Falconiová a Solerová se v Bogotě utkají o svůj první titul

17. 4. 2016, 10:37
Aktuality 2
WTA BÓGOTA - Američanka ekvádorského původu Irina Falconiová na antuce v kolumbijské Bogotě vyřadila bývalou šampionku Laru Arruabarrenaovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA ve dvouhře. Narazí v něm na další Španělku Silvii Solerovou, která bude rovněž usilovat o svou první singlovou trofej.
Irina Falconiová

Irina Falconiová v semifinále narazila na šampionku z roku 2012 Laru Arruabarrenaovou, která v předchozích třech zápasech ztratila jen pět gamů. Pětadvacetiletá Američanka ale svou o dva roky mladší španělskou kamarádku dokázala zastavit. I když neudržela vedení 6-3 a 4-2, v rozhodujícím setu si postup nenechala ujít a zvítězila 6-3 4-6 6-2.

"Měla jsem šance už ve druhém setu, zejména za stavu 4-2, ale Lara je velká bojovnice. Věděla jsem, že stále musím vrátit o jeden míček víc, než ona. Dokázala jsem to a proto jsem vyhrála," komentovala Falconiová, jež Španělce oplatila porážku z loňského Hong Kongu.

"Jsme dobré kamarádky na kurtu i mimo něj a obě jsme věděly, že hrát proti kamarádce bude těžké," řekla Falconiová. "Měla jsem pocit, jako bychom hrály finále. I proto, že ona byla nasazenou čtyřkou a já pětkou."

Premiérové finále na okruhu WTA však na rodačku z Ekvádoru teprve čeká. Utká se v něm v prvním vzájemném zápase se Silvií Solerovou-Espinosaovou, která v druhém semifinále zdolala rovněž ve třech setech 6-4 6-7 6-2 Brazilku Paulu Goncalvesovou

"S trenérem jsme dlouho tvrdě pracovali a tento týden konečně přišel skvělý výsledek. Je to úžasný pocit. Takový výsledek přijde jednou za čas a já doufám, že to zítra dokážu ještě vylepšit," uvedla 170. hráčka světa Solerová, jež byla v žebříčku nejvýše na 54. místě.

Sedmadvacetiletá Španělka si už jednou ve finále zahrála, předloni na antuce ve Štrasburku podlehla Puigové. "Zítra to bude tuhý boj, ale nechám na kurtu všechno a budu bojovat až do konce," dodala Solerová.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 04. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Falconiová (5-USA) - Arruabarrenaová (4-Šp.) 6-3 4-6 6-2
Solerová (Šp.) - Goncalvesová (Braz.) 6-4 6-7(4) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Arruabarrenaová/Mariaová (1-Šp./Něm.) - Céová/Gámizová (Braz./Ven.) 6-2 4-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Pedronegro
a nedaj s tou Bógotou pokoj a nedaj :(
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist