Erraniová v Madridu nezaváhala, dál jde i Slovenka Hantuchová

4. 5. 2013, 21:45
Aktuality 30
WTA MADRID - Na antuce ve španělském Madridu už dnes odstartovaly zápasy úvodního kola a ke svému prvnímu zápasu nastoupila mimo jiné i sedmá hráčka světa Sara Erraniová. Italka v utkání s Urszulou Radwaňskou ani jednou neprohrála servis a bez potíží potvrdila roli favoritky. Do druhého kola se po výborném výkonu probojovala i Slovenka Daniela Hantuchová či Němky Sabine Lisická a Julia Goergesová.
Sara Erraniová

Turnaj kategorie Premier v Madridu dnes po roce otevřel své brány a na antukových dvorcích odstartovaly zápasy prvního kola. Ke svému úvodnímu zápasu ve španělské metropoli už nastoupila i sedmá nasazená hráčka turnaje Sara Erraniová. Italka, která minulý rok na antuce prohrála pouze tři zápasy, získala na ní čtyři tituly a hrála finále French Open, v utkání proti Polce Urszule Radwaňské bez potíží roli favoritky povrdila.

Erraniová po čas celého zápasu na kurtu dominovala, za celý zápas ani jednou neprohrála vlastní podání a 67 minutách hry postoupila do druhého kola. To je pro ni v Madridu zatím dosavadním maximem. O jeho vylepšení si Italka zahraje s vítězkou zápasu Moritaová - Cirsteaová.

Do další fáze turnaje dnes poměrně překvapivě postoupila i Slovenka Daniela Hantuchová. Bývalá světová pětka, ale dnes až 76. tenistka žebříčku WTA, vyřadila letošní semifinalistku Australian Open Američanku Sloane Stephensovou, se kterou navíc v dnešním klání neztratila ani set.

Hantuchová si v zápase počínala skvěle, když za hodinu a 27 minut hry ani jednou neztratila servis a sama ho své soupeřce dvakrát vzala. Výhrou 6-3 7-5 nad Stephensovou si navíc Slovenka připsala vůbec první letošní vítězství na antuce. Na turnajích v Charlestonu a Marrákeši prohrála vždy v úvodním kole. Naopak Stephensová od velmi úspěšného Melbourne prohrála už sedmé z devíti utkání.

Své úvodní zápasy na španělské antuce zvládly i Němky Sabine Lisická a Julia Görgesová. Oponentkou Lisické byla Švédka Sofia Arvidssonová a Němka s polskými kořeny ani ve třetím vzájemném utkání neměla se Švédkou problémy. Lisická soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol a za 46 minut prolétla do dalšího kola. Görgesová do turnaje vstoupila taktéž hladkou výhrou - Srbku Bojanu Jovanovskou kterou smetla 6-4 6-1.

Po dvouhodinové bitvě se do druhého kola probojovala i Francouzka Alizé Cornetová, jež udolala 7-5 7-6 Nizozemku Kiki Bertensovou.

Ani v Madridu nedokázala vybojovat svou první letošní výhru na antuce Němka Mona Barthelová, která podlehla Belgičance Kirsten Flipkensové. Ve druhém kole je i Britka Laura Robsonová, jež ve třech setech přehrála Slovenku Magdalenu Rybarikovou.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(
Španělsko, antuka, 3,755.140 eur)
sobotní výsledky (04. 05. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Erraniová (7-It.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:1, Lisická (Něm.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:1, Görgesová (Něm.) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:1, Hantuchová (SR) - Stephensová (USA) 6:3, 7:5, Cornetová (Fr.) - Bertensová (Niz.) 7:5, 7:6 (10:8), Flipkensová (Belg.) - Barthelová (Něm.) 6:4, 6:1, Robsonová (Brit.) - Rybáriková (SR) 6:7 (4:7), 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Moultonová-Levyová/Rosolská (USA/Pol.) 6:3, 7:6 (8:6), Jankovičová/Lučičová (Srb./Chorv.) - Grönefeldová/Peschkeová (6-Něm./ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

30
Přidat komentář
Fandina
Petra má na facebooku novou fotku a zajímavou barvou antuky i stínem rakety a také má šaty. Jsem zvědavá, jestli v tom bude hrát.
https://cs-cz.facebook.com/photo.php?fbid=529637703766980&set=a.324562564274496.79786.185199214877499&type=1&theater
Reagovat
PetaM
Tohle je myslím Petra minulý rok na antuce .. Pokud se nemýlím, tak v tomhle hrála na RG ... :) :)
Reagovat
Fandina
Včera Petra změnila na facebooku úvodní fotku za tuhle.
https://cs-cz.facebook.com/petrakvitovaofficial
Reagovat
Fandina
Našla jsem sice nekvalitní ale video z loňské RG Petra Šarap a je to to oblečení z loňska.
http://www.youtube.com/watch?v=4lvbXvZyv5U
Reagovat
PetaM
Já vím, že ji vyměnila, taky mám Peťu na fb :) Asi jako vzpomínku na minulý rok. Kdyby se jí tento rok na RG dařilo minimálně tak, jako minulý rok, vůbec bych si nestěžoval :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi zvědavá, jestli bude hrát v loňských šatech?:-O
Mimochodem, proč Marii říkáš Šarap?:-D
Reagovat
Fandina
To semíčko Petry vloni na RG bylo super a kdyby to letos vyšlo, proč ne?
Reagovat
Fandina
Sonja ... neříkám jí nijak. Napsala jsem to zkráceně.
Reagovat
Fandina
Sonja ... já jsem zjistila, že to nejsou šaty, ale loňské oblečení až teď. Původně jsem myslela, že jsou to nové šaty, takže proto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok;-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... proč ten výslech?
Reagovat
gigin
Jj, ty tři písmena, to už by byla vražda... Kvít je taky super...
Reagovat
Fandina
gigine ... jdi zkontrolovat vedle diskusi, jestli tam nenadávám ... úsměv
Reagovat
gigin
Až se mi bude chtít, Fand.
Reagovat
Fandina
... tak jo, gig ... úsměv
Reagovat
Fandina
Kviti a Šarap jsou ale stejně hezké holky
http://sport.tiscali.cz/sarapovova-ovadla-prazskou-exhibici-puvabna-ruska-pobavila-i-humorem-201842
Reagovat
Fandina
Mária má obličej jak panenka, ale Petra je vedle ní drobnější, i když jsou to obě dlouhé čáry.
Reagovat
gigin
Tak to já nepoznám. Jsem bukvička a miluju Noldíka a Erníka.
Reagovat
Fandina
gigin ... a co poznáš?
Reagovat
Fandina
gigin ... my trollové, fanatici a blázni musíme jít do hajan ... dobrou noc
Reagovat
smazaný uživatel
V mých očích je drobnější Maria, co s tím naděláš...:-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak pokud máš ráda drobnější holky, tak se ti víc líbí Mária ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
U holek to upřímně moc neřeším:-)...když to některé sluší, pochválím, ale jinak mě zajímá spíš, jak působí, jestli jsou milé...a samozřejmě, jak hrajou. A Petra na mě působí třeba mileji než Maria, i když ani jedna není mojí favoritkou, co se tenisu týče.
No nic, dobrou, Fandino;-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... když se bavím o kráse tak kašlu na fandění. Ale mám i mezi tenisty své nej a teď myslím kluky a ty mě berou ... také dobrou noc
Reagovat
PetaM
Nechci vrtat, ale Sloane je Semifinalistka AO :) Jinak jsem rád, že postoupila Daniela :D Snad to bude mít Petra lehčí :D Jen se dostat přes Yaninu :D
Reagovat
Nola
Danielka pekne, potešila si, hokejisti síce výsledkom nie, ale výkon podali parádny

monty25 niečo pekné pre teba, jukni po skončení hokeja
http://sportky.topky.sk/c/106825/sarapovova-pozovala-na-plazi-fotky-v-plavkach-su-naozaj-sexi
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška je dokonalá :)
Reagovat
ptpc
Mária je naozaj krásna...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! Hodně mi to zvedlo náladu po té dnešní prohře... Maruška je prostě božská! :)
Reagovat
Titan
Ty fotky jsou opravdu příšerné. To vyfotili nafukovací pannu a pak jí přibližně dali obličej Máši. Ne fotkách není ze skutečnosti skoro nic. Všechno nějaký template photoshopu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist