Duel Němců ve finále v Mnichově vyhrál Haas

5. 5. 2013, 14:54
Aktuality 18
První německé finále turnaje v Mnichově po 48 letech vyhrál Tommy Haas. Pětatřicetiletý hráč dnes porazil obhájce Philippa Kohlschreibera 6-3 7-6 a připsal si čtrnáctý titul v kariéře. Titul ve čtyřhře získali Nieminen a Tursunov.
Tommy Haas

Tommy Haas se ve finálovém duelu dostal do vedení 3-1 a to především díky chybám soupeře. Philipp Kohlchreiber totiž ve čtvrté hře na servisu od stavu 40-15 vyprodukoval čtyři nevynucené chyby v řadě a daroval tak soupeři první brejk zápasu.

Ve zbytku setu se k brejkbolu žádný z hráčů nepropracoval a tak mohl za stavu 5-3 Haas získat vedení 1-0 na sety. Zkušený Němec za pomoci skvělého servisu čistou první set na svou stranu získal.

Na úvod druhé sady přišel o svůj servis opět Kohlschreiber a skvěle podávající Haas byl blízko triumfu. Ukončit zápas mohl pětatřicetiletý Němec za stavu 5-4 na servisu, ale poprvé v zápase o podání přišel.

Klíčový tie-break byl odrazem celého zápasu. Haas si v důležitých momentech pomáhal skvělým servisem, Kohlschreiber se snažil být agresivní, ale jeho útokům scházela přesnost a někdy taky trocha štěstí. Tommy Haas zvítězil ve zkrácené hře 7-3 a zaslouženě získal svůj první titul na antuce v Mnichově.

“Je to senzační pocit,” neskrýval radost Haas. “Byl to jeden z milníků, ve který jsem doufal, že bych mohl tuto sezónu dosáhnout. Povedlo se, v závěru kariéry je to pro mě obrovským zadostiučiněním. Jsem na tento úspěch hrdý,” dodal vítěz.

Haas v Mnichově uspěl na druhý pokus, v roce 2000 nestačil na Argentince Franka Squillariho. Na domácí půdě získal celkově čtvrtý triumf, když dvakrát dokázal vyhrát v Halle a jednou ve Stuttgartu. Za vítězství v bavorské metropoli si odnesl prémii 74 tisíc eur a obdržel vůz BMW Cabrio.

Ve finále čtyřhry se proti sobě postavili dva nenasazené páry Nieminen/Tursunov a Baghdatis/Butorac. Mírnými favoritem byl finsko-ruský pár, který při cestě do finále neztratil ani set a vyřadil turnajové jedničky Peya/Soares i pár číslo tři Knowle/Polášek.

Nieminen a Tursunov do zápasu vkročili velmi dobře, získali hned první servis soupeřů, dostali se do vedení 3-0 a nakonec ovládli celou sadu vítězstvím 6-1 za pouhých dvacet minut.

Úvod druhé sady patřil Baghdatisovi s Butoracem, ale brejk na 2-0 pár, který na turnaji startoval v tomto složení poprvé, nepotvrdil. Nieminen s Tursunovem sice ve zbytku zápasu museli dvakrát odvracet dva brejkboly při stavech 30-40, kritické chvíle ale zvládli a díky brejku v závěru setu vyhráli 6-4.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 467.800 eur)
nedělní výsledky (05. 05. 2013)

Dvouhra - finále:
Haas (3-Něm.) - Kohlschreiber (4-Něm.) 6-3 7-6 (7-3)

Čtyřhra - finále:
Nieminen, Tursunov (Fin./Rus.) - Baghdatis, Butorac (Kypr/USA) 6-1 6-4

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Pěkně ty!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bellucci se odhlásil. Takže Matosevic nebo Mayer to by mělo jít ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Uff, to jsem se oddychl :D Takže čtvrtfinále, here we come. Berdychu, třes se, pán všeho antukového umění se blíží!
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
No ale ještě by tam mohl být Chardy. To by byl asi celkem problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Toho snad upinká Simon :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Přece Chardy nezkazí tu úžasnou, extrémně útočnou antukovou podívanou, jakou by předvedli Andy se Simonem. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, o to by diváky neochudil :-))
Reagovat
Fandina
Tommy vyhrál přesvědčivě a celkem v pohodě. Jednoručné BH jsou nádherné, když se takhle umí. Od obou to byl hezký zápas. Gratulace vítězi.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, Stale paradni tenis, pokud drzi nervy a nevzteka se. Preji mu, at telo vydrzi a urcite jeste zazijeme v jeho podani krasna utkani. Zaslouzil by si, aby se mu uz zraneni vyhybala. Zazil jich za karieru neskutecne moc. Zraje jak stare vino, jen tak dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace;-)
A koukám, že i Stanovi to ve finále proti Davidovi jde...5-1 a servíruje na zisk setu:-) Tak snad to dotáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
už servíruje na výhru v zápase!:-) Nepodělej too:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, Stane:-) Gratulace!!
Reagovat
gigin
Však jenom hulákaj. Je potřeba, aby se Staník nabudil a zvedl si sebevědomí před případným, možným setkáním s Djokárnou v Madridu.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, přej mu to, za hru, kterou předvádí, si už nějakou odměnu zasloužil:-/:-)...Co bude v Madridu uvidíme.
Reagovat
johnynz
Tommy je frajer, v petatriceti a ma s prehledem na prvni desitku, neuveritelny....
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, skvělý úspěch, doma, na antuce. Ukázal, že je všestranný. Sice jsem to neviděl, ale věřím, že hrál dobře. V Madridu tím pádem moc neuhraje, ale i tak fantazie. Škoda, že selhává na grandslamech a nemá na ty dlouhé zápasy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist