Fantastická Rybáriková, píše slovenský tisk po vyřazení Plíškové

7. 7. 2017, 10:35
Aktuality 23
Fantastická, úžasný zápas, senzační vyřazení největší favoritky a potenciální světové jedničky. Tak opěvují slovenská média tenistku Magdalénu Rybárikovou, která ve čtvrtek přehrála ve Wimbledonu Karolínu Plíškovou. Deník SME zmínil i to, že Rybáriková předvedla výměnu turnaje.
Magdaléna Rybáriková

Plíšková patřila podle bookmakerů k hlavním favoritkám travnatého grandslamu. Už ve druhém kole ale prohrála ve třech setech s rodačkou z Piešťan.

Portál Pluska.sk připomněl, že Rybáriková přitom loni podstoupila dvě operace, do února nemohla hrát a po dlouhé pauze ze z páté stovky žebříčku WTA dostala na 87. místo. Přesto získala skalp světové trojky, která může po Wimbledonu být dokonce jedničkou.

"Rybáriková předvedla pestrý technický tenis. Nízkými čopy i častou změnou rytmu zaskočila jednu z favoritek na celkový triumf a získala nejcennější skalp v tomto roce," popsala slovenská média hlavní důvody nečekaného výsledku.

Deník Šport zápas označil za úžasný a portál Pluska.sk ke své hrdince napsal: "Fantastická Rybáriková. Domů poslala největší favoritku." Zmiňují i bojovnost Slovenky ve třetím setu za stavu 5-2 a 15-15. Plíšková několikrát útočila, rozběhala soupeřku, ale ta se ubránila a dlouhou výměnu vyhrála.

"Britská banka HSBC, oficiální sponzor Wimbledonu, vyhlásil výměnu za nejkrásnější během čtvrtého hracího dne. Tenistky během ní trefily míček osmnáctkrát. Někteří z fanoušků Slovence aplaudovali vestoje a byl mezi nimi i Louis Van Gaal, nizozemský fotbalový tréner," napsal deník SME a zmínil slavného kouče, jenž vedl Barcelonu, Bayern Mnichov či naposledy Manchester United.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
pome. Ještě aspoň kolo.
Reagovat
FulnekUltras
hezky zápas od zápasu ;)
Reagovat
baggik
Tam po tom prvním kraťasu Plíškový byla Rybáriková úplně vpravo mimo kurt, stačilo to dát přes síť kamkoliv před sebe a ona to zahrála křížem zpět na ní. Celkově Karolína nezvládala důležité míče, breakbally proměňovala zřídka, naopak sama odevzdala několikrát podání při první šanci soupeřky. To prostě hráčka, která chce má být n.1 nemůže dopustit, stejně tak hráčka typu ranařka s ostrým servisem si musí v těchto chvílích pomoci servisem. Jinak nehraje jako top hráčka, ale průměrně. Ať si Slováci píšou, co chtějí.
Reagovat
svetova.dvojka
zápas jsem viděl od prvního míčku do posledního, a Káji ty voleje vůbec nešly buď je hrála do sítě nebo na ruku Magdě, Kája voleje neumí, má na nich velkou rezervu, není to její přirozená hra, Magda do hrála chytře, často si Káju svými drobšoty přitahovala na síť a Kája z toho byla místy bezradná...
Reagovat
lars
a jak si letos mohla Kerber ( jako N. 1) dopustit tak mnoho svych proher ?
Reagovat
tommr
však za to taky schytává zaslouženou kritiku zprava i zleva ...
Reagovat
baggik
Tak Kerber o 1. místo také brzy přijde a dostala se tam díky triumfu na dvou GS turnajich behem lonskeho roku, to je snad pádný argument.
Reagovat
horska.kraslice
Karolína neprahne po No 1.
Reagovat
lars
A co pisal slovensky tisk, ked Cibula prehrala v 2.kole RG s hrackou 2. stovky Jabeur ?
Reagovat
svetova.dvojka
Jak znám Slováky, tak ti už vyhlížejí slovenského finále, i když Češi na tom byli letos stejně...
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))
Reagovat
kada.tom
Ono to Čoboly přejde až v dalším kole vyletí .. :-D
Reagovat
Nola
preco tak nenavidis Slovakov? chapem, ze porazka Kaji boli, ale ty mas tendenciu hajtovat akehokolvek slovenskeho sportovca.... odpovede sa isto nedockam.....
Reagovat
d@ve
Protože je asi mladej a nerozumnej.. ;)
Reagovat
FulnekUltras
a ještě k tomu havloidně proškolený čecháčkovský politolog ;)))
Reagovat
baggik
Tady ani tak nejde o slovenske sportovce, spis o vasi mentalitu a neustale vyzdvihovani vasich sportovcu na ukor ceskych pri sebemensi prilezitosti. Pritom se podibej na uspechy ceskych sportovcu po roce 1992 a vasich a zjistis, ze nasi jsou daleko uspesnejsi. Ale vy se musite neustale chlubit a nadavat na Čechy, se pak nediv, že vás neberem jako milé sousedy. Ale musím říct, že znám i výjimky.
Reagovat
7zero
To co je za dementna logika? To ako sa nemame vytesit z nasich sportovcov ked vyhraju nad cechom len preto ze mate od roku 1992 viac uspechov? Chces rovnaku vec aj od holandanov ked porazia nemcov? Alebo ked porazite vy americanov? Lebo tiez mate menej uspechov..
Reagovat
FulnekUltras
Nebydlíš ty náhodou západně od Českomoravské vrchoviny? ;)))
Reagovat
Krisboy
Jinak Magdaleně samozřejmě gratulace. Přeju jí to, je to sympatická holka a na trávě umí.
Reagovat
turista
No jo. Těmi neustálými čopy byla nepříjemná a trochu připomínala Niculescuovou.
Reagovat
Krisboy
Ta výměna symbolizuje celej zápas. Nejdřív Karolína hrubě odflákne úder, kterým to měla ukončit a tím Magdu vrátí do výměny, a na konci při posledním svým úderu přestane hrát v domění, že to Magda už nevrátí. Totálně odfláklé, takhle světová jednička nehraje. Neměla by tedy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerad chytračím od klávesnice ale musím souhlasit,Karolína tu výměnu mohla minimálně ve 2 případech ukončit ale prostě a vyloženě to odflákla..
Reagovat
pepin
Naprostý souhlas a ještě by si měla dát do slovníku slovo bojovnost. To jak bojovala Magda by ji mělo být příkladem. Jinak Magdě velká gratulace, uhrála a uběhala si to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist