Egypťan Hossam 21krát porušil protikorupční předpisy, už si nezahraje

5. 5. 2020, 11:55
Aktuality 7
Kariéra Egypťana Youssefa Hossama skončila už v 21 letech. Bývalý 291. hráč světového hodnocení se provinil hned 21krát, tedy ještě vícekrát než jeho starší bratr, který doživotní distanc obdržel před dvěma lety.
Profily hráčů
Youssef Hossam

Podle Jednotky pro bezúhonnost tenisu (TIU) se Hossam provinil mezi lety 2015 až 2019. Kvůli vyšetřování měl zákaz činnosti od loňského května. "Pan Hossam se spolu s dalšími stranami značně podílel na rozsáhlém pokusu o korupci na menších profesionálních turnajích. Protikorupční předpisy porušil 21krát," uvedla TIU.

Hossam byl obviněn z ovlivňování zápasů, napomáhání ke korupci, nenahlášení korupce a také z toho, že ostatní hráče žádal, aby v zápasech nepodali svůj maximální výkon. Uškodilo mu i to, že s TIU nespolupracoval.

Hossam patřil k velkým juniorským talentům. Mezi mladíky se dokonce dostal do Top 10. Přestože nedokázal svůj potenciál potvrdit mezi profesionály, byl platným členem egyptského daviscupového týmu, v týmové soutěži vyhrál devět z jedenácti zápasů. V žebříčku to 21letý rodák z Gízy dotáhl nejvýše na 291. místo, nikdy však neodehrál utkání na hlavním okruhu.

Doživotní distanc před dvěma lety dostal i jeho starší bratr Karim. Ten se měl proti pravidlům provinit 16krát. Podle vyšetřování BBC v tom pokračoval i po zákazu činnosti.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
gafr7
jen špína v tomhle sportu
Reagovat
slacker
spina jsou predevsim sazkovky co se na sportu parazitujou. Cela ta korupce je preevsim diky exitenci sazeni na neco co se da lehce zmanipulovat.
Reagovat
Krisboy
Typickej příklad těch lemplů (to je ještě slabé slovo), na které nechce doplácet Thiem. Než by dřeli a makali jako Dominic, Novak nebo Rafa, radši zvolí tuhle cestu.
Reagovat
24tomas
To se dobře soudí od monitoru. Nedřel a proto byl v juniorské top 10? V tom případě to musel být ohromnej talent, řekl bych až neskutečnej.
Reagovat
Krisboy
Nevím, jestli dřel nebo ne, ale je to podvodník a lhář - ať jde do pr...e.
Reagovat
24tomas
ten člověk mohl mít klidně doslova nůž na krku, nebo si zkrátka nemohl dovolit kariérní posun s almužnou, co na itf co ve svojem věku dostával. neříkám, že nemusí být podvodník, zato říkám, že ty jsi omezenej.
Reagovat
Krisboy
V pohodě, říkej si co chceš, co je mi do toho?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist