Evans si proti Thiemovi připsal první skalp hráče Top 10

12. 1. 2017, 10:46
Aktuality 7
ATP SYDNEY - Světová osmička Dominic Thiem skončil i na druhém letošním turnaji už na raketě svého druhého soupeře. V Sydney nejvýše nasazený Rakušan prohrál i vinou 47 nevynucených chyb s Britem Danielem Evansem, který tak po své premiérové výhře nad hráčem Top 10 postoupil podruhé v kariéře do semifinále podniku ATP. O první finále si zahraje s Rusem Kuzněcovem.
Daniel Evans

Dominic Thiem má za sebou náročnou mezisezonní přípravu, v novém roce se mu ale zatím nedaří. Poté, co před týdnem skončil ve čtvrtfinále na pozdějším šampionovi Grigoru Dimitrovovi, skončil ve stejné fázi turnaje a na raketě svého druhého soka i tento týden v Sydney. 

Největší favorit Thiem, jenž byl v soutěži jediným zástupcem elitní světové dvacítky, ve čtvrtfinále prohrál s 67. hráčem světa Danielem Evansem. Se soupeřem, jenž nefiguruje v Top 50, prohrál za poslední rok teprve pošesté. Z toho dvě porážky mu loni připravil Del Potro.

Statistiky zápasu
Thiem - Evans
2 esa 1
4 dvojchyby 0
60 % úsp. 1. podání 45 %
27 winnery 12
47 nevyn. chyby 19
17/22 hra na síti 14/23
4/9 brejkboly 6/9
čas: 2:02

Thiem, který měl problémy už ve svém včerejším úvodním zápase proti Portugalci Gastau Eliasovi, přitom vstoupil do dnešního zápasu mnohem lépe. V prvním setu ztratil jen dvě z osmnácti výměn po svém podání a po využití obou brejkbolů se ujal vedení. 

Jenže ve druhém dějství mu servis 'odešel'. Hned v úvodu o něj dvakrát přišel a prohrával 0-3. I když dokázal manko dvou brejků vymazat a srovnal na 3-3, Rakušanovy problémy na podání pokračovaly a sadu ztratil. Ve třetím setu se už Thiem nedokázal zkoncentrovat. Děla spoustu chyb a naopak trpělivě hrající Evans toho využil k vítězství 3-6 6-4 6-1.

"První set byl takový, jaký jsem očekával. Ale věděl jsem, že pokud chci mít šanci vyhrát, budu muset hodně běhat a často chodit na síť. A to nakonec fungovalo," komentoval Evans, jenž si v pátém střetnutí s hráčem Top 10 připsal premiérovou výhru.

"Já nemám nijak extra dobrou hru. S těmito hráči se hlavně snažím zůstávat co nejdéle ve výměnách a frustrovat soupeře. Myslím, že se mi to dnes dařilo," dodal šestadvacetiletý Brit po postupu do svého druhého finále na okruhu ATP. To první před třemi lety v Záhřebu prohrál.

O premiérové finále si Evans zahraje s Andrejem Kuzněcovem, s nímž jediný vzájemný duel prohrál. Také pětadvacetiletý Rus Kuzněcov dnes vyřadil nasazeného soupeře, když si poradil se Španělem Pablem Carreñou, a rovněž bude usilovat o své premiérové finále na okruhu ATP.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 495.630 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 01. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Evans (Brit.) - Thiem (1-Rak.) 3-6 6-4 6-1
Müller (6-Luc.) - Cuevas (2-Urug.) 7-6(5) 6-4
Troicki (3-Srb.) - Kohlschreiber (5-Něm.) bez boje
Kuzněcov (Rus.) - Carreňo (4-Šp.) 2-6 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
Brit Evans je skromný, ale na pohled v televizi hraje velice dobrý tenis.
Reagovat
gigin
Jj, naživo se na to nedá dívat.
Reagovat
kada.tom
Noo, dneska to byla v podání Doma čirá hrůza ... dokonce jsem ani nevydržel na to koukat do konce. ale pakliže to má být dobře mířená facka, aby si Dom konečně uvědomil, že nemá objíždět tolik 250ek, tak to beru :-)

Snad to v Melbourne půjde líp :-)
Reagovat
EllNino
s dnešním výkonem z Melbourne bude rád, když si zahraje ve 2. týdnu
Reagovat
EllNino
*v
Reagovat
kada.tom
právě, o tom jsem psal - dneska to bylo strašný a v Melbourne to musí být lepší, pokud chce postoupit alespoň do QF, což by odpovídalo jeho nasazení ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně připadalo už s tím Portugalcem, že se na každý míček děsně nadře, že to tlačí vůlí, ale herně to moc nejde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist