Dulková: Proti Jankovičové musíte měnit rytmus

29. 3. 2009, 13:44
Rozhovory 1
Argentinská tenistka Gisela Dulková si připsala nejcennější výhru v kariéře. V Miami vyřadila světovou trojku Jelenu Jankovičovou a postoupila do 3. kola. Riskovat a neustále měnit škálu úderů, jen tak lze proti Jankovičové uspět, myslí si Dulková, kterou dnes čeká souboj s Ivetou Benešovou.
Profily hráčů
Gisela Dulková

Je to nejcennější výhra vaší kariéry?
Ano, asi je. Určitě proti žebříčkově nejvýše postavené hráčce. Byl to pro mě skvělý zápas.

Cítím se po tom souboji úžasně. Bylo důležité, že jsem několikrát dohnala ztráty, které jsem v úvodu setů měla. A vlastně i v tie-breaku. Naštěstí mi to v utkání vycházelo. Jsem opravdu moc šťastná.

Nemohla vás dvojchyba v tie-breaku psychicky zlomit?
Ne, nemyslím si. Celý zápas jsem si věřila. Věřila jsem, že můžu vyhrát.

Ale jednou věcí je si věřit a druhou činit. Vím, že je Jelena skvělou tenistkou, je třetí na světě. Nedává svým soupeřkám moc šancí, tak proti ní musíte hrát nadprůměrně.

Hodně jste zahrávala "kraťasy". Je to Váš oblíbený úder?
Tak ano, ale nebyly to jen dropshoty. Zkoušela jsem měnit rytmus, což je obzvlášť proti Jeleně důležité. Má jeden z nejlepších bekhendů na Tour, a když jí míček vrátíte stejně, nedává pak šanci. A tak jsem zkoušela neustále měnit údery - "kraťasy", vysoké míče i "sekané" údery. A to zápas rozhodlo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
dulke, dulke - pěkná kočička
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist