Extraliga: Berdych s Kvitovou prohráli, Prostějov ale zápas otočil

18. 12. 2012, 15:12
Aktuality 9
Nejlepší čeští tenisté Tomáš Berdych a Petra Kvitová dnes nečekaně prohráli své zápasy v extralize. Agrofert Prostějov tak v semifinálové skupině A prohrával na úvod s Lasvitem 0:2, zahraniční hráči v týmu obhájce titulu ale následně vývoj otočili a po dvouhrách už Prostějov vedl 4:2.
Tomáš Berdych

Šestý hráč žebříčku ATP Berdych prohrál s Cedrikem-Marcelem Stebem z Německa po setech 3-6 6-1 a 3-6. Světová osmička Petra Kvitová sice odvrátila čtyři mečboly, ale nakonec podlehla Sandře Záhlavové dvakrát 3-6.

Záhlavová, předloni 78. hráčka světa, v listopadu a prosinci zvítězila počtrnácté za sebou. Nejdříve ovládla turnaj kategorie ITF ve Vendryni, následně se stala halovou mistryní republiky pro rok 2013 a v extralize nyní vyhrála už čtyři duely.

"Nepředvedla jsem žádný výborný zápas. Bylo vidět, že je Sandra rozehraná a hrála dobře. Byla na kurtu ta, která nezkazila moc míčů a hodně mě tlačila. Nutila běhat, což mi nevyhovovalo. Je to jenom příprava a je to týmová soutěž a doufám, že mě tým podrží," řekla dvaadvacetiletá Kvitová v rozhovoru České televizi.

Berdych i Kvitová hráli zápasy z plné fyzické přípravy, kterou podstupují před nadcházející sezonou. "Bylo to takové utkání v přípravě, ale samozřejmě každá prohra mrzí. Po pár dnech přípravy ale nemůžete čekat nejlepší výsledky. Velké turnaje budou až po Novém roce a příprava k tomu směřuje," řekl Berdych.

Další překvapení už se nekonalo. Body Prostějova v dalších dvouhrách zařídili postupně světová čtyřka Agnieszka Radwaňská, Fin Jarkko Nieminen, Němec Philipp Kohlschreiber a Ital Andreas Seppi.

Ve skupině B bojuje v Přerově o postup do středečního finále domácí Precheza proti Liberci a po pěti zápasech vede 3:2.

Výsledky - extraliga družstev - semifinálové skupiny:
Skupina A (Prostějov):
TK Agrofert Prostějov - LASVIT 4:2 po dvouhrách
Berdych - Stebe (Něm.) 3:6, 6:1, 3:6, Kohlschreiber (Něm.) - Gojowczyk (Pol.) 6:2, 6:1, Seppi (It.) - J. Minář 6:2, 6:2, Nieminen (Fin.) - Lustig 6:3, 6:4, A. Radwaňská (Pol.) - Sevastovová (Lot.) 6:1, 6:4, Kvitová - Záhlavová 3:6, 3:6.

Skupina B (Přerov):
TK Precheza Přerov - Liberec 3:2 po pěti dvouhrách
Istomin (Uzb.) - Becker (Něm.) 6:4, 6:4, Rosol - Schmid 6:1, 6:4, Copil (Rum.) - Majšajdr 6:2, 6:4, Rybáriková (SR) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 2:6, 2:6, Voráčová - Krejsová 3:6, 6:7.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
freeteepek
Koukám, že Agrofert zachraňují "žoldáci" ze zahraničí:-) Doufám, že Péťa přijede do Brisbane už pořádně připravená! Může být navíc klidná. Čeští sportovní fanoušci a milovníci individuálních sportů si teď našli novou megastar, která jim o víkendu zvedne náladu. Mám na mysli samozřejmě biatlonistku Gabrielu Soukalovou, která teď plní sportovní stránky novin.
Biatlon je pro fanoušky vůbec zajímavý sport. Dávají ho v české TV a kdo zrovna není u televize, může zdarma sledovat kterýkoliv závod v přímém přenosu a ve slušné kvalitě na oficiálních stránkách na internetu. Jaký rozdíl oproti tenisu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ona taky atraktivita tenisu je někde jinde než atraktivita biatlonu. Jinak řečeno na placenou biatlonovou TV by se nikdo nedíval, zatímco tenisové přenosy si zaplatí alespoň někdo.
Reagovat
Matti
No on ten biatlon je super sport na sledování. A třeba v Německu nebo Rakousku je dostatečně populární, možná více než tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Celosvětově je ale populárnější tenis, to se snad shodneme.;-) Ono je to pochopitelné, zimní sporty jsou limitované klimatickými podmínkami o dost více, než ty letní..
Reagovat
Matti
To ano, to se shodnem.
Reagovat
smazaný uživatel
Stane se. Ale proto je dobře, že tu extraligu hrají, aby mohli odehrát pár vážných zápasů ještě před ostrým startem sezony.
Reagovat
dadaft
ano, stane se.
nicméně Petru právě ve finále extraligy vyklepává osmnáctiletá Mendesová...
jak chce hrát se Serenou a podobnými???
Reagovat
rib
do výsledkové tabule, jelikož mám dojem, že po dvouhrách vede Agrofert, nikoliv Lasvit...
Reagovat
Administrator
samozřejmě máte pravdu, opraveno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist