, ze kasle na svuj narod a je mu prednejsi individualni kariera, je jenom hater, ci sprosty ignorant. federer odehral uz ve veku nadala daleko vic zapasu za dc at uz ve 2hre nebo 4hre, 4-krat startoval na olympijskych hrach a vybojoval 2 medaile. ovsem zaslepenym fanouskum tohle nema cenu vysvetlovat
Reagovat
Amputace
A ty si snad myslíš, že Federer či jiní tenisté se nenadřeli? O tom sport a koneckonců veškerá ostatní odvětví lidské činnosti jsou. Nechce se mi věřit, že by si někdo mohl doopravdy myslet, že zatímco jeden tenista vyhrává především díky talentu, aniž by musel makat, jiný tenista si vše pouze vydřel. A to na vrcholové úrovni. Vydřít si můžeš možná nějaké tituly na challengerech, nikoli však 11 GS titulů a neotřesitelný statut nejlepšího antukového hráče všech dob. Nepopírám, že Federera lze považovat za hráče s větším přirozeným talentem, na druhou stranu tvrzení, že Nadal si vše vydřel a tam, kde je, je pouze kvůli své vůli a zničujícímu tréninku, se nedá považovat než za krajně omezená.
Reagovat
Amputace
O čem to mluvíš? Píšeš v určitém vlákně, kde se řeší určité téma. Ty jsi však zatím nebyla schopna ničeho, než neopodstatněného osočování. Proč se nevyjádříš k tomu, co napsal Olypiada nebo já ve svém prvním příspěvku? Až někdo bude psát o Federerově individualismu, vyjádři se k tomu, proč to ale vytahuješ právě nyní, mi rozum nebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, prosímtě;-)...To, že Olympiada nemá rád Rogera, ještě neznamená, že je hňup a nemůže mít zajímavé názory či tenisové znalosti. To, co píše o Rogerovi, je samozřejmě potřeba brát s rezervou, ale jinak si některé jeho komentáře ráda přečtu, rozhled má...
Amputace- Souhlas s titem, hezké názory, střízlivé, žádný slepý fanatismus...;-)
Reagovat
Heather_Fedex
amputace, a smim se zeptat, proc olympiada zacal olympiada z niceho nic psat o tom, jaky je nadal genius a federer ze vypada pri technice jak polobuzzerant?
Reagovat
smazaný uživatel
si myslím, že Olympiada hodně imponuje Fandině, ona tyhle přímé útoky ocení- jako u Pe3ka;-)
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, aha. tak znovu se mi potvrdili slova, ze fanouskum nadala se smi odpustit vsechno...
Reagovat
Roger_Federer
ale jiste ze vsichni se nadreli a namucili, jen nekdo vice, nekdo mene..
Reagovat
Olympiada
Kolikrat napisu mimo moji misu .... a častokrat sdilí/souhlasí i ti nejvetší nepřatele... Az na extremisticke dvojče Pe3kArmstrong o ktere samozrejme nikdy nestojim

Proboha fanatic - treninkove davky maji plusMinus na spicce vsichni stejné....i přetrenovat se mužeš.

Federer se take nechava rad slyset jek mimo kurt nelidsky dře
Reagovat
Amputace
To nevím, ale nejspíš šlo o reakci na diskuzi, která proběhla v předchozím článku o Rafovi, kde se toto téma řešilo. Jinak ty samozřejmě z toho článku vytahuješ jen to negativní, ale je tam také několik trefných postřehů (například ten s Bennetauem nebo to s pohybem do strany). A ten "polobuzzerant" je přinejmenším srovnatelný s mnoha "tituly", kterými běžně častuje Nadala třeba Peřík. Oba tábory mají své provokatéry, tak je třeba to brát, ovšem tentokrát měl Olympiada v podstatě pravdy, třebaže to podal, jak to podal.
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiada je jen jeden z "mnoha" zdejších haterů...možná používá nejvulgárnější výrazy, ale nejvulgárnější nerovná se nejhorší urážky...Já neuznávám urážky od nikoho na jakéhokoliv hráče. A když ti hateři nepíšou o nenáviděném hráči, jsem ochotna uznat, že mají dobré tenisové znalosti atp...ať už jde o Olympiadu nebo třeba Pe3ka...
Reagovat
Fandina
Sonja, jak to tady čtu, tak se na mě nezlob, ale ty jsi fanouškem Nadala, ať se ti to líbí nebo ne, ale je to evidentní ... úsměv
Reagovat
Fandina
Sonja ... a samozřejmě je to dobře. Každý někomu fandíme, skrytě i veřejně. A tak je to správně.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D...bože.
Reagovat
Roger_Federer
Sonjo
ja se z tebe jednou po...u,Ty te vlastni demagogii i veřis, ze?
Reagovat
Heather_Fedex
amputace, neboj. vsak ja sem taky do sveho pripsevku zahrnula reakci na ne1, ale na mnoha mnoha clanku, pod kt. se tato tema promilela x-krat. a jeste se x-krat promilet bude
stejne jak o nadalovi a jeho talentu
Reagovat
Amputace
Promiň mi jistou uštěpačnost, ale tvá první reakce byla: "to, ze souhlasis s nejvetsim diskuterskym trolem, kt. tvori cca 90% nejvetsiho odpadu, jaky byl tady na tp vyprodukovan, o tobe taky vypovyda vic, nez dobre" Vůbec ses nezamyslela nad tím, co jsme Olympiada a já napsali - přesto jsi však uznala za nutné "cosi" napsat. A to cosi vypovídá spíše o tobě než o mně.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvé nevím, o čem mluvíš a zadruhé (a hlavně) nevím, proč bych měla reagovat na někoho, kdo veřejně přizná, že jeho komentáře mají provokovat a vyvolávat bouřlivé reakce;-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... znáš ten vtip, doma mi můžeš říkat jménem :-))))
Reagovat
Roger_Federer
Za prve...ty sama si provokater.., zadruhe sama si v minulosti nesla daleko od hrubych slov, osobnich utoku a urazek ve svych komentarich, ku prispivatelum ( ted nemam na mysli jen davis-cap..Stepanek-Tipsarevic)..Za treti, skutecne jsi, skryty odpurce "Federerovcu", ikdyz to nechces priznat..
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, Fandinko...já mám jediného koně, kterému přeju všechny tituly, co může urvat, pro dalšího takového koně prostě není místo:-) Nadalovi jen přeju, aby se znova dostal do formy, protože mi přijde smutné, aby tak významný tenista jako on skončil kariéru takhle nešťastně.
Reagovat
smazaný uživatel
Mysli si, co chceš, je mně to upřímně fuk:-)
Reagovat
Heather_Fedex
tva reakce o tobe vypovida, ze si zkratka zaslepeny fanousek, kt. si za zadnou cenu neprizna, ze sympatizuje s nazormi trola a to jenom proto, ze ve svem prispevku glorifikoval tvyho chranence a hanil nenavideneho svycara
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak přesně tak to je. Z tvých reakcí je víc než evidentní, že se Rafy zastáváš a člověk neví jestli je to fandění.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to fandění, fandím jedině Nolemu:-) + přeju pár hráčům (Jerzy, Miloš), ale kdyby se střetli s Nolem, je pro mne volba jasná...a upřímně mi není jasné, jak ty zvládneš fandit Tomášovi i Rogerovi:-D
Jinak, věř nebo ne, kdyby se tu křivdilo Rogerovi tolik jako Rafovi a byl tu nenáviděn tolik jako Rafa, taky se ho zastávám...jsem v tomhle "nemocná".
Reagovat
Amputace
Zanechme těchto řečí a pojďme k věci. Co napsal Olympiada ve svém příspěvku nepravdivého? Co napsal za nepravdu, se kterou já jsem fanaticky souhlasil? A nám na mysli fakta, která zmiňoval, nikoli pejorativně míněná vyjádření (jako polobuzzerant).
Reagovat
Amputace
Navíc: jak mohu s někým sympatizovat na základě souhlasu s jedním jeho příspěvkem? Víš vůbec co slovo sympatizovat znamená? Pochybuji o tom.
Reagovat
spaniel
Proc me zminujes? Nemam rad Nadala, ale do diskuse o talentu jsem se nezapojil, protoze vim, ze kazdy hrac co se dostane do prvni 100ky ma talent, ti co do 10ky maji super talent a nase top4 uz slovo talent presahuje nekam do geniality. Nikdy jsem nezpochybnoval, ze je Nadal talentovany.
Reagovat
Fandina
Sonja ... já fandím Rogerovi Tomášovi a spoustě dalších lidí. Na tom není nic nenormálního. Když hrají spolu, tak si ujasním, komu víc a jdu na to. A jinak samozřejmě, že se mi nelíbí osočování a útočení na hráče. Ale přečtu si to, srovnám v hlavě, jestli je to oprávněné a tím to končí. Nemá smyslá tady když jeden zaútočí to zase vracet nečím jiným a to je tady pořád dokola. Jeden tábor se přetlouká s druhým až je to únavné a trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
A komu fandíš víc? To mne zajímá;-)
Jinak s tebou souhlasím.
Reagovat
Amputace
Nezapojil? Tvá reakce na Olympiadu: "Nezapomeň si utřít monitorek, ať Ti máma nedá ban na TP."
Reagovat
spaniel
A kde jsem tam zpochybnil Nadaluv talent?
Reagovat
Amputace
A mimochodem: pahýl je amputovaná končetina, zatímco amputace je zákrok.
Reagovat
Amputace
Proč jsi tedy reagoval?
Reagovat
Fandina
Nejvíc Tomovi, i když vím, že je Roger je hrně jinde. A pak Radkovi, hodně Lukášovi, na toho mám slabost obrovskou, Ivovi, Háječkovi, všem našim klukům, každému z jiného důvodu a taky proto, že jsem všechny minimálně viděla osobně. A pak taky Lackovi, Kližanovi, teďka Jerzymu, Goffinovi, Gasketovi, Benetkovi je jich dost, hodně také těch, které vídám v Praze na Štvanici a nějak mě zaujmou. U holek je to podobné. Tam jich je také moc. Všechny české a zase Cibule, Danka a zase spousty dalších a také se to mění, když na to přijde tak při zápase si také tvořím favority.
Reagovat
Fandina
Oprava ... můj předešlý příspěvek začínající Nejvíc ... byl určen Sonje ... díky
Reagovat
spaniel
Samozrejme vim, ze amputace je zakrok. Ale zakroku by neznelo to tak dobre, to musis uznat, kdyz jsi tak nestranny (jinak teda hodne divny nick). A reagoval jsem na ten ton jakym to napsal.
Reagovat
Amputace
Ano, divný nick to je, to uznávám :) (Inspirace vzešla z krátkometrážního filmu Davida Lynche stejného názvu) Ale mám jej už dlouho, tak jsem si jej nechal i tady. V tom případě se omlouvám za nařčení; z tvé reakce jsem usoudil, že bys ji neměl zapotřebí v případě, že bys s obsahem příspěvku Olympiady souhlasil.
Reagovat
Roger_Federer
Nesouhlasim..safin, haas, gulbis- vice talentovani hraci nez Nadal narozdil od neho to promrhali..
Reagovat
Amputace
Gulbis a větší talent než Nadal? To už ti ta zatrpklost vůči Nadalovi opravdu vlezla na mozek? U Safina bych také pochyboval. To mnohem reálněji zní ten Haas nebo Nalbandian. Ale v první řadě nechápu, jak úroveň toho talentu (tedy přirozeného) měříš. Na jednu stranu ses tady nejednou při srovnávání Nadala a Federera oháněl statistikami, které mluví jasně ve prospěch Federera, tudíž mají dokazovat, že je Federer lepším tenistou, na druhou stranu tady mluvíš o hráčích, kteří nedosáhli ani zdaleka úspěchů Nadala jako o talentovanějších. Přestávám se v tom orientovat. Navíc Gulbis se nikdy ani nepřiblížil svými výkony Top4, takže by mě opravdu zajímalo, jak jsi přišel na to, že je talentovanější. Na druhou stranu musí být velice jednoduché si taková moudra obhájit, pokud si Nadalovy geniální beckhandové prohozy z nemožných úhlů, jeho geniální top spin a specificky hraný forehand (nikdo jiný ho takhle nehraje, přesto je to vydřené) či jeho pohyb za základní čarou vyložíš jako vydřenost.
Reagovat
spaniel
To se neda objektivne posoudit. Kazdopadne talent sam o sobe nestaci, vsichni v top 4 neskutecne drou a jsou fyzickou o stupen jinde nez ostatni, casto mnohem mladsi hraci. Vem si ted na AO Simona. Po 5 setech s Monfilsem to v dalsim zapase odchodil a to uz skoro nedohral ten zapas s Gaelem. Navic Haas je jina kategorie nez Safin, Nalbandian, Gulbis. On byl vetsinu casu zraneny, kdezto oni jsou lajdaci.
Reagovat
Roger_Federer
Konkretne Gulbis je ukazkou obrovsky promrhaneho talentu, hrac ktery mel podminky i schopnosti byt v top 3 minimalne..Vykaslal se ovsem na vse..Safin?Proboha jeden z nekomplexnejsich hracu vubec, kdyby na to nekaslal a chlastal a nechodil po vecirkach, byl srovnatelny s Djokovicem i Nadalem..

spanel :
ano, a to naprosta pravda..Zacalo to Federerem, nasledoval Nadal,Djokovic..fyzicky zclela jinde nez generace pred nimi i nez zbytek pole za nimi..Ted se nabizi otazka, kdyby Federer nebyl tak dominatni 2004-2007, donutilo by to ostatni hrace, ho nasledovat..zlepsovat se, chtit ho porazet..
Reagovat
Heather_Fedex
amputace, strasne strasne moc si subjektivni a chybi ti stipka objektivity. stipka. a zase zas . ze ma olympionik pravdu? podle mne je to jeho ciste subjektivni nazor, kt. je velmi arogantnim zpusobem podsouvan zvysku populace
Reagovat
Heather_Fedex
dodatek: a to vubec ani nemusel pouzit vulgarni ci hanlivy vyraz typu buzik a podobne...
Reagovat
Amputace
Ano, s tím, co napsal Olympiada souhlasím. Sdílím jeho názor, že Nadalovy úspěchy nejsou pouze vydřené, ale zakládají se na jeho enormním talentu. Jen proto, že takový názor vynesl známý a všemi nenáviděný Federer hater, mám s ním už z principu nesouhlasit? Copak ty si neuvědomuješ, jak je taková logika pokrytecká? Píšeš o subjektivitě a objektivitě a přitom dále jen žvaníš, nejsi v ničem konkrétní, neuvedeš jediný příklad toho, co ze mě dělá zaujatého a neobjektivního fanouška Nadala. Řekni mi: souhlas s čím z toho, co Olympiada napsal, ze mě dělá fanatika? Už se na to ptám podruhé, odpověď žádná. Ani tvůj názor v otázce Nadalova talentu (což bylo zpočátku téma diskuze) koneckonců neznám a není divu, když mě neustále jen napadáš a svými kategorickými výroky se pokoušíš kamsi mě zařadit. Například s tímto ty nesouhlasíš?

"Rafael snad uz ted vam poodkryl svoji genialitu, momentalnim ekonomickym stylem a polovičatym přistupem vyhral turnaj levou zadní( na podobny uspech treba špičkovy tenista typu Benneteau, co poraži Federera čeka cely život ). Uz jen to, že roztočí spin az 5000 otacek, znaci o mimořadnem citu."

Já ano. Dělá ze mě snad souhlas s tímto výrokem neobjektivního fanouška? Co z tebe v tom případě dělá fanouška objektivního? Začni konečně argumentovat.
Reagovat
Roger_Federer
je tvoje vec, ze se ztotoznujes z tim co napsal ...24, zdejsi odbornik
Ovsem, cele je to vykrik do tmy...
Reagovat
Amputace
Uvědom si konečně - stejně jako Heather -, že já neřeším, KDO něco napsal, ale CO napsal. To je pro mě v jakékoli diskuzi nejpodstatnější a mělo by být i pro vás. A stále mi tady nikdo neřekl, co v příspěvku Olympiady je (krom pejorativního a uštěpačného tónu, který se ani mně nelíbí) vlastně natolik pobuřujícího, že mě souhlas s jeho obsahem ve vašich očích natolik devalvuje. Chováte se podobně jako televizní média, pro které nikdy není prioritou, co kdo řekne, ale osoba, která to řekne. Nezabývají se souvislosti, zajímají je pouze symboly a znaky, jednoduché k oslovení televizního diváka. Pokud teď půjdu a někoho zabiji, média ze mě udělají zrůdu, aniž by se dále zajímala o to, co si myslím, co říkám, co mě vlastně k činu vedlo. Pronesu-li například pravdivou myšlenku, bude na ni přesto nahlíženo s nedůvěrou, protože "zrůda" přece nemůže mít pravdu.. Vaše postoje jsou stejně zkostnatělé a demagogické.
Reagovat
Heather_Fedex
to, kdo je jakym talentem je ciste kazdeho subjektivni nazor. 24 si zmyslel z niceho nic opet raz a znovu vyzdvihovat genialitu sveho oblibence a co nejvic pospinit jmeno jinych hracu.
naslo by se tam nekolik kontroverznich vyjadreni, napr. ze "benneteau porazi federera" uz jenom samotne slovni spojeni "benneteau porazi federera" je mimoradna drzost a to ani nemluvim o tom, koho musel julien porazit cestou do finale a koho nadal.
to, ze ma rafael tak vynikajici uspesnost zkraceni hry a hry na siti, spravne olympionik popsal, je to ciste jen jeho tvrzeni, ze rafael je v tom nejlepsi.

a ta posledni veta, tak to byla vazne tresnicka na dortu.

co se tyce mne, tak ja povazuju rafaela za velmi talentovaneho hrace. v zadnem pripade bych se neodvazila tvrdit, ze je mene talentovany nez kdokoliv jiny. ale mam jine kone.
jenze ja narozdil od tebe a 24 nemam potrebu podsouvat sve ciste subjektivni nazory tak arogantnim zpusobem
Reagovat
smazaný uživatel
No spíš než že Amputace chybí objektivnost , tobě chybí větší inteligence a argumenty , nebo prostě nerozumíš tenis.
Příspěvky od Amputace dávají narozdíl od některých tady smysl.
Reagovat
Amputace
Zaprvé: krom jednoho rýpnutí do Federera (polobuzzík - což se ale nevztahovalo k jeho talentu nebo míře geniality, ale tomu, jak vypadá při pohybu), žádného jiného hráče nepošpinil. Celou dobu psal jen o Nadalovi. Nehledej v příspěvku něco, co tam není.
Zadruhé: vůbec se žádnému fanouškovi Nadala nedivím, pokud o něm napíše, že je geniální. Vždyť to zdejší fanoušci Federera (a i Djokoviče a jiných) dělají zcela běžně i u svého favorita, navíc někteří z nich zas a znovu omílají to, jak má Nadal své úspěchy "vydřené". Vůbec se tedy nedivím, že se někdo v podobné atmosféře nechá strhnout k tomu, aby o svém favoritovi napsal, že je geniální.
Zatřetí: proti tomu, že Nadal odehrál celý turnaj v SP na své poměry až nebývale "ekonomicky" úsporně, nemůžeš říct ani popel. Hodně chyboval, jeho forma nebyla zdaleka ideální, ale zároveň chodil hodně na síť, výměny se snažil ukončovat co nejrychleji - a vyšlo mu to. Docílil tedy úspěchu prostředky, o nichž mnozí v minulosti prohlašovali, že jeho hře chybí.
Začtvrté: Bennetau rozhodně neporáží Federera pravidelně, ten tvar "poráží" byl rýpnutím, ale v podstatě je pravdou, že pro Bennetaua, který teď dokázal porazit Federera, je to jeden z životních úspěchů, zatímco Nadal celý turnaj odchodil a přesto vyhrál. Kvalita soupeřů byla v případě obou tenistů samozřejmě rozdílná, to nepopírám.
Zapáté: to, že má Nadal jednu z největších úspěšností v chození na síti je fakt, na druhou stranu se sluší dodat, že vzhledem k tomu, jak zřídka k síti chodí, bylo by poněkud nespravedlivé tuto úspěšnost srovnávat třeba s Federerem. I přesto je však z těch čísel zřejmé, že Nadal rozhodně není hráč schopen jen bušení od základní čáry, přičemž na síti je to nějaký nazdárek.
Reagovat
spaniel
"Rafael snad uz ted vam poodkryl svoji genialitu, momentalnim ekonomickym stylem a polovičatym přistupem vyhral turnaj levou zadní( na podobny uspech treba špičkovy tenista typu Benneteau, co poraži Federera čeka cely život ). Uz jen to, že roztočí spin az 5000 otacek, znaci o mimořadnem citu."

Levou zadni-mickey mouse turnaj, kde krome dvou zapasu ztratil vzdy servis a mel namale, to je levou zadni?
Julien porazi Benneteaua-jak si napsal, dalsi blbost
5000ot-je to silene cislo, ale svedci spis o sile nez citu.

Kdyz uz si vyberes pasaz, kteru chces prezentovat jako objektivni, tak aspon lip vybirej.

Polobuzik-zda se ze s tim souhlasis, resp jsi nenapsal, ze by ti to co i jen trochu pobourilo. Kam se na to hrabe ples a velky zadek odemne. Ano, je velmi polobuzicke hybat se jako vanek a posilat na druhou stranu 160kmh forhandy a backhandy.

Turnaj vyhral diky tomu, ze je to MM turnaj a Nalbandian podal pravdepodobne jeden z nejhorsich vykonu v kariere.

A chozeni na sit? Rafa tam jde jen kdyz si jde potrast rukou, prosim te. Vis co je statistika? Kdyz ja budu hrat jediny zapas a pujdu jednou na sit a vyjde to, budu historicky nejlepsim tenistou na siti.
Reagovat
Heather_Fedex
jasne ja zapomnela, ze fanousci nadala sezrali vsechnu modrost sveta. fakt se hluboce omlouvam, uz budu drzet hubu a krok.
klidne se i nadale zastavejte nicku, kt. nemaj zapotrebi delat nic jineho, nez kopat, ryt, urazet a vymyslet si lzi. jen tak dal
Reagovat
Heather_Fedex
amputace, takze ty take zdilis nazor 24, ze federer pri pohybu vypada jak polobuzik? okik, paradicka, vic uz nemusis vubec psat, udelala sem si obrazek
Reagovat
gigin
Někde jsem četl, že on tam leze, jen když je 100% přesvědčený, že ten útok vyjde... Tentokrát souhlas se spanielem.. Jinak ale hezké vlákno, poučné ;)
Reagovat
tito
No škoda, že jsi se nedíval na Sao P., tam byl právě na síti dost často. Ale pochopitelně ho nemáš tak nasledovaného jako Noleho. :-)
A vlákno je opravdu více než poučné. :-)
Reagovat
gigin
Já se bavím o hře předtím. Ten jeho nový ekosystém hry ještě v oku nemám, jako ty. To je jas! :)))
Reagovat
Amputace
"Polobuzik-zda se ze s tim souhlasis, resp jsi nenapsal, ze by ti to co i jen trochu pobourilo."
- Takže s každým výrokem, u kterého nevyslovím svůj nesouhlas, automaticky souhlasím? Trochu demagogické, nemyslíš?:) Navíc jsem už v některé z těch reakcí na Heather jasně zdůraznil, že nesouhlasím s tónem jeho příspěvku. Celou dobu jsem se bavil jen o tom, co napsal - o tenisových faktech. Vůbec mě nezajímá, jak si myslí, že Federer vypadá při pohybu a chápu to z jeho strany jen jako zbytečné rýpání. Stejně jako to dělá Petřík, dělá to bohužel také on.

"Levou zadni-mickey mouse turnaj, kde krome dvou zapasu ztratil vzdy servis a mel namale, to je levou zadni?"
- byl to na Rafovy poměry snadný turnaj, netvrdím opak, ale dokázal ho vyhrát pro jeho hru netypickými prostředky, což je, myslím, chvályhodné. "Levou-zadní" je asi přehnané, ale na rozdíl od turnaje v Chile (Berlocq) nečelil žádným výrazně kritickým momentům a rozhodně se tolik nenadřel.

"5000ot-je to silene cislo, ale svedci spis o sile nez citu."
- nemyslím.

"A chozeni na sit? Rafa tam jde jen kdyz si jde potrast rukou, prosim te. Vis co je statistika? Kdyz ja budu hrat jediny zapas a pujdu jednou na sit a vyjde to, budu historicky nejlepsim tenistou na siti."
- však jsem jasně podotýkal, že ho nejde srovnávat s hráči, pro které je hra na síti typická. Ale pokud už se tak rozhodne, jeho voleje jsou často velice citlivě a umě zahrané. Věřím, že kdyby tento herní styl praktikoval častěji (což možná - soudě dle posledních zápasů - v budoucnu bude), byl by na síti skvělým hráčem a o nějaké "vydřenosti" už by nemohla být řeč. Rozhodně by se zlepšila jeho intuice a herní předvídavost, která mu, jak se mu zdá, trochu chybí. Často trefuje špatnou stranu, zkracuje hru v nesprávný moment a podobně. V případě, že by si více osvojil hru na síti, šly by podle mě i tyto herní atributy výrazně nahoru.
Reagovat
Amputace
Stále jsi nedokázala pochopit, že se žádného nicku nezastávám, nějaký nick je mi naopak zcela UKRADENÝ. Jsi schopna - a neber tuto otázku jako útok - rozumět všem souvislostem psaného textu? Ne a to s tím polobuzíkem nesdílím (a upřímně mě to nikdy ani nenapadlo). Chápu to jako rýpnutí, jako blbost, ne jako názor, ke kterému by mělo smysl se vyjadřovat. Ve svém prvním příspěvku jsem reagoval na určitá postřehy, toto za nic takového nepovažuji.
Reagovat
tito
No vidíš kamaráde. To já si naopak Noleho zlepšení a zvýšení aktivity na síťi oproti minulosti všiml. A také toho, jak zlepšil podání, což jste moc nezmiňovali. Sleduji, sleduji :-)))
Reagovat
Roger_Federer
Tak ja myslim, ze genialitu a uspornost stylu Rafy proveri az Miami.. A pak antuka v evrope..Dote doby je to furt pocem kamdes.hodne hracu si bude chtit spravit vzajemku..
Reagovat
gigin
Tak prrrrrrrrrrr!! Noldovo zlepšení servu jsme tu plkali už mnohokrát! Ale jak si tu jednu dobu nechodil, tak tě tato skutečnost o neznalosti zdejších diskuzí amnestuje :))
Reagovat
Heather_Fedex
ok, tak ti reknu co dalsiho mi leze na nervy: pochopila sem spravne, ze ve svem uplne 1. prispevku porovnavas beethovena k rf a mozarta k nadalovi? a podle tebe je daleko genialnejsi, ze nekdo dosahne uspechu kdyz je nemocny/ma zraneni narozdil od toho uplne zdraveho?
mozne, to je, pravda. jen mi vadi, ze to podavas formou, jako kdyby federer moh za to, ze se nenarodil s takovymi problemy jako rafael a proto si vubec nezaslouzi oceneni ale spis naopak, kritiku
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
tito
Miami určitě ne, na antuce jak kde ( třeba MC nepřichází v úvahu) Spíše bych viděl kulminaci formy a zvládnutí těchto prvků až na RG, potažmo ve W.
Reagovat
Amputace
:D Ne, nepochopila jsi to vůbec. To už mi ovšem nepřipadá normální. Vše, na co jsem se tím příkladem snažil poukázat, je choulostivost v posuzování otázky talentu. Zatímco Mozart tvořil daleko jednodušeji a s větší lehkostí - dalo by se říci, byť je to samozřejmě hodně dáno konvencemi svázaného klasicismu 18tého století, který na rozdíl od epochy romantismu nenabízel umělcům tolik tvůrčí volnosti - než Beethoven, rozhodně se nedá říci, že byl talentovanější skladatel. Beethoven mnohdy procházel při tvorbě své hudby trápením a až s jakousi úmorností se snažil o její dokonalost. Naproti tomu Mozart dokázal za víkend složit dvě sonáty. Hudební myšlenky se mu doslova hnaly hlavou a jeho schopnost hudební imaginace byla nedozírná. Přesto se ve výsledku Beethoven stvořil větší a historicky významnější hudbu. Kdo je tedy talentovanější? Protože zjednodušeně se dá tvrdit, že Beethoven si svůj úspěch "vydřel".
Reagovat
Amputace
Jinak kdybych to bral z té stránky, jak jsi to ty pochopila, rozhodně bych nemohl z hlediska zdraví Beethovena - který se už od pětadvaceti let potýkal se závažnými problémy se sluchem a Devátou symfonii a Mši solemnis, svá vrcholná díla, komponoval již zcela hluchý - srovnávat s Federerem :)
Reagovat
Heather_Fedex
sorry, na tohle fakt nemam nervy, klasicisticka hudba neni muj salek
ja jen dodam, ze kdyz si myslis, ze clovek je talentovanejsi, kdyz si svuj uspech "vydre" tak v poho, tvoje vec. mne jen leze na nervy, jakym zpusobem to podavas. mozna kdyby ses na to koukal ocima fanousku rogera, tak by ti to doslo.
ale nic, pis dal co chces
Reagovat
Amputace
"ja jen dodam, ze kdyz si myslis, ze clovek je talentovanejsi, kdyz si svuj uspech "vydre" tak v poho"
- NEMYSLÍM! Šlo mi jen o to vyjádřit na příkladu, jak je ta otázka talentu ošidná a tvrzení ten je talentovanější než někdo jiný docela neprůkazná. Ale raději už toho nechejme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, v přirovnání ke skladatelům se evidentně ztrácíš (mně to přijde naopak srozumitelné dost, ale ok), tak ti bude stačit toto, co Amputace napsal v jednom ze svých příspěvků v tomhle vlákně:
"Nepopírám, že Federera lze považovat za hráče s větším přirozeným talentem"...co?
Reagovat
spaniel
Takze nakonec jsme se shodli a ten vynatek z textu toho exota az tak dobre vybran nebyl. Kazdopadne jak jsem napsal, s pointou kupodivu souhlasim, pac pro me jsou vsichni talentovani.

Ja te naopak pochopil tak, ze Mozart je RF a Nadal Beethoven, o cemz svedci i to, ze mas Beethovena radeji. Jenze pak podle me chapes podstatu talentu spatne, protoze Beethoven ho mel min, to jest ve vysledku dosahl stejne urovne, ale vic se nadrel nez dosahl kyzeneho vysledku. Tim ale nechci nejak utocit nebo tak, mozna o to vic je to hodne obdivu, ze to nemel snadne.

G&T: vy jste parek k pohledani :) Ale souhlas, Novak se zlepsil na siti hodne. Vlastne zlepsil toho tak koc, az me prestal vadit. Hraje agresivneji, nedribluje, potlacil alergii nebo co to mel, chodi vic na sit, nekazi tolik smece, rodice prestali nosit trapne trika a pokrikovat na Fedu. Skoro idylka, uz jen 2-3 veci a bude bez chyby :) Rafu ale ceka jeste dlouha cesta, ale treba se toho dockam. Roddicka jsem nemusel, Haas mne byl ukradeny a jak se z nich stali stari matadori, tak jsem je miloval.
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, ja nerozumim micemu, na to uz by sis mohla zvyknout...jsem takovy debiilek
Reagovat
smazaný uživatel
na co si chodila 15 let do skoly kdyz ted nicemu nerozumis..?
Reagovat
smazaný uživatel
"Nepopírám, že Federera lze považovat za hráče s větším přirozeným talentem"
...jsi už klidnější??
Já jdu, dobrou noc.
Reagovat
Amputace
"Jenze pak podle me chapes podstatu talentu spatne, protoze Beethoven ho mel min, to jest ve vysledku dosahl stejne urovne, ale vic se nadrel nez dosahl kyzeneho vysledku." V tomto tvrzení se právě ukrývá rozpornost té otázky talentu. Rozhodně nejde říct, že ve výsledku dosáhl stejné úrovně jako Mozart. Naopak - o několik úrovní ho překročil, navždy změnil hudební historii a vývoj hudby jako takové. Mozart byl do značné míry konzervativním typem skladatelem, nebyl to revolucionář jako Beethoven, dokonce ani operu, kterou lze považovat za jeho královské pole, nikam výrazněji neposunul, od toho byli v jeho době jiní. Beethoven je bez nejmenších pochyb nejvýznamnějším a nejvlivnějším skladatelem všech dob (Schumann, Brahms, Schubert, Mahler, zkrátka většina významnějších německých skladatelů romantismu z něj vycházela a citovala jej). Přesto nebyl brán za zázračné dítě, přesto v šesti letech nesložil svoji první symfonii, přesto nesložil více než 700 děl. Jak je tedy možné, že se dostal dál než Mozart, že se jeho díla více přiblížila pomyslné dokonalosti? Co je to tedy potom vlastně ten "talent"? Přece je nemožné si myslet, že Mozarta takto převýšil pouze tím, že dřel do úmoru.
Reagovat
Mayo
já som vedel, že tvoj koník je Rafík :) :D
Reagovat
Amputace
http://www.youtube.com/watch?v=SHkSukSBtN4
Doporučuji všem k poslechu. Pátá věta Pastorální symfonie, která má vyjadřovat moment, kdy ustupuje bouře a zpoza mraků znovu vychází slunce. To by se mohlo stát příznačným pro tuto diskuzi :)
Já už dnes také poroučím. Tak brzy na viděnou :)
Reagovat
spaniel
Hudba je umeni a to je subjektivni. Neda se dokazat, kdo byl lepsi. Jiste je mnoho lidi, kterym se vic libi Mozart. Tenis naproti tomu se da do jiste miry merit. Navic i sam Nadal rekl, ze Federer ma vetsi talent. Diky spatnemu matchupu je mu to ale prd platne, ze jo. Jinak pekna debata, cus
Reagovat
Heather_Fedex
abych se naucila pravopis tak dokonale, jako ty...
Reagovat
Olympiada
Vrcholem kreetenismu je časty nazor " Má to vydřený.... . Rafael snad uz ted vam poodkryl svoji genialitu, momentalnim ekonomickym stylem a polovičatym přistupem vyhral turnaj levou zadní( na podobny uspech treba špičkovy tenista typu Benneteau, co poraži Federera čeka cely život ). Uz jen to, že roztočí spin az 5000 otacek, znaci o mimořadnem citu. Ze nevypada u techniky jako baletka nebo polobuzík, take dokazuje "zlatou ruku. Pro vas asi paradoxni, ale španel nejšikovneji ovlada tzv kratkou hru ..... a take ma, si troufam řict - nejvyssi uspesnost utočné hry na siti! Jeho DOKONALOST nejobtižnejsich momentů a to prohozů ani nemusim bliže vyjadrovat. Dalsim asi pro vas překvapenim je fakt ten, ze jaksi pohybem do strany je pomalejsí než treba Federer (svycar je juniorskym rekor. na 100m beh).

Tento az težkopádný kluk, s kratkymi chodidly a obtížnosti se citit zdráv - vam ješte zasahne do ted vašich zatracenych životů - to se nebojte
Reagovat
spaniel
Nezapomeň si utřít monitorek, ať Ti máma nedá ban na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď tak v noci prebieham včerajšie diskusie, nedá mi sa nepristaviť pri inžinierovi Pe3kovi. Navrhujem založiť novú mimotenisovú rubriku, do ktorej by prispieval jediný uživateľ. Petrík.

Rubrika sa volá Petrík sa učí anglicky.

Už nedávno som zaznamenal Petríkov "anglický" bonmot, na ktorého znenie si bohužiaľ nespomínam, tuším niečo s Nice one, každopádne skvele som sa pobavil. Dnes Petrík dokázal, že mu táto rubrika nie je ľahostajná a opäť prispel.

Takže dámy a páni. Zabudnite na Calm down, privítajte COME DOWN :)

Ďakujeme, ďakujeme. Chceme ešte. GO ON! (Pokračuj)
Reagovat
Heather_Fedex
apropos....jak je to teda s tim agassim?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak som tvrdil, jeden z najtalentovanejsich hracov..;)
Reagovat
Heather_Fedex
nepochybne. a kdyze to ziskal svuj 1. gs?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som, gratulujem. Počul som však že to vraj bol strašný zápas so strany Davida, ten má však tiež po 5-mesačnej pauze, takže beriem. Acapulco bude zaujímavý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí se každá diskuze zvrtnout do urážení hráčů? Nechcete toho už nechat? Fakt to tady začíná být jak na sjezdu choleriků. Nereagujte na Olympiády, Pe3ky, apod. a zkuste se věnovat více zápasům než urážení hráčů nebo radší nepište, tohle hádání se nemá cenu.
Reagovat
spaniel
Quote:
Nadal said that he will think about playing Indian Wells/Miami. It's more about the knee than addapting to another surface(hard).
Reagovat
spaniel
To nezni moc optimisticky, pry ho koleno boli cim dal vic. Mozna mel jit na tu operaci, prakticky stejne dlouha rekonvalescence a asi lepsi vysledek.
Reagovat
smazaný uživatel
to chápu, odehraje Acapulco a hned letět na beton..já bych na jeho místě jel jen do Miami a tam to zkusil, na beton se bude muset adaptovat až v létě, takže teď je to zbytečné, zvlášť pokud na třech antukových turnajích loňské betony bodově nahradí..čeká ho pak náročná antuková sezona a Wimblas a po těch patáliích se nedivím, že chce být maximálně opatrný. Před Monte Carlem se mu nevyplatí na betonu za každou cenu riskovat, můj názor. A k té bolesti, já nevím. Loni před Austrálií ho taky šíleně bolelo a nakonec byl přesto schopen dojít až do finále a zvládnout šestihodinový mač, takže to beru s určitou rezervou. Dnes jsem žádné bolestivé grimasy neviděl a podle toho se orientuji, kdyby měl potíže, dnešní zápas by určitě nevyhrál..
Reagovat
spaniel
Tak zrovna Miami je hodne pomale, tam dostane zabrat. Bud mel vynechat oba nebo Acapulco.
Reagovat
smazaný uživatel
Acapulco by byl nesmysl, když je teď na antuce rozehraný, nevíc je možné, že tam odehraje jen jeden těžký zápas, finále s Ferrerem, takže i kdyby jen třista bodů prakticky zadarmo nebude k zahození, navíc za tu tvrdou antukovou zkoušku s Davidem to bude stát, naplno si ověří, jak na tom je a na čem musí před Monte Carlem zapracovat..k těm betonům nevím ,nemám na to jasnou odpověď, taky záleží na tom, jak se bude cítit po Acapulcu, pokud to bude ok, věřím, že tam vyrazí. Určitě je ale pro něj prioritou následující antuková sezona a té podřídí všechno a úplně všechno vybalí na RG. Pak náročný Wimblas, jak říkám, bude toho do července hodně a nemůže se oddělat. Pak si dá měsíc volna a připraví se na USO, tam bych mu radil vykašlat se na Montreal nebo Cincinati, případně obojí, aby na USO byl čerstvý..
Reagovat
spaniel
Otazka je, zda vubec vynechat muze. Je to povinny turnaj a na zraneni se asi nevymluvi, kdyz hraje. Takze asi pokuta, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
pokud řekne, že ho koleno bolí, tak nevím, jak mu prokážou opak. Vědí, že je po zranění a že zátěž zvyšuje postupně, takže by měli být shovívaví. No a pokud nebudou, tak z nějaký pokuty si asi nic dělat nebude, když si ve Viňa Del Mar královsky vydělal. Ale já nepochybuji o tom, že mu problémy dělat nebudou, byli by sami proti sobě pokud by jim tam měl přijet a vypadnout v prvním zápase. Takovou legendu do ničeho nutit nemůžou, pokud nejsou hloupí..
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že ATP je ráda jako blecha, že se vrátil, i kdyby spoustu turnajů vynechal. Okruhu chyběla jeho dřeň a teď je zpátky a to je pro všechny zásadní, ne to kolikrát se objeví na kurtu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tu môžem súhlasiť so Spanielom. Tiež mám obavy. Už po oznámení konzervatívnej liečby som mal. Mne ako laikovi príde divné, ak sa s kolenom nič nerobí, len sa nechá odpočívať a dúfa sa, že sa to zahojí samé. Skôr či neskôr sa pri záťaži bolesť musí zákonite vrátiť. Ale hovorím, som laik a pevne verím, že Nadal má pri sebe tím odborníkov, ktorí vedia, čo je dobré.

Operácia by možno zranenie do veľkej miery odstránila, no na druhú stranu, tí čo mali niekedy kolená operované unisono tvrdia, že po operácii už nikdy nebude nič také ako predtým. Takže možno sa aj z tohto dôvodu operácii vyhlo.
Reagovat
smazaný uživatel
já nejsem špičkový lékař, takže nemůžu nic stoprocentně říct, přesto se já tolik nebojím. Již v r.2009 to opravdu hořeko a tehdy si měl Rafa možná dát také delší pauzu, protože po návratu to byl úplně jiný hráč a až do konce sezony to bylo velmi slabé, viz. tehdy debakl od Čiliče a těžkopádné výhry nad Baghdatisem a dalšími hráči..taky tehdy potřeboval delší čas, neměl se vracet tak brzy. Teď udělal dobře, že se nevracel už na podzim. Jak říkáš, sahat do kolena, to není legrace a pokud je naděje, že konzervativní léčba bude úspěšná, určitě většina odborníků volí jí..u Rafy to taky může být proměnlivé, včera ho to bolelo,dnes už ne. Loni před začátkem AO ho bolelo strašně a pak celý turnaj ne a bojoval tvrdě o titul, takže pesiisticky to nevidím. Ten semiměsíční odpočinek musí být znát a i kdyby pokaždé vydržel jen půl roku a druhou půlku se musel dávat dohromady, nebylo by to tak zlé. Každopádně já věřím, že vydrží celou sezonu, pokud nebude objíždět všechny betonové Masters, klíčových je pro něj tak osm turnajů, na ty musí být fit, ve smyslu tak fit, aby byl schopen bojovat minimálně o semifinále, oč mu jistě jde..v tuhle chvíli si netroufám odhadovat, jak bude vypadat po antuce a pak po Wimblasu, záleží na více faktorech, ale opakuji, nebojím se. Rafa i jeho lékaři vědí co dělají..
Reagovat
taffer
proč ten člověk do všeho, co vyhraje, musí kousat? Mě to tedy moc "kúl" a in nepřijde ...
Reagovat
spaniel
Je to jeho znacka, tak jako salutovani Jagra apod. Zrovna tohle se mne libi, kdyz ma navic pekne zuby, proc ne. Lepsi nez trhani trika :)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak
Reagovat
smazaný uživatel
trhání trika je lepší
Reagovat
gigin
Tak to trhání trika je úplně jiná hra na úplně jiném hřišti.. to dělá v afektu, musí TO ze sebe dostat ven.. Na druhou stranu, potřepávat hlavou jak osel, taky není nic moc...
Reagovat
Pe3k
Je to sice off topic, ale já zas nepochopím jak může Ochotská chodit s Rosolem...
Reagovat
Fandina
S Rosolem snad ani nejde nechodit ...................... !!!!!
Reagovat
a.magerova
Ty opravdu nevidíš, jaké má Lukáš uhrančivé oči!!!
Na Ty by dostal i mě :-)))
Reagovat
spaniel
Tak kdyz vlasky neposlouchaji :)
Ja se jen bojim aby toho neukazal vic, jak to ze sebe musi dostat...
Reagovat
Heather_Fedex
naprosto souhlasim....rozbijani lavicky za pomoci rakety je daleko lepsi. vic stylove...
Reagovat
spaniel
Zitra Lukas s Janowiczem a Klizan s Tomicem, uz se tesim :)
Reagovat
smazaný uživatel
je Ochotská? Ta pipka co uvádí zprávy na Nově? No jo ty naše sélebrity. Rosola nemusim, ale ten aspoň něco málo dokázal, co dokázala ona? Dneska kdejaká zprávařka může kandidovat na osobnost roku, kam jsme to došli..a ještě jednu věc dodám, protože je mi u zadku ona, nezajímá mě ani s kým chodí nebo ne stejně jako Bartošová, Hanychová a spol..
Reagovat
Nola
trhanie trika je cool, ak je prevedené v správnom čase, na správnom mieste, a ak má čo ukázať /pekné telo/, patrí to k Djokovi, tak ako Rafove hryzenie do víťaznej trofeje, sú to ich "značky", niekto nedokáže prejaviť emocie, tvári sa stále rovnako...
Reagovat
spaniel
Nevim srdicko na koho narazis. Vlastne vim, ale se mne ta blbost nechce komentovat, asi si moc jeho vitezstvi nevidela.
Reagovat
gigin
No, já už jsem loni na AO psal sojce, že brzo přijdou na řadu šortky :)))
Heather: To bylo domluvené s Perierrem. Dostal za to kačky, aby mal na cukríky pre novinárov....
Reagovat
Nola
zlatino, ja to prežijem :D
Reagovat
a.magerova
No jen abychom se TOHO dožili...
Reagovat
Heather_Fedex
gigin, jak rikam, naprosta pohodicka....;)
Reagovat
spaniel
Dobre :) Ja jen, ze emoce projevoval hodne, svalil se a brecel po kazdem titulu...a pak treba znovu na lavicce. Proste kdyz vsechno opadlo a uvolnil se. V prubehu turnaje je fakt ledovy, i kdyz v porovnani s Borgem je emotivni jak sopka. Jinak pekny nick.
Reagovat
Faddova
On sám k tomu řekl, že to jednou udělal a od té doby to po něm vždycky chtějí novináři.
Reagovat
Mayo
mne sa aj tak páči jednoznačne najviac Andy a jeho fakovanie neustále :D furt ma tým pobaví
Reagovat
Heather_Fedex
mayo, mne totez;)) loni po vitezstvi ve finale uo se tam take vztekal misto toho, aby se radoval ;))
Reagovat
spaniel
Fakovani a fackovani :) Jak mu pak muze Lendl vynadat, kdyz on si predtim vynadal 10x vic? Nejlepsi obrana je utok.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni z velké čtyřky jsou emotivní:-) Přidávám jedno super video z minulého roku, kdy se každý dočkal GS titulu.

http://www.youtube.com/watch?v=Fvgr2yj63y8
Reagovat
Fandina
Přesně tak, všichni jsou emotivní a nejlepší je Roger. Je emotivní, příjemný a milý. Žádná umělá gesta.
Reagovat
smazaný uživatel
Za mne je nejlepší Nole, za fanoušky Nadala Nadal, za "můrovce" Murray...samozřejmě, Fandino;-)
Reagovat
Fandina
Sonja, jenže k čemu gesta, uznej, příjemný, hezký, usměvavý a milý Roger.
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, fandina je fanynka rosola a berdycha ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká gesta proboha? Já tu dám video, kde jsou všichni čtyři hráči, oslavují své výhry, srší z nich emoce a ty tady začneš kdákat, jak je Roger nej. Nejsi na hlavu?
Reagovat
Fandina
a.magerova ... z Lukášova pohledu se podlamují kolena ... nádhera
Reagovat
Fandina
Sonja ... z tebe jde strach ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Protože ti prostě nerozumím. Já všechny ty čtyři nejlepší hráče uznávám, beru, že každý je svůj, originál a každý má přirozeně své fanoušky. Nechápu, proč bych měla cpát fanouškům někoho jiného, že ten můj je nejlepší. Pro každého je nejlepší ten jeho. Jinak to nejde. Co? Ne?
Reagovat
Fandina
Sonja ... ale já ti to neberu, to je v pohodě. Pro každého je nejlepší někdo jiný. Pro mě Roger, pro tebe Nole. A každý si to nějak zdůvodníme, víme proč. Nahoře se psalo o gestách tak mě se líbí, že Roger žádná nemá, je emotivní a příjemný a pěkně hraje. Pro mě je nej, tak nevím, proč se tak čílíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, každý hráč po vítězství líbá (nebo kouše, to je fuk) trofej před novináři, aby byla peknučká fotečka:-)) O jiných, jak ty píšeš, "umělých g.estech" nevím, pak už jde jen o projevy emocí, což umělé není ani u jednoho z nich (viz video)...;-)
Reagovat
Fandina
Sonja, v podstatě je jedno proč děláš gesta, ale mě se líbí přístup Rogera, je bez gest, byť pro novináře. Neřeš to. Tobě se líbí to, druhému ono.
Reagovat
smazaný uživatel
jeden z top čtyřky nepoužívá umělá gesta, když už tak občas Novak. V drtivé většině jsou to živé, nepředstírané emoce a právě to já oceňuji a právě to mi RF chybí. On je prostě takový rybí a to já nemám rád. Každopádně Rafa mě vždycky dostane svojí ohromnou, nefalšovanou radostí poté co vyhraje, v tom je jedinečný, člověk má pocit, že se stále dívá na desetiletého kluka, kterého baví si hrát, soutěžit, to je strašně pěkný. Zachoval si v sobě kus dětství a v tom se u mě odlišuje od ostatních a je to jeden z důvodů proč ho mám rád a fandím mu, je holt hravý jak ta kočka:-)
Reagovat
Fandina
Mě se zase líbí přístup Rogera, je příjemný, usměvavý a milý. Má nejlepší vystupování a je nejsympatičtější.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina- Roger dělá gesta pro fotografy stejně jako každý jiný tenista;-)
marty28- Ach! Nechte toho...Já doufala, že tím videem nastolím dobrou náladu a vy pokračujete:-D Kácim na to, jdu koukat na Miloška.
Reagovat
spaniel
Zachoval si v sobe detstvi a tenis ho bavi? On treba nesleduje zapasy ostatnich, Roger ano. To mne dojde jako dukaz, ze te tenis bavi.
Reagovat
Fandina
Doporučuji každému fanouška Rafy si přečíst jeho knihu. Tam se dozví, proč hraje tenis a proč chce vyhrávat. Psát to tu nebudu, protože bych byla ukamenována. Jinak mám Rafu ráda, kromě jeho rituálů. Hraje úžasně.
Reagovat
smazaný uživatel
vystupování, nemám s Rafou problém, též se chová příjemně a mile. Během zápasu se nevzteká, v tom jsou si s RF podobně a nelze s nimi Novaka a Murrayho srovnávat. U mě si ve vystupování stojí oba stejně, jsou to oba velcí gentlemani, to že Rafu limituje angličtina je věc jiná..jinak nepochybuji, že i Rafa sleduje zápasy jiných, je to hráč, který chce vědět maximum, aby mohl adekvátně reagovat. Nebudu tu spekulovat, kdo z nich tenis miluje víc, podle mě opět oba zcela srovnatelně, neberou to jen jako práci jako např. Ferrer..
Reagovat
a.magerova
Mě Rafa dostane vždy spolehlivě při focení s trofejí (v době kdy už do ní nekouše), to je k sežrání a platí to i o fotce v článku, kde je s Davidem :-)))
http://cdn03.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2010/07/nadal-wimbledon/rafael-nadal-wimbledon-14.jpg
http://graphics8.nytimes.com/images/2008/06/09/timestopics/topics_nadal_395/topics_nadal_395-sfSpan.jpg
http://www.tenisweb.com/images/nadal-campeon-roma-01.jpg
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01250/rafael-nadal_1250974c.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu:-)
Reagovat
Mayo
tak pre mňa je najlepší Federer nemám problém s tým priznať to...aj keď som fanúšik RN
Reagovat
Mayo
ale čo sa týka tých emócií tak to Andyho nadávanie určite :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinka, Fandinka :))
Reagovat
Fandina
Forehand ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě je nejlepší Rafa, nemám problém to přiznat, stejně jako že RF je hned na druhém místě co se kvality hry týče..no i když asi ne, druhé místo už zabral Djoko, takže třetí, ale i tak dobrý brambora to není:-)
Reagovat
Mayo
vamos Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
mě prostě Rafova hra baví víc a víc mě baví i ta Djokova, RF ať senezlobí, je výbornje, ale prostě mě tolik nebere..ale zas mě baví víc než Andy, to jo:-)
Reagovat
Labi
je super že Nadal i Del Potro vyhráli, škoda jen Rogera ale to se stává...hlavně aby tihle 3 zase hráli to nejlepší co umí
Reagovat
a.magerova
A předpokládám, že tady ten zabijácký pohled viz. foto u článku, vyměnil za tento velmi milý kukuč :-)))
http://o.aolcdn.com/photo-hub/9F125A08619970C156B9E1B49B2CC192EC1DF291/69115EX_NADAL_B-GR_11_LR1.JPG
Reagovat
Fandina
Také gratuluji. Foto, nefoto.
Reagovat
a.magerova
Nejde o foto, ale o to, aby se usmíval a voněl... :-))
Reagovat
Fandina
a.magerova :-))))) no právě. A jak takhle poslat vůni na dálku. Ale fantazii zapojit to jde ... úsměv
Reagovat
tito
něco milého a voňavého :-)
http://www.youtube.com/watch?v=XWFBcD0utAc
Reagovat
Fandina
hezkéééééééééé ... usměvavé ... roztomilé ... super
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem to, ale gratuluji Rafovi k vítězství a všem jeho fanouškům, pro které to bylo tak těžké období. Sice čtu, že to vše ještě není optimální, ale to se ani po tak dlouhé pauze nedalo čekat. Tento první titul po návratu je určitě první vlaštovkou a pro něho velkým povzbuzením.:))
Reagovat
dappe
Byl to hroznej zápas, kdybych neměl vsazeno na Nalbandiana, tak bych to v životě nedokoukal. Jinak Nadalovi tenhle titul určitě pomůže, ale má před sebou hrozně těžkou cestu. Nejen hráči z úplný špičky, ale i hráči top 20 si na něho budou hodně věřit si myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
si věřili Almagro a Monaco, kteří mají i teď horší formu než on? Myslím, že už se třese strachem z těhle nebezpečnejch soupeřů:-D
Reagovat
dappe
Cože? :D
Reagovat
smazaný uživatel
já nevim, jak si na něj můžou věřit hráči z první dvacítky (v tomhle případě patnáctky) když mají horší formu než on a to se on teprve rozehrává. Představa, že si na něj Almagro nebo Monaco při své bídné formě věří je skutečně úsměvná..
Reagovat
dappe
Úsměvný je, když si někdo myslí, že když Nadal dneska porazil Nalbandiana a ten předtím Almagra, tak se to automaticky rovná, že Nadal by porazil Almagra.
Reagovat
smazaný uživatel
automaticky to nestavím, ale tady jde o to jestli si na něj tihle hráči věří. Jak si na něj může věřit takový Monaco, co prohraje i s Rufinem a dostane naloženo od Bolelliho?
Reagovat
Fandina
Nechci se plést do diskuse, ale zřejmě i Monaco chce porazit kohokoli a Rafa je pro každého výzva.
Reagovat
dappe
To sice jo, ale tady musim souhlasit s martym, že Monaco fakt asi ne... :D
Reagovat
smazaný uživatel
nebyl špatně pochopen, neříkám, že Monaco nemá na to, aby nejlepší potrápil, loni měl velkou formu, ale momentálně je to katastrofa a hlavně na jeho antuce to nechápu..
Reagovat
smazaný uživatel
Už viem, prečo pokladáš Pe3ka za znesiteľného..Veď vy máte veľa spoločného :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa super, jen ten pohyb trochu vázne, ale bude lépe. Jinak Nalbandianův výkon poloviční oproti zápasu s Almagrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Rafo :-) jen tak dále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděla jsem, ale GRATULUJI! :-)
Reagovat
Roger_Federer
bud rada hrozný tenis z obou stran
Reagovat
tito
Díky :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
gratulace. pro tenis je jen dobre, ze se rafael vratil vitezne
Reagovat
Amputace
Velice cenné vítězství především pro Rafovo sebevědomí. Výkon i tentokrát průměrný, ale v porovnání s předchozími zápasy ze SP jsem zlepšení zaznamenal.
Reagovat
Faddova
Ve Viňa del Mar hrál každopádně líp...
Reagovat
smazaný uživatel
líp, hrál hůř..počítají se výsledky a toho už tentokrát dosáhl a ani to moc nebolelo. I RF nebo Djoko vyhrávají, třebaže nemají kdovíjakou formu, takže nevím proč se v tom pitvat..ukážou další turnaje, každopádně Rafa získal za dva týdny po dlouhé pauze 400 bodů, chtěl bych vědět, kdo by se dokázal vrátit v takovém stylu a alespoň primární pohodě..jen ti nejlepší a on opět dokázal, jakou personou je. Už víc jak pět let posloucháme, tak teď už to nezvládne, už se nevrátí, v r.2009 to z různých vyjádření vypadalo, že bude mít problém dobelhat do dalšího roku..a znovu chyba lávky. Následovala úžasná sezona, další byla taky slušná a byla by opět zlatá, kdyby nebylo Djoka. No a teď už to opravdu vyznívalo tak, že se vrátí jakýsi mrzák, co bude prohrávat i s kvalifikanty..a znovu se tak nestalo, porazil Nalbandiana, porazil Chardyho což na rozehrání rozhodně nejsou nejpříjemnější hráči. Znovu prokázal svojí sílu a nezdolnost a týden od týdne to bude leší a lepší ač se budou všichni co mu nepřejí a všichni tzv.experti stavět na hlavu..je to další velká satisfakce jak pro Rafu, tak pro ty co mu přejí za tu všechnu nedůvěru, co si musel před Viňa Del Mar vyslechnout..dobře, že jim z velké části zavřel ústa:-)
Reagovat
Faddova
tak mě nemusíš přesvědčovat, já jsem skalní fanynka ;-)
Reagovat
dappe
Prohrál se Zeballosem, což je v podstatě challengrový hráč...Tady ho měl na lopatě průměrný Berlocq a trápil ho podprůměrný Alund. Je hezký, když je někdo pozitivní, ale zase to nepřeháněj. Jak píšeš, rozhodovat se bude na jiných turnajích. Já Nadala neodepisuju, ale čekal jsem, že bude hrát lépe i po tak dlouhé pauze.
Reagovat
Fandina
Já jsem také čekala, že bude hrál Rafa líp a není pro mě podstatné, s kým hraje.
Reagovat
Heather_Fedex
dappe, proc by nemeli byt pozitivni? je prirozene radovat se z vitezstvi na turnaji sveho oblibence ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nepřeháním nebo určitě nechci, aby to tak vyznívalo..jen říkám fakta a to jsou taková, že nehrál sedm měsíců podobně jako Del. A jak dlouho jemu trvalo než se dostal alespoň na nějakou solidní výkonnost?..rozhodně déle. Rafovy výkony něpřeceňuji, ale negativně na ně pohlížet nelze, vyhrál sedm z osmi zápasů a v tom jednom co prohrál byl dva míčky od vítězství, navíc Zeballos zahrál životní turnaj i zápas jak dobře víme. Den předtím zase rozemlel na dvacítku útočícího Chardyho, takže to bylo spíš i zaváhání, už si myslel, že to půjde samo a Zeballos ho překvapil a vytrestal..je dobře, že ta porážka přišla, zjistil, že se jeho soupeři, ani ti horší neporazí sami. Na půl plynu nelze hrát s každým. Svou sílu ale ukázal a má před sebou týden tréninku, který ho zase posune dál, takže jsem přesvědčen, že v Acapulcu uvidíme o dost lepšího Rafu a v Monte Carlu už stoprocentního..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist