Evropa nominuje na Laver Cup. V týmu jsou Federer či Djokovič, Nadal (zatím) chybí

13. 8. 2018, 18:43
Aktuality 32
Výběr Evropy pro druhý ročník Laver Cupu už má pět členů. Stejně jako před rokem v Praze jsou v sestavě hvězdný Švýcar Roger Federer a Němec Alexander Zverev, v nominaci Bjorna Borga je doplňují nováčci Srb Novak Djokovič, Bulhar Grigor Dimitrov a Belgičan David Goffin. Poslední místo by teoreticky mohl obsadit Rafael Nadal.

Roger Federer loni v září v pražské O2 areně zajistil tenistům Evropy triumf na premiérovém ročníku a letos od 21. do 23. září v Chicagu opět povede celek starého kontinentu. Poprvé se představí v Laver Cupu Srb Novak Djokovič, v dnešní nominaci kapitána Björna Borga jsou i Bulhar Grigor Dimitrov a Belgičan David Goffin.

"Loni v Praze jsem si užil spoustu legrace a jsem nadšený, že i v Chicagu budu součástí týmu. Se skvělými spoluhráči se pokusíme titul obhájit," řekl pro web soutěže Zverev, světová čtyřka.

Všech pět tenistů v evropském výběru aktuálně figuruje do 11. příčky světového žebříčku. Jedno místo ještě nechal Borg volné, posledního člena by měl oznámit v příštím týdnu.

Zda je ve hře i jméno světové jedničky Rafaela Nadala, který se zúčastnil loňského ročníku, není jisté. Kapitán by teoreticky mohl ukázat i na řeckou hvězdičku Stefanose Tsitipase. Na rozdíl od loňska se určitě nepředstaví Tomáš Berdych, který v poslední době nehraje kvůli dlouhodobým problémům se zády.

Ve výběru světa má kapitán John McEnroe také zatím pět hráčů. Jsou to Argentinci Juan Martín del Potro s Diegem Schwartzmanem, Jihoafričan Kevin Anderson, Australan Nick Kyrgios a před domácím americkým publikem si zahraje John Isner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
a to me se zase ta myslenka libi.
Nez to zaclo, tak jsem se na to dival trochu skepticky...dalsi akce...v ramci plno jinych akci...
Ale mne ten prvni rocnik fakt presvedcil. Byla moznost videt Fedexe s Nadalem hrat debla, a to si myslim, ze tomu turnaji dalo neco, co je z urciteho uhlu pohledu asi vic nez trebas i to TM. Byl to proste historicky okamzik...ktery jen tezko nastane na jinem turnaji...ted to muze byt Fedex s Djokovicem, trebas...ikdyz doufam, ze Rafa bude opet...byla by skoda, jakby nejel, ale je jasne, ze se musi citit ok...a treba spis planuje az pristi rok, kdy to bude opet v Evrope...

Zapasy mely skvelou atmosferu, krasne pratelsky a sportovne vyhecovane, jak za starych casu klasicke tenisove ery:)... podle mne to je dustojna oslava nejen Lejvra, ale i tenisu...
Hraci se opravdu snazili predvest pekne, az tedy na Kveryho, kteremu to proste nevyslo no:) se stava, ale nic neni dokonale...

Jestlize se rika, ze tenis ma byt take pro divaky, a porad se tim operuje a o tom keca... tak tohle je urcite ta akce, ktera proste musi davat divakum radost...nejen obsazenim LC. Ja se tesim na to rozhodne vic nez na nejake Asijske tour...(ktere bych klidne vygumoval z toho kalendare, ono by se zas tak nic strasneho nestalo:)

Me se to dokonce zacina libit vic nez DC, nebot je to takovy turnaj mistru no:) Nebot jinak receno tenisovych umelcu...ikdyz s DC je to asi tezke srovnavat...

Projektu rozhodne fandim:) Ikdyz chapu, ze bude mit svoje odpurce. Coz jest prirozene, vzdyt i existuji odpurci samotne hry tenis:) Takze tezko se divit, zeby se tady nenasli...

Urcite kazdy rok nemuzou hrat ti sami hraci dokola, to je dost mylna predstava o tomhle turnaji... ale zatim obsazeni je skvele...pokud by Rafa jel, bylo by to max, co se da momentalne z toho ATP vytahnout...pochopitelne Stefan by byla take pecka, no a BiGMacovi opet nezavidim, tezka volba...nejen trefit to posledni misto.
Reagovat
a.magerova
Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja by som vybral z tria Shapovalov,Tiafoe,Nishikori
Reagovat
smazaný uživatel
Btw: Ten Shapo mi včera dal. Průměr dvě DF na game. Ale je borec, že to dokázal i tak vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Já osobně bych LC klidně i bodoval. A kdybych mohl vytvořit ATP kalendář, tak vymažu jak říkáš Asii, posunu betony o měsíc dozadu a přidám 2 Masters na trávě. Takže za mě ideální kalendář

IW - Beton
Miami - Beton
MC - Antuka
Madrid - Antuka
Halle - Tráva udělali by z toho 1000
Londýn - Tráva taky Masters 1000
Toronto - Beton
Cincinnati - Beton
Paříž - Hala

A hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná bych ten finální Masters v Paříži přesunul někam jinam, třeba do Berlína, nebo Lisabonu. Ta Paříž se mi vzhledově nelíbí a trofej je taky humáč. Kdo kdy viděl zelený kurt v hale. Vypadá to jako na Fed Cupu. Otřesné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vymažu Áziu :)

Najvacsí trh...

Pán je asi marketér...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale my se nebavíme o penězích. Píšu to, co by se líbilo mě osobně. Já před komentářem nepropočítávám marketingová data návštěvnosti tenisových turnajů v Asii. Ty marketére.
Reagovat
mahycek
Berlín to nebude...
Reagovat
a.magerova
Tak napiš, které město myslíš Ty a na podzim vyhodnotíme... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to na 99% v Asii. Evropa první rok, USA druhý rok, Asie třetí rok. Tipuju Tokio.
Reagovat
a.magerova
Tokio má za dva roky LOH, tak myslím, že to asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tusil som, ze vacsina hracov, co bola pred rokom okrem patrona Federa sa tento rok na to vykasle..

Su to len velké televizne pozy, ide o exhibiciu..
Reagovat
Nola
ako hovoris, vobec nie som nadsena, ze sa dal Novak nahovorit
Reagovat
PetaM
To jsou zase nesmysly ... Samozřejmě, že tam nebude Berdych, Querrey, Sock a Tiafoe ... Kdo by o ně stál :D Loni tam byli, protože někteří hráči odmítli kvůli odpočinku, nebo byli zranění. Jako Djokovic nebo del Potro. Tým světa byl loni dost slabý. Zato letos tam je více hvězd, než loni ... Asi to tak špatné nebude ;)
Reagovat
a.magerova
Čtyřhra Roger-Nole vs DelPo-Kyrgios by byla luxusní... ;-)
Reagovat
annah
To by byla, i když loňské dvojce Fedal by se to asi nevyrovnalo.
Laver Cup byl úžasný zážitek, žádná sranda exhibice to v žádném případě nebyla.
Reagovat
Nola
presne tak, snad si to Novak este rozmysli.....
Reagovat
a.magerova
Nemyslím si, že si to teď Nole rozmyslí... měl dost dlouhou dobu na přemýšlení, navíc už nejde do neznáma, ví co ho čeká... a jeho slova mluví jasně: "Jsem z toho nadšený a věřím, že pomohu našemu výběru obhájit titul," řekl jednatřicetiletý Srb v oficiálním prohlášení.
Reagovat
a.magerova
Co si tak vzpomínám, tak Rafa TO prožíval nejvíc ze všech... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No ved áno.

Nepotesil ma tým. Bolo to teatrálne..
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Zrovna Rafa to žral nejvíce ze všech. Hrál jakoby šlo o tři GS tituly najednou. Nemyslím si, ze by si to nechal letos ujít. Uvidíme. Loňský ročník byl pro diváka skvělý a všichni hráli na 100%. Takže to úplně jako exhibice nevypadalo. Jenže když ses na to loni nedival protože to u vás nevysilali, tak je složité diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak většina hráčů je pro tebe co? Nadal? Věř, ze i bez nej by to normálně realizovali.
Reagovat
tito
Líbilo se mi to, ale jednou stačilo.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
To je demagogie. Laver Cup je líp obsazený jak loni. Co bys ještě chtěl, když ne osm z desíti hráčů TOP 10. Kromě Nadala, co by tam dělal Berdych, Sock nebo Tiafoe? Víc čísel, míň domněnek.
Reagovat
steve79
Náhodou to je skvělý nápad. Loni v Praze to byl skvělý zážitek ve vyprodané O2 aréně. Už se ví, kde se to bude konat příští rok ??
Reagovat
Gulbis
je to pro tebe hodně důležité? :-D
Reagovat
SwissMaestro
Taky bych to rád věděl, ale dozvíme se to asi jako loni po skončení turnaje v Chicagu. Rád bych zajel kdyby se to konalo poblíž :)
Reagovat
a.magerova
Asi ví, ale jen interně... já si ze srandy tipnu BERLÍN... ;-)
Reagovat
a.magerova
Zdůvodnění: bude TO součást oslav 30. výročí pádu berlínské zdi.... ;-)
Reagovat
Mayo
Tento hnus bude aj tento rok? :/
Reagovat
Fandina
Gríšánek, tak to je super, prý chodí i nejlépe oblíkaný a teď zase nominace, dneska dobré zprávy o Gríšánkovi, včera ale byla kritika k jeho podání.

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7189--kritika-dimitrova-potrebuje-psychologa-tvrdi-expertka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist