Favorit Medveděv v Petrohradu nezaváhal, Chačanov dohrál

19. 9. 2019, 23:07
Aktuality 5
ATP PETROHRAD - Finalista US Open Daniil Medveděv se na kurty vrátil dvousetovou výhrou před domácím publikem v Petrohradu. Svůj úvodní zápas v Rusku naopak nezvládl druhý nasazený Karen Chačanov, jenž prohrál potřetí v řadě.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv poslední čtyři turnaje zakončil finálovým zápasem. V Cincinnati získal první titul z turnaje Masters a naposledy si na US Open zahrál poprvé ve finále grandslamu.

Na kurty se vrátil dnes na domácí půdě v Petrohradu a jako nová světová čtyřka potvrdil svou formu. Třiadvacetiletý Rus si poradil 7-5 6-3 s o šest let starším krajanem Jevgenijem Donským, se kterým otočil vzájemnou bilanci na 2-1.

"V hale jsem delší dobu nehrál, od US Open také uplynul nějaký ten čas, takže v prvním setu jsem se složitě dostával do rytmu. Ale zisk setu mi hodně pomohl. Pak už jsem se cítil mnohem lépe a jsem rád, že jsem svůj výkon stupňoval," komentoval Medveděv.

Ve čtvrtfinále se Medveděv střetne s dalším Rusem Andrejem Rubljovem, s nímž vyhrál oba vzájemné zápasy hladce 2-0 na sety.

Vstup do soutěže naopak nezvládl druhý nasazený Rus Karen Chačanov, který prohrál 6-7 4-6 s Portugalcem Joaem Sousou a nedokázal ukončit své trápení. Z posledních pěti zápasů totiž počtvrté prohrál.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.248.665 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 09. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Donskoj (Rus.) 7-5 6-3
J. Sousa (Portug.) - Chačanov (2-Rus.) 7-6(2) 6-4
Berrettini (3-It.) - Carballes (Šp.) 6-1 6-2
Čorič (4-Chorv.) - Fucsovics (Maď.) 6-7(5) 7-5 3-0 skreč F.
Rubljov (5-Rus.) - Berankis (Lit.) 6-4 6-7(5) 6-1
Ruud (8-Nor.) - Caruso (It.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Medvěd jede.
Reagovat
FulnekUltras
Vlk tomu zatím nepřišel na chuť.
Reagovat
Fandina
Vlka zajímá Karkulka a její babička.
Reagovat
FulnekUltras
To spíš nějaký ten argentinský potapěč ;-), ale Medvěd na něj prý má omamně paralytické uspávací účinky...
Reagovat
Fandina
Jen aby na něj potápěč nevytahl harpunu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist