Duo Bucie titul na Roland Garros obhajovat nebude. Šafářová nastoupí s Kuzněcovovou

24. 5. 2018, 20:31
Aktuality 8
Lucie Šafářová nebude na grandslamovém French Open obhajovat titul ve čtyřhře s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Na antuce v areálu Rolanda Garrose vytvoří česká tenistka pár s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Američanka Matteková je přihlášená s Latishou Chan z Tchaj-wanu.
L. Šafářová a B. Matteková

Šafářová se na kurtech po vleklých zdravotních problémech objevila od února až tento týden ve Štrasburku. Matteková-Sandsová se vrátila do hry v březnu po loňském zranění kolena z Wimbledonu a od Madridu hraje s deblovou světovou jedničkou Čchan Jüng-žan.

Nasazenými dvojkami deblového turnaje budou finalistky z Říma Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou. Hlaváčková čtyřhru v Paříži vyhrála v roce 2011 s Lucií Hradeckou, Strýcová na grandslamový vavřín čeká.

I čtyřhru si na prvním grandslamu po porodu dcery zahraje bývalá vládkyně světového tenisu Serena Williamsová. Po boku starší sestry Venus nastoupí na grandslamovém turnaji po dvou letech a v Roland Garros se pokusí potřetí společně dobýt pařížskou trofej. Od pořadatelů přijaly divokou kartu.

Ve čtyřhře sestry Williamsovy vyhrály French Open v letech 1999 a 2010, dohromady na grandslamech získaly už 14 deblových trofejí. Naposledy se radovaly před dvěma lety ve Wimbledonu. Tři zlata společně dobyly i na olympijských hrách.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
Tak to je škoda, ale chápu, že BMS nemohla Chanovou jednoduše vykopnout.
Snad Bucii uvidíme na trávě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u Lucy nebylo dost jiste, jestli na tom RG bude.
Jasne, ze Wimblas bude Bucie...
...jen aby obe byly zdrave.
Reagovat
letityfanousek
To jste taky mohli napsat
Reagovat
PetaM
Protože je BMS domluvená s Chan a bylo by neslušné se na ni teď vykašlat.
Reagovat
tommr
a jak to bude vypadat ve Wimbledonu se už ví?
Reagovat
PetaM
Co jsem četl, tak minimálně ve Wimbledonu už by měly hrát spolu :) Nevím ale, jestli na celou trávu ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je dohodnute uz davno. Wimblas, pokud budou zdrave. Hraji spolu.
Reagovat
tommr
to "pokud budou zdravé" je ale zásadní. Za poslední dva roky se jim moc často nepovedlo, aby byly obě zdravé současně ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist