Dulgheruová vyhrála více než tříhodinový maratón a s Wozniackou si zahraje o titul

7. 3. 2015, 16:14
Aktuality 18
WTA KUALA LUMPUR - Alexandra Dulgheruová v Kuala Lumpur zdolala po třech a čtvrt hodinách boje Australanku Jarmilu Gajdošovou, když v rozhodujícím setu odvrátila všech čtrnáct brejkbolů, a potřetí v kariéře postoupila do finále. O svůj třetí titul se pětadvacetiletá Rumunka utká s největší favoritkou Wozniackou.
Alexandra Dulgheruová

Alexandra Dulgheruová si za poslední dvě sezony, během kterých se marně pokoušela o návrat na 26. místo světového žebříčku po operacích kolena a zápěstí, zahrála pouze jednou ve čtvrtfinále a ve světovém žebříčku jí nyní patří až 94. příčka. Letos měla na kontě jedinou výhru v hlavní soutěži turnajů WTA, v Kuala Lumpur však ožila. Začala cenným skalpem Němky Lisické a dnes si poprvé od léta 2010 zahrála v semifinále.

A úspěšná byla i v něm, když zvládla dramatickou bitvu se čtvrtou nasazenou Jarmilou Gajdošovou. V prvním setu Dulgheruová neudržela vedení 4-1 a ztratila ho poměrem 5-7. V druhé sadě, rovněž hodinové, naopak dvakrát smazalo manko brejku a stejným výsledkem odpověděla.

Rozhodnul až dlouhý třetí set. Dulgheruová v něm neproměnila sedm brejkbolů, sama čtrnáct brejkbolů odvrátila a po úspěšně zvládnutém tie-breaku zvítězila po 3 hodinách a 17 minutách 5-7 7-5 7-6.

Pětadvacetiletá Rumunka tak postoupila do svého prvního finále na tvrdém povrchu. Obě předchozí si zahrála na antuce ve Varšavě, kde v letech 2009 a 2010 triumfovala.

Pokud si chce udržet finálovou neporazitelnost, bude muset v neděli najít recept na Caroline Wozniackou. S Dánkou prohrála před pěti lety na Roland Garros a před týdnem ji vzdala v Dauhá.

Nasazená jednička Wozniacká v Malajsii ještě neztratila ani set a neohroženě míří za svým 23. titulem. Dnes bývalá světová jednička smetla dvakrát 6-2 Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

"Su-Wei Hsieh je těžká soupeřka. Ona hraje hodně neortodoxně, má pár úžasných úderů. Je to těžké, protože se nedostanete do rytmu. Musela jsem hrát s chladnou hlavou a bojovala jsem až do konce," řekla Wozniacká.

"Být ve finále je vždy velmi vzrušující. Kvůli tomu neustále tvrdě trénujeme. Tohle je moje druhé letošní finále, tak doufám, že to tady dotáhnu do konce," dodala Wozniacká, jež začátkem roku v Aucklandu prohrála finále s Venus Williamsovou.

Ve čtyřhře dnes dohrála Klára Koukalová, jež s Chorvatkou Darijou Jurakovou skončila v semifinále na raketách Julie Bejgelzimerové a Olgy Savčukové. Ukrajinkám podlehly hladce dvakrát 1-6.

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (07. 03. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (1-Dán.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-2 6-2
Dulgheruová (Rum.) - Gajdošová (4-Austr.) 5-7 7-5 7-6(4)
• Čtyřhra - semifinále •
Bejgelzimerová/Savčuková (3-Ukr.) - Juraková/Koukalová (1-Chorv./ČR) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
VlS
Caroline Garcia vyřadila Anči, hezké. Teď to ještě dotáhnout k titulu. Budu držet palce.
Reagovat
Frick
A pro nás varování před FC. Ono to úplně einfach nebude. Možná bude od Garcii hrozit větší nebezpečí než od Alize.
Reagovat
Frick
Ale Lucka nebo Kája by jí dát samozřejmě měly. Jen bude možná problém v únavě. Indian Wells, Miami, Charleston (Lucka) / Katowice (Kája). Budou pak v následujícim týdnu muset asi vynechat Stuttgart. Protože poté také nebude prostor k odpočinku (Praha - Madrid - Řím).
Reagovat
smazaný uživatel
třeba holky budou vypadávat v prvních kolech, takže se neunaví před Fed cupem :-)
Reagovat
sprchon
Letos fakt válí... Po týdnu opět finále Bacsinszky vs Garcia.
Reagovat
VlS
včera se k té výhře docela protrápila, Sára ji chvílemi dávala těžký kapky, protože Timea nehrála dobře. Trochu moc kopců na můj vkus.
Reagovat
Frick
Co myslíte startují jen tak, nebo je museli pořádně motivovat?
Reagovat
Titan
Ivka a Karolajn drtí své protihráčky nevšedních a mimořádných kvalit tenisem spojujícím eleganci, sílu, chytrost, nebývalou prozíravost a zdravou dravost s lehkostí exhibice...
Jsme svědky tenisu extrémní světové úrovně, zničující forehand střídá devastující backhand aby byla nakonec protihráčka zasypána smrští winnerů atakujících hranici lidských možností...
Snad to slečny dotáhnou do nebeských výšin pozemského tenisu a kvalifikují se do galaktické ligy...:-)
Reagovat
VlS
Vylíčení epických zážitků lyrickými prostředky? Takřka mistrovské
Reagovat
blixa
Hmmm, proklatě silné kuřivo .... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si jistý, že přesně takhle budeš chválit, až nějaká česká tenistka porazí hráčku typu Ying Duan a podobně...
Reagovat
smazaný uživatel
Hsieh se snažila hrát hodně aktivně a ze strany Caro tam bylo pár zaváhání (dva ztracené servisy), ale nakonec Caro bez problémů postoupila do finále. Věřím, že to zítra zakončí titulem. :)

BTW: Dneska se chystám vydržet na Aničku v Monterrey (obě SF vysílá SuperTennis). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež dufam , že Caroline zajtra vyhra!! :)

by the way: kedy hraje Ana? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Až skončí první semifinále mezi Sarou a Timeou (začátek ve 23 hodin)...
Reagovat
smazaný uživatel
okay , vďaka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!
;)
Reagovat
EllNino
to bylo hrozný, využila 4 brejkboly z 25 :/ žádnej ze 14 v 3. setu :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist