Duševinová titul neobhájí, o první finále si v Istanbulu zahraje Grothová

30. 7. 2010, 22:59
Aktuality 0
WTA ISTANBUL - Slovenská rodačka Jarmila Grothová zažívá nejlepší tenisové chvíle v kariéře. Po osmifinále na Roland Garros i Wimbledonu postoupila v Istanbulu podruhé v kariéře do semifinále, když vyřadila loňskou šampionku Duševinovou. O premiérové finále se utká s třetí nasazenou Pavljučenkovovou.
Jarmila Grothová

O vyřazená obhájkyně titulu Věry Duševinové se postarala slovenská rodačka Jarmila Grothová. Třiadvacetiletá hráčka, jež se vdala za Australana a hájí barvy právě této země, vyhrála 7-5 6-2 a teprve podruhé v kariéře postoupila do semifinále. 

"Každý zápas je jiný, ale vždy se snažím hrát jak nejlépe umím a bojuju o každý fiftýn," uvedla Grothová, za svobodna Gajdošová, jež si letos zahrála v osmifinále French Open i Wimbledonu.

O premiérové finále na okruhu WTA se utká s třetí nasazenou Anastasií Pavljučenkovovou. Devatenáctiletá Ruska si bez problémů poradila s Rumunkou Soranou Cirsteaovou a v soutěži zůstává papírově největší favoritkou na zisk druhého titulu. 

"Anastasie je dobrá hráčka, je velmi mladá. Zkusím hrát jak nejlépe umím. Když vyhraju, bude to skvělé. Pokud prohraju, budou zase další příležitosti, kdy vyhrát," řekla 77. hráčka světa Grothová. 

Jelena Vesninová prohrála sedm utkání v řadě, v Istanbulu si však neúspěšné týdny plně vynahrazuje. Výhry se dočkala po čtvrt roce a během pár dní si poradila už se třemi soupeřkami. Dnes porazila Anastasii Rodionovovou, se kterou vyhrála ve dvou setech i ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

"Byl to obtížný zápas, hlavně v prvním setu. Anastasia i já jsme předváděly tenis na vysoké úrovni. Byla spousta atraktivních výměn, musely jsme bojovat o každý bod," řekla Vesninová.

"Na konci úvodní sady jsem měla trochu štěstí, ve druhém jsem už dokázala hrát lépe než ona a byla jsem schopná utkání vyhrát," dodala Ruska, jež v neděli oslaví čtyřiadvacáté narozeniny. 

Jako dárek by si mohla nadělit postup do finále, musí však ještě porazit Němku Andreu Petkovicovou, jež smetla přemožitelku Schiavoneové Elenu Baltachaovou 6-4 6-0.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL (Turecko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (30. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 6-2
Petkovicová (6-Něm.) - Baltachaová (Brit.) 6-4 6-0
Grothová (Austr.) - Duševinová (Rus.) 7-5 6-2
Vesninová (Rus.) - Rodionovová (Austr.) 7-5 6-1

Semifinálové dvojice: Pavljučenkovová - Grothová, Vesninová - Petkovicová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist