Dulgheruová zmeškala letadlo. Nakonec slaví senzační titul

23. 5. 2009, 17:25
Aktuality 5
WTA VARŠAVA - Senzační vítězkou tenisového turnaje ve Varšavě se stala Rumunka Alexandra Dulgheruová, které patří ve světovém žebříčku až 201. místo a v hlavní soutěži si zahrála poprvé v kariéře. V dnešním finále porazila osmou nasazenou Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny 7-6 3-6 6-0.
Alexandra Dulgheruová

Dulgheruová se stala teprve pátou tenistkou v historii, která vyhrála turnaj WTA, ačkoli nefigurovala ani v druhé stovce světového žebříčku. Před ní to dokázaly jen Angelique Widjajaová (579.), Fabiola Zuluagaová (285.), Tamira Paszeková (259.) a Lindsay Davenportová (234.).

Rumunská hráčka, jež příští týden oslaví dvacáté narozeniny, přitom o start ve Varšavě málem přišla. "Zmeškala jsem letadlo a dorazila jsem těsně před zápasem. Měla jsem štěstí, že pršelo a program se posunul," uvedla Dulgheruová.

Nejprve vyhrála tři zápasy v kvalifikaci a poté pět utkání v hlavní soutěži. Porazila nasazené soupeřky Erraniovou, Hantuchovou a dnes Bondarenkovou, jež ve čtvrtfinále zastavila Šarapovovou. "Byl to neuvěřitelný týden. Je to úžasný příběh," rozplývala se Dulgheruová, které životní úspěch vynesl 98.500 dolarů a 470 bodů. Dosud jich přitom v žebříčku měla jen 283.

"Po každém zápase jsem se cítila čím dál tím více unavená. Jsem ráda, že už je konec," oddechla si šťastná Rumunka.

Bondarenková ve svém čtvrtém finále druhý triumf nezískala. Zatímco ona letí na Roland Garros a v pondělí se utká se Slovenkou Cibulkovou, Dulgheruová si na první grandslamový start ještě musí počkat. Ač vyhrála generálku na druhý grandslam roku.

- WTA PREMIER VARŠAVA (Polsko, antuka, 600.000 dolarů) -
sobotní výsledky (23. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Dulgheruová (Rum.) - A. Bondarenková (8-Ukr.) 7-6(3) 3-6 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bravo!
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Dulgheru teď může litovat, že forma nepřišla o něco dřív. Až do března neuhrála na turnajích ITF skoro nic. V době přihlašování zřejmě neměla ani nárok na účast v kvalifikaci na FO, před měsícem byla kolem 230. místa, teď díky zisku 470 bodů za titul půjde málem na 80. místo žebříčku. Tenisti takhle vysoko na grandslamy postupují přímo bez kvalifikace. Škoda. Třetí sety na tomto turnaji uhrála s výrazným rozdílem, takže to asi nebude padavka, která po 1,5 hodině hry už mele z posledního. Co se týká druhého podání, u ní by se mohla učit i dvojchybová královna Dinára. Co jsem viděl, všechno bez problémů do čtverce padalo, přitom se nejednalo o slaboučká podání na jistotu, které soupeřka může snadno zreturnovat a získávat tak body.
Reagovat
skott
Taky jsem byl prekvapenej, ze se takova hracka neprosadila uz driv.Ale je fakt, ze jeste pred nejakymi sesti,sedmi tydny byla az nekde ve cvrte stovce a musela hrat kvaldu na $25,000, pomohlo ji az vitezstvi v Bari.Tohle je pro ni neuveritelny uspech a ja ji ho moc preju, hrala vyborne.Tesim se, jestli bude schopna hrat v podobnem stylu i na jinych povrsich.
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě těch jistých druhých podání se mi líbila docela přesná obranná hra, často s povedeným přechodem do ofenzivy. Někdy ale moc riskuje a snaží se nesmyslně strefovat čáry ve chvíli, kdy by to soupeřka nedoběhla ani při míň umístěném míči.
Reagovat
skott
S tim souhlasim, vymeny umi vystavet opravdu vyborne.Snad jen ten servis bych nevidel jako prednost, ale spise slabsi stranku, ikdyz mu umi dat ruzne rotace, ale chybi vetsi razance.Na tom ovsem muze jeste zapracovat, bude ji teprve dvacet.Mne se nejvic libi jeji backhand po care:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist