Dvojnásobný šampion Haas v Los Angeles dohrál

6. 8. 2008, 10:06
Aktuality 2
ATP LOS ANGELES - Cesta obhájce titulů z let 2004 a 2006 Tommyho Haase se na letošním ročníku turnaje v Los Angeles zastavila už v úvodním kole. Na třicetiletého Němce si vyšlápl o 11 let mladší domácí hráč Donald Young. Další nasazení tenisté už nezaváhali - do druhého kola postoupili Safin i Moya.
Tommy Haas

O první překvapení se na turnaji v Los Angeles postaral domácí Donald Young. Devatenáctiletý tenista, který z posledních devíti zápasů vyhrál jen jednou, porazil hladce 6-2 6-4 osmého nasazeného Tommyho Haase z Německa."Je to jedna z mých nejcennějších výher," pochvaloval si Američan, který letos v Indian Wells porazil i 26. hráče světa Feliciana Lopeze.

Třicetiletý německý tenista v Los Angeles už dvakrát triumfoval, letos však dobrou formu z posledních týdnů nepotvrdil. "Donald hrál dobře od základní čáry, parádně se pohyboval. Vyhrát si zasloužil," uznal Haas soupeřovu kvalitu.

Bývalá juniorská jednička Young měl vstup do letošní sezony slušný. V březnu se ale výsledkově zasekl a nemohl se chytit. "Dnešní vítězství je tak pro mě velmi důležité," ví tenista tmavé pleti. V dalším duelu se střetne s Francouzem Gicquelem.

Naopak vstup do turnaje zvádl sedmý nasazený Španěl Carlos Moya. Svého úvodní soupeře, Belgičana Xaviera Malisse, ale udolal až v tie-breaku třetího setu. V dalším zápase se utká s domácím Amerem Deličem.

Uspěla i turnajová pětka Marat Safin. Ruský tenista porazil domácího Johna Isnera 6-3 6-4. V druhém kole se střetne s dalším Američanem - Waynem Odesnikem. Ten v souboji dvou domácích tenistů porazil Bobbyho Reynoldse 2-1 na sety. Dvaadvacetiletý Odesnik měl po letošním French Open problémy se zády, kvůli kterým dohrál z posledních sedmi zápasů jen tři. Postup přes krajana Reynoldse je tak trochu překvapivý. Odesnik si pomohl devíti esy, poražený Reynolds těžko hledal recept na soupeřův servis.

Svého druhého postupu do 2. kola turnaje ATP se dočkal osmadvacetiletý Ital Andrea Stoppini, když v Los Angeles překvapil Rusa Igora Kunitsyna. V dalším zápase se utká se třetím nasazeným Del Potrem z Argentiny, jenž neprohrál už 10 utkání v řadě.

ATP LOS ANGELES (USA, tvrdý povrch, 475.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Safin (5-Rus.) - Isner (USA) 6-3 6-4
Moya (7-Šp.) - Malisse (Belg.) 6-2 1-6 7-6(5)
Young (USA) - Haas (8-Něm.) 6-2 6-4
Stoppini (It.) - Kunicyn (Rus.) 6-1 6-3
Odesnik - Reynolds (oba USA) 4-6 6-1 6-4
Spadea (USA) - Grosjean (Fr.) 6-3 3-6 6-3
Vemič (Srb.) - Warburg (USA) 3-6 7-6(5) 6-4
Delic (USA) - Sela (Izr.) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
díky Tome, zničil jsi mi sázenku dokonale
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist