Duo Krejčíková a Siniaková si dává pauzu. Soupeřky nás už znají, můžeme se vrátit silnější, oznámily

12. 11. 2023, 17:28
Aktuality 57
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková přerušily po šesti sezonách úspěšnou spolupráci a příští rok nebudou tvořit deblový pár. Startu na olympijských hrách v Paříži, kde by měly v létě obhajovat zlaté medaile, se ale stejně jako možnému návratu k sobě v budoucnu nebrání. Cesty sedminásobných grandslamových vítězek v deblu se rozcházejí na přání Siniakové, která hledá nový impulz. Tenistky to řekly novinářům v Seville během Poháru Billie Jean Kingové.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková (© Profimedia)

"Jsme dohodnuté tak, že nebudeme pokračovat. Byla to iniciativa z mé strany. Chtěla jsem malou změnu," uvedla Siniaková. "Domluvily jsme se v pohodě a určitě se nebráníme tomu, že se k sobě zase vrátíme. Myslím si, že nám pauza může prospět a že se můžeme vrátit ještě silnější," doplnila bývalá světová jednička v deblu.

Krejčíkovou rozhodnutí dlouholeté parťačky zaskočilo, ale přijala ho. "Bylo to pro mě překvapení, to ne, že ne. Hodně jsme o tom mluvily a s Kačkou to probraly. Rozcházíme se v dobrém. Její rozhodnutí respektuji. Uvidí se, co nás čeká příští rok. Jede se dál," řekla Krejčíková. Jména budoucích spoluhráček zatím obě tenistky neoznámily.

Na OH v Paříži opět spolu?

Sedmadvacetileté hráčky by měly příští rok obhajovat olympijské zlato z Tokia. Společnému startu pod pěti kruhy se nebrání. "Proč ne? Dobře jsme si promluvily a jsme otevřené čemukoliv. Není to tak, že spolu nebudeme mluvit a jedna druhé se vyhýbat. Tak to nemá být," řekla Siniaková. "Může nám to i pomoct, protože všichni od nás čekají dominanci, ale druhé páry nás už znají. Je hrozně těžké držet laťku. Olympiáda je ale olympiáda a přeci chci hrát s Češkou. Musím," řekla Siniaková.

Se sedmi grandslamovými tituly jsou nejúspěšnějším domácím párem. V historických tabulkách takzvané Open éry jim patří dělené páté místo. Rekordmankami jsou Martina Navrátilová s Pam Shriverovou, které společně vyhrály na turnajích "velké čtyřky" dvacetkrát. Mezi Češkami figurují na třetím místě. O dva triumfy více má Helena Suková, v čele je s 12 vítězstvími Jana Novotná.

Česká dvojice letos obhájila titul na Australian Open, na dalších grandslamech se jí ale nedařilo. Na Roland Garros dohrála v 1. kole, ve Wimbledonu nestartovala kvůli zranění Krejčíkové a na US Open skončila ve 2. kole. Na Turnaji mistryň vypadla v základní skupině a nezopakovala loňské finále.

Není všem dnům konec

Po společných úspěších mezi juniorkami začaly Krejčíková se Siniakovou pravidelně hrát spolu od roku 2018. Dvakrát triumfovaly na Australian Open (2022, 2023), Roland Garros (2018, 2021), ve Wimbledonu (2018, 2022) a kariérní Grand Slam dotáhly vloni na US Open. Před dvěma lety ovládly i Turnaj mistryň. Třikrát byly zvoleny nejlepším párem sezony podle WTA a společně vyhrály na elitním okruhu 16 deblových titulů. Naposledy uspěly v září v San Diegu.

Krejčíková se Siniakovou dosáhly mnoha úspěchů.Krejčíková se Siniakovou dosáhly mnoha úspěchů. (@ Profimedia)

"Když se na to koukám zpětně, je to skvělý úspěch. Slovy se ani nedá popsat. I když se teď na příští rok rozcházíme, tak si myslím, že jsme pořád nejlepší pár. Hrozně moc jsme toho dokázaly a klidně ještě můžeme dokázat. Není to jednoduché, abychom držely dominanci deset let. Je to součást cesty. Co jsme dokázaly, je neskutečné. Jsem za to hrozně ráda a ještě toho může dost přijít," uvedla Siniaková.

Budoucí obnovení spolupráce neodmítla ani Krejčíková. "Není všem dnům konec. Uvidí se, co bude dál. Co jsme dokázaly, je něco úžasného a třeba se po té pauze zase spojíme a dokážeme něco dalšího," konstatovala předloňská vítězka dvouhry na Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Holahej
SINIAKOVÁ Debl chci hrát dál, ale priorita je stále singl. Debl mě baví, ale budu trénovat a snažit se zlepšit v singlu, debl půjde tak nějak... Uvidíme.

Debl je v dnešní době upozaďovaná disciplína, top singlistky nehrají, některé občas víceméně tréninkově, také příliš často jejich dvojice odstupují, hra bez výhod na popularitě nepřidala, debl ztratil i na atraktivnosti pro diváky a i holky trochu pálí dobré bydlo, jak jsou prize money navyšovány, jen za účast GS mají vyšší peníze než třeba atleti, lyžaři aj. za titul MS, vítězství ve světových pohárech. Nemusí poslouchat stáj, kde nastoupí, třeba jako cyklisté.

Katka překvapila nejen Báru, protože výsledky jejich deblu i díky nižší konkurenci, ji přinesly velké peníze, v singlu "paběrkovala", asi je ambiciózní, chce se zaměřit na úspěchy v závěrečných kolech GS v singlu...
Reagovat
GaelM
"úspěchy v závěrečných kolech GS v singlu"? Vždyť u ní je svátek, když na GS vyhraje dva zápasy po sobě smile
Reagovat
Preview.lover
Konec spolupráce oznámily také Mertens/Hunter a Townsand/Fernandez
Reagovat
aligo
Tak je z čeho vybírat, klidně bych dal Taylor... má šikovnou ruku, je to levačka a zároveň má ránu
Reagovat
GaelM
Katka potřebuje kvalitní síťařku, aby uhrála nějaké body při Katčině podání, které bývá největší slabinou párů, ve kterých je zapojená. Townsend by to splňovala výborně.

Ale imho do tvorby nových párů bude dost promlouvat blížící se olympiáda. Ty páry se klidně mohly dočasně rozejít právě proto, že jedna nebo obě hráčky chtějí příští půlrok hrát s někým ze své země. Z tohohle pohledu je nejnadějnější Mertens, která jinou elitní Belgičanku na výběr úplně nemá.
Reagovat
lvicek
Vsichni pisete, ze potrebuje sitarku a pritom byla mega uspesna s Barou ;). Btw. Barce se tu skoro nikdo o partacku nestara ;).
Reagovat
makro99
Protože Katka je prostě Katka :)
Reagovat
aligo
Bára nepotřebuje parťačku na debla, ta může střídat příležitostně, ale hlavně ať se soustředí na singla
Reagovat
lvicek
No snad, uvidime ;).
Reagovat
GaelM
Jenže Katka se na servisu rozhodně nezlepšila, poslední dobou mám pocit, že je to spíš horší. A jak holky samy řekly, soupeřky už je mají načtené, vědí kde jsou jejich slabiny a dokážou je využít. Takže Katka má dvě možnosti: buď se zlepšit (což už by dávno udělala kdyby někdo z jejího týmu věděl jak) a nebo vybrat parťačku, která jí pomůže její nedostatky eliminovat.

Co se týče Báry, tam jsem ohledně deblu skeptický a obávám se, že ho teď bude hrát spíš výjimečně. Takže partnerku nemá moc smysl řešit, uvidíme.
Reagovat
makro99
nevím.. IMO, servis v deblu hraje menší roli, než v singlu; a Katka ho na deblové poměry nemá nijak podprůměrný - a hlavně, má na deblové poměry výbornou hru od BL..
prostě v deblu je to mimořádně komplexní hráčka, několikaletá světová jednička, vítězka X grandslamů, olympiády atd., takže předhazovat jí, že "musí" mít nějaký typ spoluhráčky, aby uspěla, mi přijde dost mimo mísu..
Reagovat
Holahej
..hraje velkou roli, když hráčka na příjmu stačí jen slabě returnovat, po dobrém servisu, síťařka pak lehce zakončuje, snadno se drží podání.., v ATP je podání úplně rozhodující, proto i tolik TB rozhoduje o výsledku, kolikrát i nuda pro diváky, podání..bod, podání ..return..konečný bod..
Reagovat
GaelM
Nejde ani tak o samotnou kvalitu servisu, ale o DF na každý druhý bigpoint, s tím se hraje hrozně špatně. Obzvlášť v tom deblovém systému bez výhod, který už se jako rakovina dostal skoro všude, kromě GS...
Reagovat
Holahej
Roli hraje více faktorů, z nich vznikne výsledek. Katka zahraje výborné údery od BL, ale není konzistentní, někdy lacině kazí, hraje bezhlavě, někdy začne se vztekat, to rozhodí celý pár. Teď s Kanadou komentátorČT.., ale to ne..., zase druhý servis a zase KS hraje zběsilé údery, zbytečně kazí..

s Bárou to překlenovaly k titulům.., rozhodla se, uvidí se, nikdo není dopředu prorokem...
Reagovat
horska.kraslice
Myslím, že Bára by debla mohla zkusit s Maky. Obě jsou především solidní singlistky, takže "hrozba", že některá z nich se na nějakém turnaji urve v singlu a odstoupí z debla, by v této sestavě byla vyrovnaná. Obě by měly debla jako doplněk či kvalitní trénink.
Reagovat
makro99
hmm, to myslím, že by spíš dopadlo jako legendární neporazitelný pár Markéta - Karolína M....
Reagovat
George_Renel
Markéta má ale nějakou dohodu s Miriam, ne?
Reagovat
GaelM
V rámci AGEL sponzoringu by to byl zajímavý pár, to jo smile
Reagovat
makro99
Mertens jo smile :)
Reagovat
Hector17
Tak Siniaková to prý zkusí s Voráčovou.
Reagovat
Astarin
To mi neříkejte, že nebyla k dispozici nějaká světovější deblistka...
Reagovat
aligo
Tak to doufám, že je jen legrace. Blbej nápad i na legraci
Reagovat
GaelM
S tou by ji skrz ranking ani nepustili na GS smile
Reagovat
lvicek
Nn, Katka to pekne rozjede s Petkou a na OH berou zlato! ;)
Reagovat
GaelM
Jak tu někteří zmiňují že už je možná Katka s někým domluvená - podle mě spíš ne. Na tom zápase proti Američankám bylo vidět, jak jsou obě nažhavené uspět, to by imho nezahrály, kdyby už v té době byl na stole rozchod. Možná už to Katka měla nějakou dobu v hlavě, ale viděl bych to spíš na impulzivní rozhodnutí po zápase s Kanadou.
Reagovat
Ianny
Ne ne, na seznamu psali, že o tom spolu mluvily už před asijskými turnaji. A možná už i parťačku Katka má, protože na dotaz odpověděla "Nechte se překvapit".
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo - taky jsem to četl, že Katka už o tom s Bárou mluvila - takže už bude mít asi domluvenou novou parťačku smile
Reagovat
aligo
Martina Hingis Jeden návrat navíc už se ztratí
Reagovat
baba
Když už tak tipujeme budoucí spolupráci, mně by se líbil pár Siniaková - Ostapenková- tuším, že snad už spolu hrály a to dokonce vítězně, nebo se snad pletu ?!!!
Reagovat
Preview.lover
Je to tak. Vyhrály WTA 500 v Moskvě v roce 2021
Reagovat
Liverpool22
Teď jsem na to koukal a Katka vyhrála např. s BeBe, Mladenovič a dokonce 2x se Srbskou Krunič - takže např. Krunič by taky nebyla špatná - je sice taková nenápadná, ale Katka k sobě potřebuje klidnou sílu - s Krunič mi ladí a evidentně jim to spolu šlo
Reagovat
Liverpool22
jo, jo s Penko vyhrála Katka v Moskvě. Nicméně s Penko by to byla hodně velká divočina - obě se dokážou dost nasr.t. No uvidíme s kým nakonec Katka bude hrát - jak už tady někdo psal - možná už je s někým domluvená
Reagovat
makro99
Katka, ať v posledních letech nastoupila v podstatě s kýmkoliv, tak z toho byl vždycky titul smile V posledních letech to byla opravdu světová deblistka č. 1 - výborná singlistka na úrovni Top50 (a že jich moc debla nehrává) + excelentní na síti, a to jak co se týče síly, tak co se týče techniky (což taky nebývá zrovna bežné)
Reagovat
Esgalnor
Je mi smutno, ale naprosto to chápu. Změna je občas potřeba, navíc je pravda, že už je mají soupeřky načtené. Snad půjde ale opravdu jen o pauzu a po nějaké době se k sobě zase vrátí, svěží a namotivované.
Reagovat
Kandinsky1
Klidně se vsadím, že spolu nebudou hrát ani na OH.
Reagovat
Liverpool22
Taky si myslím. Spíš bych se směrem k OH zaměřil na sestavení nových dvojic např. Katka + Maky nebo Linda a Bára + Maruška nebo zase mladá Linda
Reagovat
jackiec
Soupeřky nás mají přečtené? To měly i Navrátilovou se Shriver a vyhrávaly pořád
Reagovat
JohnB
Jelikož nikdy moc tenis neuměli, tak vrátit se lepší nebude tak težký...
Reagovat
Fandina
Neuměli určitě ne. Podle mě umělyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Reagovat
annah
Čeština je prostě těžká jazik... :-))))
Reagovat
GaelM
Tohle je tak špatné v kategorii názorů i v kategorii trollingu, že je mi tě regulérně líto smile
Reagovat
baba
včera jsem psala o syndromu vyhoření a ejhle, dnes mi to Kačka potvrdila. Už včera bylo na lavičce vidět, že s Bárou není něco v pořádku. Pála se skoro pořád bavil jen s Kačkou .
Reagovat
baba
včera jsem psala o syndromu vyhoření a ejhle, dnes mi to Kačka potvrdila. Už včera bylo na lavičce vidět, že s Bárou není něco v pořádku. Pála se skoro pořád bavil jen s Kačkou .
Reagovat
GaelM
V tomhle bych nic nehledal. Pála je tlumič a kliďas, když mu na lavičce jedna hráčka neustále vybuchuje a druhá se chová klidně a vyrovnaně, tak je jasné, že se bude věnovat víc té první smile
Reagovat
GaelM
No jo, asi to muselo přijít. Bylo znát, že už nemají takový drive jako dřív, to nebyl jen teď ten zápas s Kanadou. Taky to byl přírodní úkaz, že dokázaly tak dominovat světu, i když spolu hrály jen jednou za čas.

Doufám, že minimálně Katka u deblu zůstane, může z toho rozchodu být i pozitivní výsledek, že ho bude hrát o něco víc, když bude mít čistě deblovou parťačku. V singlu mezi elitou nikdy nebude, ale když zapracuje na podání a najde si kvalitní parťačku, tak ji z pozice světové deblové jedničky bude někdo sundávat jen těžko smile

Z pohledu OH nevidím v rozchodu problém, sehrané jsou dost, za půl roku se herně zase tolik neodcizí. Hlavně aby nahrály dost bodů a mohly tam jet, zatím by se asi nekvalifikovaly. Sice je tam jedna divoká karta pro bývalé GS/OH vítězky, ale to je dost nejisté. Stačí když si Praseren s Výhnusem vzpomenou že si chtějí pinknout a po nějakých obhájkyních z Tokia organizátoři ani nevzdechnou...
Reagovat
bardunek666
Myslím, že Bára by se mohla víc soustředit na singl. Je v nejlepších letech a byla by škoda, kdyby ze svého umu nevytěžila víc.
Katka je skvělá deblitstka a doufám, že se spojí s někým zajímavým. :)
Reagovat
Jan
Soupeřky je budou znát i po rozchodu. Nevrátí se silnější, budou jim přibývat roky a budou slabší a slabší. Přeji Katce i Báře, aby ještě vyhrály nějaký GS - i rozdělené, ale to je ve hvězdách.
Reagovat
com
šok smile
Reagovat
Liverpool22
Ani ne. Už to skřípalo viz. letošní TM. Prostě syndrom vyhoření - vyhrály úplně všechno GS + OH + TM. smile Změna jim může prospět. Bára se může více soustředit na singl a zkusit vyhrát další GS či zlato z OH. U Katky bude klíčové jakou partnerku si k sobě vybere smile
Reagovat
Preview.lover
Líbilo by se mi duo Siniaková + Mertens, Hunter nebo Hsieh
Reagovat
Liverpool22
Já bych si přál duo Katka + Carevna nebo Mája, Vika...Případně Anna Kalinskaya
S Bárou bych rád viděl nějakou Češku - Lindu N., Maky, Marušku....
Reagovat
Mony
Jo, Maky je Černý kůň, ale často by asi odstupovala
Reagovat
Yonaash
Katka potřebuje někoho s dobrým servisem - Hadí Mája ideál. A i s Maky jim to šlo. Carevna taky ok, ale Rusku ne prosím...
Bára zase asi síťařku - klidně Fernandez, Stefani. Linda N. asi nebude chtít hrát dlouhodobě debla a Maruška zas neopustí Sorribes.
Reagovat
Liverpool22
Ano - pro Katku ideál Carevna či Mája, ale bohužel asi neklapne ani jedna varianta Případně ještě Vekič by se mi líbila.
Jinak vzhledem k OH bych vedle Báry rád viděl Lindu nebo Marušku. Nevěřím, že pokud se KrejSi k sobě vrátí pouze na OH, že tam něco uhrají - spíš to chce složit nový pár směrem k OH
Reagovat
lvicek
jezis marja, ten vycet, to je nejaky zebricek otravnych nesympatickych nafrnenek? Doufam, ze s tema teda Katka neskonci :/. Jinak kdyz s tim prisla, mozna uz ma nekoho v merku.
Reagovat
makro99
Mertens jo smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist