Dvě favoritky jsou v Pattayi ze hry venku, Shuai Peng postupuje

10. 2. 2015, 19:33
Aktuality 7
Čínská tenistka Shuai Peng má za sebou úspěšný vstup do turnaje v thajské Pattayi. Nejvýše nasazená hráčka v pavouku dnes porazila Rusku Kudrjavcevovou 6-3 6-2 a postoupila do osmifinále.
Shuai Peng

Jednadvacátá hráčka světa Shuai Peng nastoupila v Pattayi ke svému prvnímu turnajovému zápasu od Australian Open, kde vypadla v osmifinále, a proti Rusce Alle Kudrjavcevové nezačala příliš jistě. Číňanka hned na úvod ztratila podání a v úvodním setu přišla o servis ještě dvakrát, její soupeřka si ale podání neudržela ani jednou a set prohrála 3-6.

Ztrátu servisu musela nasazená jednička v Pattayi dohánět i ve druhé sadě, ovšem ani tentokrát Kudrjavcevová svůj náskok neudržela. Od stavu 0-2 získala Shuai Peng šest her v řadě a zvítězila 6-3 6-2.

"Byl to můj první zápas v Thajsku a dneska tu bylo pořádné horko. Ani v jednom setu jsem neodstartovala nejlépe a za stavu 2-2 jsme se dlouho tahaly o jeden game," okomentovala utkání Číňanka. "S dnešním výkonem jsem spokojená. Od Australian Open jsem toho moc nenahrála a zdejší podmínky jsou hodně jiné než ty, které jsme měly minulý týden v Guangzhou při Fed Cupu," dodala.

O čtvrtfinále si Shuai Peng zahraje s Misaki Doiovou, která si ve dvou setech poradila s domácí veteránkou Tamarine Tanasugarnovou.

"Je to velmi zkušená hráčka a v prvním setu mi nic nedala zadarmo," uvedla Japonka. "Ve druhém setu už jsem měla pocit, že trochu odchází, fyzicky i psychicky, a jen jsem se soustředila na sebe."

Zatímco nasazená jednička v Pattayi vybojovala postup do dalšího kola, další dvě spolufavoritky turnaje jsou ze hry venku. Dvojka Elina Svitolinová se krátce před svým zápasem odhlásila z osobních důvodů a místo ní se tak do hlavní soutěže jako lucky loser dostala její krajanka Julia Beygelzimerová. Ta svou druhou šanci využila, po boji vyřadila nejstarší ženu na okruhu WTA Kimiko Dateovou-Krummovou.

Ze hry venku je i třetí nasazená Zarina Dijasová. Postarala se o to zdejší vítězka z let 2011 a 2012 Daniela Hantuchová, která po prohraném prvním setu dokázala zápas otočit. Ve druhé sadě sice přišla o svůj rychlý náskok, v osmé hře ale sebrala favoritce podání znovu a vynutila si rozhodující set. V něm už Dijasové prolomila všechny servisy a zvítězila 1-6 6-3 a 6-1.

"Hrály jsme spolu v Hobartu a já prohrála, takže jsem chtěla dokázat, že dokážu hrát líp," řekla slovenská tenistka. "S tím, jak jsem hrála, jsem moc spokojená, hlavně s druhým a třetím setem. Začala jsem trochu pomaleji, ono se na tomhle povrchu nikdy nehraje snadno, protože se všechno může rychle změnit."

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Peng (1-Čína) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:3, 6:2
Hantuchová (SR) - Dijasová (3-Kaz.) 1:6, 6:3, 6:1
Naraová (4-Jap.) - Lertpitaksinchaiová (Thaj.) 6:2, 6:1
Gajdošová (6-Austr.) - Egučiová (Jap.) 6:3, 7:6 (7:1)
Zhang (8-Čína) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:0
Doiová (Jap.) - Tanasugarnová (Thaj.) 7:6 (7:2), 6:0
Duan (Čína) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 7:6 (7:4), 7:5
Zhu (Čína) - Peerová (Izr.) 7:6 (7:5), 6:1
Tomljanovičová (Chorv.) - Kuličkovová (Rus.) 6:3, 7:6 (7:4)
Zheng - Xu (obě Čína) 6:4, 6:2
Beygelzimerová (Ukr.) - Dateová-Krummová (Jap.) 5:7, 7:6 (8:6), 6:2
Erakovicová (N. Zél.) - Kumkhumová (Thaj.) 6:2, 6:2

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak jsem docela rád, že jsem dneska neviděl zápas Donny. Z mých favoritek mi zatím v tomto roce dělá nejmenší radost...

Tak snad aspoň Monča si zítra spraví náladu po tom deblu. Po výhře nad Voegele ji ve 2. kole čeká další Švýcarka Oprandi, která je rozhodně hratelná.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych se vážně picnul. Holky mě dneska v deblu připravily o výhru přes 1200. Teď už vím, že to byla moje jediná chyba na tiketu... Nejvíc mě na tom štve, že vedly 6:4 a 5:2. :(
http://www.livesport.cz/zapas/dQd6NnRt/#prubeh-zapasu;1

Já jsem v tom sázení vážně smolař. Mám zapsané, že jsem prohrál posledních 14 tiketů, z toho 7x jedna chyba...
Reagovat
kada.tom
to je taky nápad - sázet na ženský debl (ono i na singl je to ošidný) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně právě v minulosti ženské debly vycházely... Předloni jsem je vsadil třikrát (Govortsova/Chan, Hantuchová/Hingis, Hercog/Raymond) a vždycky mi to vyšlo. Loni jsem je teda nesázel, což je možná škoda... Letos jsem si zkusil cvičně tipnout asi čtyři deblové zápasy a všechno mi vyšlo (třeba tenhle zápas, kdy na Sloane a Taylor byl kurz přes 2)...
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1274573

No a teď vsadím naostro a samozřejmě to nevyjde... Přitom jsem Monču a Marinu viděl a hrály spolu dobře (třeba H+H nebo Strýcovou a Krajicek trápily ve třech setech). Zatímco ty Číňanky spolu hrály poprvé v životě... No, chyběly dva míčky. :(
Reagovat
Cico93
ajjajaj škoda.
To ale patrí k tipovaniu.
Zväčša to býva práve ten jeden zápas.:(

monty
Čo hovoriš na Mikaelu? slalom, kurz 2.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale to už snad není možné, jaký jsem smolař. Nejde jenom o tu jednu chybu, ale hlavně o ten průběh zápasu. Tak snad už se to příště zlomí...

Co se týče Mikaely, tak ten slalom je strašná loterie. Na Lindsey v super-G a sjezdu byly taky kurzy 2 a 2,2... Tohle je fakt těžké, může to vyjít i nemusí. Mě teda nejvíc štve, že na Lindsey i Mikaelu je vždycky nejnižší kurz ze všech. Proto na lyžování nesázím. :D V obřáku asi bude na Mikaelu vyšší, ale tam je zase otázka, jak to dopadne...
Reagovat
Cico93
Ja to poznám. neboj.-))

Ja som zatiaľ na MS podal
Laru zjazd do 3 kurz 2,3.
a Tinu kombináciu 2 kurz.
takže spokojnosť.-)

a do Mikaely asi pôjdem, verim jej.
Obrak asi by som veril Tine. Kurzy tam sú vysoke všetko nad 5-6.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist