Erraniová s Vinciovou mají první grandslamový titul

8. 6. 2012, 21:49
Aktuality 8
FRENCH OPEN - Sara Erraniová a Roberta Vinciová slaví první titul z grandslamového turnaje. Italské tenistky ovládly čtyřhru na French Open, když ve finále zdolaly Rusky Marii Kirilenkovou a Naďu Petrovovou. Erraniovou navíc zítra čeká i finále dvouhry.
Roberta Vinciová a Sara Erraniová

Sara Erraniová a Roberta Vinciová si poprvé v grandslamovém finále zahrály už na letošním Australian Open, v Melbourne ale podlehly Kuzněcovové se Zvonarevovou. Do finále postoupily i na druhém grandslamu sezony a v Paříži už si s ruskými soupeřkami poradily. Marii Kirilenkovou a Naděždu Petrovovou porazily 4-6 6-4 6-2 a slaví životní úspěch.

Pro Italky je to už šestý letošní titul a celkově 11. společný. Obě mají na kontě celkem po 14 deblových titulech. Pětadvacetiletá Erraniová s o čtyři roky starší Vinciovou od loňského července na antuce vyhrály už 27 zápasů v řadě.

Erraniová navíc může získat titul i ve dvouhře, kde ji v sobotu čeká finále proti favorizované Rusce Marii Šarapovové. Pokud by uspěla, podařil by se jí tento double jako první tenistce od úspěchu Francouzky Mary Piercové v roce 2000.

"!Dnešek je speciálním dnem pro nás obě, zítřek bude speciálním pro Saru. Je silná, zítra nemá co ztratit," řekla Vinciová. "Myslím, že čtyřhra posilňuje mou psychiku," pochvaluje si Erraniová. 

Na deblovém trůnu v Paříži Erraniová s Vinciovou vystřídaly český pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, který prohrál ve čtvrtečním semifinále s Kirilenkovou a Petrovovou.

Poražené finalistky Kirilenková s Petrovovou společně vyhrály dva turnaje v letech 2008 a 2009 a letos přidaly třetí titul v Miami, kde ve finále porazily právě Erraniovou a Vinciovou. Na dalších třech turnajích včetně French Open pak ale vypadly pokaždé s Italkami vypadly.

Obě Rusky už v minulosti v grandslamovém finále jednou prohrály; pětadvacetiletá Kirilenková loni na Australian Open neuspěla po boku Bělorusky Azarenkové, Petrovová, které dnes zhořkla oslava 30. narozenin, s Huberovou padly ve finále US Open 2010.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
páteční výsledky (08. 06. 2012)

Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (4-It.) - Kirilenková/Petrovová (7-Rus.) 4-6 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
freeteepek
Tady mě zaujala věta: "čtyřhra posilňuje mé sebevědomí". Já Sáru obdivuju, jak je silná. Psychicky i fyzicky. Ale když to říká, asi na tom něco bude. Ona nejen že se nerozklepe před soubojem z elitní hráčkou, ona ani následně při hře nemá propady. Je jí už pětadvacet a najednou začala vyhrávat jeden turnaj za druhým. A nakonec se dostala i do finále GS. Obdivuhodné. Ale proč to přišlo až teď?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi dozrála na velká vítězství, moc ji přeju i zítra, sympatická skromná holka.
Reagovat
Heather_Fedex
jeste loni si pamatuju, jak sara loni ve finale pattay dostala kanarek od danieli hantuchove a nasledne taky vyprask na roland garros ve 3. kole. neskutecne se letos zvedla, urcite bude skokanem roku ve wta, nebo neco takoveho ;) nejlepsi zlepseni na zenskem okruhu.
pro masu bude predstavovat obrovske nebezpeci zejmena na returnu. a taky v mezihre bude sara o neco trpelivejsi a silnejsi. ovsem se servisem rychlosti 140 km/hod. to bude mit proti returnu masi narocne. uvidime. myslim si, ze minimalne 1 set bude vyrovnany
Reagovat
smazaný uživatel
fedex: "myslim si, ze minimalne 1 set bude vyrovnany"

no a ve druhem uz Sharapova nebude stihat..:) - zbozne prani?
uvidime, nicmene Sharapova za cely turnaj nepotkala souperku ktera by hrala buhvijak v pohode a zaroven na ni stacila... Kvitova, Kanepi, Zakopalova, Peng, Morita, Cadantu.. vemu-li v potaz ze Kvitova pres vsechnu medialni masaz hraje letos (prinejlepsim) mirny nadprumer, tak Sharapova mela relativne jednoduchou cestu do finale..

a tesim se na jeji nervozni ksichtik ve vyrovnanem zapase kde Errani nebude sama moc kazit a Hekně (tento nick jsem si vypujcilod kohosi,hrozne se mne to libilo, tak si pujcuju jeho copyright:) nevyjde vse na co sahne, da par sitek a autu a dvojchyb a jeji jistota bude tatam... aspon v tom doufam:)
Reagovat
Heather_Fedex
to jakoze errani hekna neni??? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je také hekna jako mnoho jiných,ale MŠ je ta jedna z nejprotivnějších s velkým H, pro mě i pro některé jiné přispěvatele.
Reagovat
Heather_Fedex
a neni to nahodou tim, ze se masa uz delsi cas drzi ve spicce a proto ji slysime castej, nez jine hekalky? treba sara taky postupne zacne lezt na nervy, kdyz uz se bude dostavat do zaverecnych fazi turnaje castejc ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě u Sharapové vadí nejvíce ta vysoká hlasitost toho jejího řvaní. To i to houkání u Azarenky je pro mě snesitelnější. Jo, pochopil bych, že jí to pomáhá při výdechu, že jí to odmala učili atd...., ale proč proboha řve tak hlasitě? Zajímavé, že když zahraje kraťas, neřve. Nebýt toho řvaní, neměl bych s ní problém, ale tím mi ty zápasy kazí a nevěřím, že to nemá někdy vliv na soupeřky. Dokáží už to určitě v naprosté většině vytěsnit, ale někdy to také nemusí jít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist