Dva Češi prošli kvalifikací. Ve Wimbledonu si zahrají Hernych a Smitková

19. 6. 2014, 17:03
Aktuality 12
Dvěma českým zástupcům se podařilo vybojovat účast na letošním Wimbledonu v kvalifikaci. I svůj třetí zápas úspěšně zvládli Jan Hernych, který si v hlavní soutěži zahraje poprvé od roku 2009, a devatenáctiletá Tereza Smitková, pro niž to bude wimbledonská premiéra mezi dospělými.
Jan Hernych

Jan Hernych nečekal dlouho jen na účast ve Wimbledonu - čtyřiatřicetiletý český tenista se objeví na jakémkoliv grandslamovém turnaji poprvé od roku 2011, kdy hrál na Australian Open.

Svůj sedmý start v All England Clubu si Hernych vybojoval díky dnešnímu vítězství 6-3 6-4 6-7 a 6-2 nad Američanem Rajeevem Ramem. Nejlepším výsledkem českého tenisty ve Wimbledonu je účast ve druhém kole v letech 2005 a 2007.

Na nejslavnějším turnaji si díky úspěšně zvládnuté kvalifikaci zahraje také devatenáctiletá Tereza Smitková. Rodačka z Hradce Králové zvládla všechny tři zápasy v kvalifikaci, kterou dnes zakončila třísetovým vítězstvím nad Američankou Madison Brengleovou. V příštím týdnu ji čeká první grandslam v seniorské kariéře, v roce 2011 startovala ve Wimbledonu jako juniorka.

Smitková se pokoušela projít na grandslamy už letos na Australian Open, kde v lednu záhy vypadla právě s dnešní soupeřkou Brengleovou, a také na French Open. Tam jí nevyšlo až poslední kvalifikační kolo. Vítězka čtyř titulů ve dvouhře na okruhu ITF, které patří 174. místo ve světovém žebříčku, se dozví soupeřku pro Wimbledon při zítřejším losu.

Výsledky - kvalifikace Wimbledonu (tráva):
Muži - 3. kolo:
Hernych (ČR) - Ram (31-USA) 6:3, 6:4, 6:7 (2:7), 6:2
Ženy - 3. kolo:
Smitková (ČR) - Brengleová (USA) 6:3, 3:6, 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Oběma přeji dobrý los a Honzovi by se mohla prodloužit travnatá sezona, ta loňská byla super. Honzo pojď! Co se týká Terky, tak věřím na její chytrou a variabilní hru, která by mohla na trávě platit. Držím palce. Terko pojď!
Reagovat
Hector.Salamanca
Byl jsem ohledně Honzy Hernycha spíš skeptik, ale strašně mu to přeju. Párkrát jsem s ním měl možnost promluvit a je to sympaťák a skromnej chlap. A když už se někde do hlavní soutěže měl dostat, tak právě tady. Viděl jsem ho na trávě hrát a ten styl se mi líbí. Úsporný a efektivní. Kéž by dostal ještě hratelnej los, napadá mě třeba něco stylu Volandri nebo Estrella. To by klidně kolo moh ještě dát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mě to potěšilo, že Honza Hernych prošel do hlavní fáze, je doopravdy moc skromný a je to můj nejoblíbenějsí Čech na okruhu, doufám, že ještě končit nebude a Tereze Smitkové také moc gratuluji :)
Reagovat
Hector.Salamanca
Máme to podobně, pro mě to je rozhodně nejoblíbenější hráč toho druhého českého sledu. :)
Reagovat
taffer
Neber to osobně, ale jak jde s tou jeho skromností dohromady to, že před nějakým rokem odmítl nastoupit v DC, protože jako náhradník chtěl stejné peníze jako mají Berďa a Štěpec když hrají?
Reagovat
Hector.Salamanca
Zjednodušuješ to, takhle snadné to nebylo a šlo tam o jiné věci. Ale fakt nemám potřebu ti svůj názor vnucovat.. Takže pokud chceš, najdi si to sám, já se nemám potřebu hádat, pardon.
Reagovat
smazaný uživatel
Sis zapamatoval text od bulvarizatoru nadpisu
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Rafa na první kolo. Ideál.
Reagovat
tommr
Estrellu asi nedostane, protože ten je ted zraněnej a ve Wimbledonu nejspíš nebude vůbec hrát. Těch relativně snadnejch soupeřů tam ale v prvním kole bude i tak dost. Honza je na trávě schopnej sehrát vyrovnanej zápas prakticky s každým od 50.místa níž ... :)
Reagovat
Hector.Salamanca
Máš pravdu, loni hrál vyrovnaný zápasy na trávě prakticky se všema, nasekáno dostal jen od Monfilse a i tam byl ten průběh celkem vyrovnaný. Takže aspoň trochu štěstí. Taky jsem odpo na 50-100 koukal a říkal jsem si, že ten výčet se mi moc nepoved, že těch soupeřů, co by moh dát, tam je víc.

Co je Estrellovi? On si s v tom zápase s Querreym udělal něco vážnějšího?
Reagovat
tommr
co je Estrellovi přesně nevím, protože ten zápas jsem neviděl. Vzpomněl jsem si na to jen kvůli zajímavý shodě okolností - Querreymu totiž nejdřív pro zranění odstoupil Dolgopolov a pak mu skrečoval i jeho náhradník Estrella ... :)
Reagovat
Hector.Salamanca
Já zas viděl Querreyho první zápas proti Edmundovi, takže on zatim kromě Bennetky prochází celkem snadno. Je teda ale nutno říct, že Edmund mě překvapil, nikdy jsem ho předtím hrát neviděla nebylo to vůbec špatný, slušnej forhend a první servis, celkem odvážná hra a solidní hlava, nebál se zkoušet na velký body různý variace. Může jít dost nahoru. A měl by, páč v Danu Evansovi Britům druhej hráč do stovky fakt nekvete. Ten mě tou svou nekonzistentností a přístupem zas naopak hrozně štve.. Sorry za OT.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist