Eubanks slaví na Mallorce. V prvním semifinále přežil mečboly, finále přetavil titul

1. 7. 2023, 21:44
Aktuality 1
ATP MALLORCA - Christopher Eubanks (27) letos jako šestý tenista vyhrál turnaj ATP, přestože byl v průběhu soutěže minimálně jednou míček od porážky. Americký tenista na trávě na Mallorce přežil dokonce pět mečbolů v semifinále, v sobotu ve svém prvním finále smetl 6:1, 6:4 Francouze Adriana Mannarina (35).
Christopher Eubanks (© Profimedia)

Christopher Eubanks na Mallorce vyhrál několik těžkých bitev, v pátek ve svém premiérovém semifinále na okruhu ATP dokonce přežil pět mečbolů proti Jihoafričanovi Lloydu Harrisovi.

O to překvapivější bylo jeho suverénní představení v sobotním finále proti zkušenému Francouzi Adrianu Mannarinovi. Sedmadvacetiletý Američan nečelil jedinému brejkbolu, sám využil všechny tři šance na brejk, po 63 minutách zvítězil 6:1, 6:4 a také druhý vzájemný duel vyhrál 2:0 na sety.

"Tohle pro mě moc znamená. Znamená to pro mě celý svět. Je za tím spousta tvrdé práce, vzestupy a pády. To vše se v tento moment spojuje. Je to důkaz tvrdé práce. Teď chci makat ještě usilovněji, aby ten pocit zesílil," řekl Eubanks.

Po svém teprve třetím skalpu hráče TOP 50 se sám poprvé v kariéře posune mezi padesátku nejlepších tenistů světa. Nyní ho čeká premiéra v hlavní soutěži Wimbledonu, kde bude favoritem proti Brazilci Thiagu Monteirovi.

"Pokud by mi minulý čtvrtek někdo řekl, že do svého prvního Wimbledonu budu vstupovat s prvním titulem z turnaje ATP, asi bych tomu nevěřil. Ale dnes tady stojím s trofejí a těším se na úterý," dodal rodák z Atlanty.

Vyhrát turnaj po odvrácení minimálně jednoho mečbolu dokázal jako šestý v sezoně. Před ním se to povedlo Novaku Djokovičovi (Adelaide), Yibingu Wuovi (Dallas), Hubertu Hurkaczovi (Marseille), Holgeru Runemu (Mnichov) a Francesi Tiafoeovi (Stuttgart).

Pětatřicetiletý Mannarino ve svém 12. finále už podesáté prohrál. Na tituly dosáhl jen na trávě v Hertogenboschi 2019 a Winston-Salemu 2022.

Článek původně publikován pro Livesport Zprávy.
• ATP 250 MALLORCA •
Španělsko, tráva, 984.805 eur
sobotní výsledky (01. 07. 2023)
• Dvouhra - finále •
Eubanks (USA) - Mannarino (4-Fr.) 6:1, 6:4.
• Čtyřhra - finále •
Bhambri/Harris (Ind./JAR) - Haase/Oswald (Niz./Rak.) 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist