Escobedo vyhrál tie-breakový maratón s Isnerem, v Houstonu si zahraje o finále

15. 4. 2017, 15:30
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Ernesto Escobedo se na antuce v Houstonu postaral o vyřazení favorizovaného krajana Johna Isnera. Dvacetiletý Američan udolal šampiona z roku 2013 po více než třech hodinách boje 7-6 6-7 7-6 a postupem do semifinále vylepšil už podruhé své maximum na okruhu ATP. O finále si zahraje s Brazilcem Belluccim, druhou semifinálovou dvojici vytvořili domácí kamarádi Sock s Johnsonem.
Profily hráčů
Ernesto Escobedo

Ernesto Escobedo na okruhu ATP nebyl nikdy dál než ve druhém kole, vyhrál jen čtyři zápasy. Antukový turnaj ATP hraje poprvé v kariéře, přesto v Houstonu přešel už přes tři soupeře.

Toho nejtěžšího zdolal ve včerejším čtvrtfinále, v němž hrál poprvé v kariéře. Po více než třech hodinách hry v něm udolal 7-6 6-7 7-6 nasazenou dvojku a šampiona z roku 2013 Johna Isnera. Proti 23. hráči světa si připsal svůj dosud nejcennější skalp.

V semifinále se Escobedo utká s Brazilcem Thomazem Belluccim. Ten v Houstonu vyhrál už tři třísetové duely, když ve čtvrtfinále porazil 6-4 3-6 6-3 domácího Sama Querreyho. a stal se tak jediným neamerickým semifinalistou.

Druhou semifinálovou dvojici totiž vytvořili domácí favorité: předloňský šampion a loňský finalista Jack Sock a Steve Johnson. Američané, kteří loni získali olympijský bronz, se utkají celkově už podeváté a potřetí v této sezoně.

Oba ve čtvrtfinále vyřadili tenisty ze Španělska. Nejvýše nasazený Sock si ve třech setech poradil s Felicianem Lópezem, Johnson našel recept na Fernanda Verdaska, kterému oplatil porážky z předchozích čtyř vzájemných duelů, včetně dvou právě v Houstonu.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 600.345 dolarů
páteční výsledky (14. 04. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sock (1-USA) - F. López (6-Šp.) 7-6(6) 1-6 6-4
Escobedo (USA) - Isner (2-USA) 7-6(6) 6-7(6) 7-6(5)
Bellucci (8-Braz.) - Querrey (3-USA) 6-4 3-6 6-3
Johnson (4-USA) - Verdasco (5-Šp.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist