Ebden potěšil Sydney, vyřadil Granollerse

9. 1. 2012, 12:31
Aktuality 3
Minimálně jednoho zástupce ve druhém kole budou mít domácí tenisté v Sydney, které je poslední přípravou na nadcházející Australian Open. K radosti diváků v Ken Rosewall Areně si postup vybojoval Matt Ebden, jenž si poradil s favorizovaným Marcele Granollersem 6-1 3-6 a 6-3.
Matthew Ebden

Utkání Australana Matthewa Ebdena a Marcela Granollerse ze Španělska bylo včera na programu dne jako poslední, divákům se ale vyplatilo čekat. Ebden, který v Sydney startuje díky divoké kartě od pořadatelů, do zápasu vlétl, díky dvěma brejkům rychle vedl už 5-1 a při svém servisu poté první set ukončil.

Granollers, pro kterého byl duel s Australanem první v novém roce, se v následující sadě vzpamatoval a za stavu 5-2 mohl srovnat na 1:1. Ebden ještě odvrátil tři setboly, v další hře už ale 28. hráč světa nezaváhal a vynutil si rozhodující set. V něm Ebden ještě ve čtvrté hře nevyužil dva brejkboly, svou třetí příležitost už ale proměnil a ujal se vedení 4-2. V závěru zápasu pak Ebden prokázal pevné nervy a postup už si nenechal ujít.

Marcel Granollers není jediným hráčem, který už v Sydney z boje o titul vypadl. Ke svému úvodnímu utkání vůbec nenastoupil Němec Florian Mayer, kterého na kurt nepustilo zranění kyčle. Místo něj se do hlavní soutěže podíval lucky loser z kvalifikace Ryan Sweeting; Američan svou šanci využil a Gillese Mullera z Lucemburska udolal za dvě hodiny 3-6 7-6 a 7-5.

V nové sezoně se zatím příliš nedaří chorvatskému svěřenci Martina Štěpánka Ivanu Dodigovi. Šestatřicátý hráč světa, který před týdnem v Čennaí nejprve téměř vypadl s domácím Vardhanem a ve druhém kole skončil na raketě Japonce Soedy, vypadl v Sydney hned v úvodu turnaje. Tentokrát nestačil na Lukasze Kubota z Polska, kterému podlehl 6-7 5-7.

Výsledky - Sydney - muži (tvrdý povrch, dotace 434.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Sweeting (6-USA) - Muller (Luc.) 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, Ebden (Aus.) - Granollers (7-Šp.) 6:1, 3:6, 6:3, Reynolds (USA) - Stachovskij (Ukr.) 7:5, 6:3, Kubot (Pol.) - Dodig (Chorv.) 7:6 (7:4), 7:5, Istomin (Uzb.) - Andújar (Šp.) 6:3, 2:6, 6:3, Nieminen (Fin.) - Duckworth (Aus.) 6:2, 6:2.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvělá podívaná, především od Ebdena :)
Reagovat
hatatytla
taky jsem si říkal, jako bych viděl radka štěpánka za mlada. Pestrá hra plná nápadů je cesta pro hráče, kteří nemají nějaký masivní úder. A navic je to atraktivní pro diváka.
Reagovat
smazaný uživatel
zápas jsem sice neviděl, ale i Matt se vlastně dostal do Top100 v podobném věku jako Radek, snad se od Matta dočkáme dalšího zlepšení, může to být další důkaz toho, že ne každý musí být výborný ve 20 letech, ale může zrát postupně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist