Dvě a půl hodiny boje a žádný brejk. I tak Gasquet postoupil

23. 9. 2010, 10:15
Aktuality 0
ATP MÉTY - Strávit na kurtu dvě a půl hodiny a nedokázat soupeři vzít podání. Téměř jistá prohra. Ale platit to nemusí a potvrdil v Métách to potvrdil souboj dvou domácí Francouzů. Richard Gasquet sice proti Paulu-Henrimu Mathieuovi nezaznamenal žádný brejk, do čtvrtfinále však postoupil. Ze soutěže se kvůli zranění odhlásil loňský vítěz Gael Monfils.
Richard Gasquet

Richard Gasquet měl v úvodním kole domácího halového klání v Métách volný los a v prvním zápase od osmifinále US Open ho čekal krajan Paul-Henri Methieu, se kterým poslední dva zápasy prohrál.

I tentokrát měl navrch aktuálně až 96. hráč světa Mathieu, který jediný brejkbol prvního setu proměnil a ujal se vedení. Jenže v dalším průběhu duelu si už oba tenisté své servisy pohlídali. Gasquet odvrátil čtyři brejkboly a nakonec ve dvou tie-breacích střetnutí otočil.

"Začal jsem opravdu špatně, on (Mathieu) hrál o dost lépe než já. Ale ve druhém setu jsem pak odvrátil několik brejkbolů, hodně jsem si pomohl servisem. Myslím, že podání mě dnes nakonec zachránilo," komentoval Gasquet, který nasázel 17 es, ale soupeři podání vzít nedokázal.

Nyní bývalou světovou sedmičku čeká Tommy Robredo, se kterým ze tří soubojů dva prohrál. Naposledy však spolu hráli před třemi lety. "Robredo je nepříjemný soupeř. Na mé straně pavouku asi nejtěžší," uvědomuje si Gasquet.

Robredo, vítěz turnaje z roku 2007, v zápase druhého kola hýřil efektivitou. Proti Denisu Istominovi z Uzbekistánu proměnil všechny čtyři brejkboly a za 73 minut vyhrál 6-4 6-2.

"Hrál jsem dobře, pak se šance proměňují snadněji," uvedl osmadvacetiletý Španěl. "Na konci prvního setu jsem trochu ztratil koncentraci, ale pak už to bylo zase dobré."

Teprve utkání prvního kola má za sebou Lukáš Lacko. Slovenský tenista si poradil s domácím Arnaudem Clementem a chystá se na souboj s nejvýše nasazeným Chorvatem Marinem Čiličem.

Na poslední chvíli se ze soutěže odhlásil domácí obhájce titulu Gael Monfils. Tenista, jenž měl plnit pozici turnajové dvojky, se omluvil kvůli zranění bříšních svalů. Místo něj si o čtvrtfinále proti Zverevovi zahraje jiný Francouz Nicolas Mahut. Už předtím se svého startu zřekl také Michael Llodra, jenž se cítil unavený po úspěšném semifinále Davisova poháru.

- ATP 250 MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
středeční výsledky (22. 09. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Vliegen (Belg.) - Del Bonis (Arg.) 6-2 4-6 6-3
Sijsling (Niz.) - Ascione (Fr.) 6-4 6-4
Lacko (SR) - Clément (Fr.) 6-4 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Gasquet (4-Fr.) - Mathieu (Fr.) 4-6 7-6(5) 7-6(3)
Kohlschreiber (6-Něm.) - Berrer (Něm.) 6-4 6-2
Robredo (7-Šp.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist