Dvojnásobný šampion Bellucci ve Gstaadu postupuje, nemocný Simon vzdal

23. 7. 2014, 12:58
Aktuality 1
ATP GSTAAD - Thomaz Belluci vstoupil do oblíbeného antukového turnaje ve švýcarském Gstaadu výhrou nad Rakušanem Geraldem Melzerem. Naopak skončil Gilles Simon, kterému premiérový start na turnaji zkomplikovala nemoc.
Thomaz Bellucci

Turnaj ve Gstaadu je pro Thomaze Bellucciho nejoblíbenějším na okruhu ATP. Dosud ve své kariéře získal tři tituly: jeden na domácí půdě v Santiagu, zbylé dva přidal právě ve švýcarsých alpách. V roce 2009 triumfoval překvapivě jako kvalifikant, předloni pak slavil zisk své dosud poslední trofeje po finálové výhře nad Tipsarevičem.

Do letošního ročníku šestadvacetiletý Brazilec vstoupil výhrou 6-3 6-4 nad Rakušanem Geraldem Melzerem, se kterým nepřišel ani jednou o své podání a poprvé od French Open vyhrál zápas v hlavní soutěži. O postup do čtvrtfinále se 93. hráč světa Bellucci utká s pátým nasazeným Argentincem Federikem Delbonisem.

Na svůj debut ve Gstaadu nebude v dobrém vzpomínat Gilles Simon. Šestý nasazený Francouz nedohrál svůj úvodní zápas, když proti Španělu Pablu Andújarovi ztratil pět ze sedmi gamů na servisu a za stavu 2-6 a 2-3 kvůli nemoci vzdal.

Obhájcem titulu a zároveň nasazenou jedničkou je Rus Michajl Južnyj, jenž do soutěže vstoupí duelem proti Kennymu De Schepperovi. Francouzský tenista zdolal 6-3 7-6 Itala Filippa Volandriho a ukončil sérii pěti porážek.

Loňský finalista a letos sedmý nasazený Robin Haase z Nizozemska odstartoval třísetovou výhrou nad Kazachem Nedovjesovem.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 485.760 eur)
úterní výsledky (22. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Andújar (Šp.) - Simon (6-Fr.) 6-2 3-2 skreč S.
Haase (7-Niz.) - Nědovjesov (Kaz.) 6-4 6-7(3) 6-3
Rola (Slovin.) - De Paula (Braz.) 6-4 6-4
De Schepper (Fr.) - Volandri (It.) 6-3 7-6(3)
Bellucci (Braz.) - G. Melzer (Rak.) 6-3 6-4
Struff (Něm.) - Haider-Maurer (Rak.) 6-2 1-0 skreč H.
Marti (Švýc.) - Gimeno-Traver (Šp.) 5-7 7-6(7) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Hector.Salamanca
Volandri opravdu není Philippo, to množství chyb je neskutečný
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist