Favorita Seppiho vyřadil kvalifikant, Fishe úžeh

21. 8. 2013, 15:28
Aktuality 4
Bez turnajové dvojky a bez jedné z domácích hvězd pokračuje po včerejšku podnik v americkém Winston-Salemu. Už ve druhém kole vypadl Ital Andreas Seppi, který nestačil na Steva Johnsona, a také Mardy Fish. Bývalý sedmý hráč světa vzdal souboj s Finem Nieminenem kvůli úžehu.
Mardy Fish

Andreas Seppi jako nasazený hráč nastoupil ke svému úvodnímu zápasu ve Winston-Salemu až ve druhém kole, v němž ho čekal rozehraný kvalifikant Steve Johnson. Po dvou porážkách v řadě mohl Ital vyladit formu před nadcházejícím US Open, ovšem dobře rozehraný zápas ztratil a připsal si třetí prohru.

"Snad je to další krok správným směrem," radoval se Johnson, který si v téměř dvouapůlhodinovém utkání připsal 15 es. "Dneska jsem hrál rozhodně dobře, cítil jsem, jak si sedlo všechno to, na čem jsem v posledních šesti měsících pracoval. Jsem rád, že se v takových zápasech dřina vyplácí," dodal.

Seppiho vyřazení je další ránou pro organizátory, kterým na poslední chvíli odřekli účast nejvýše nasazený Tomáš Berdych a turnajová trojka John Isner.

Johnson byl včera jediným domácím hráčem, který divákům ve Winston-Salemu udělal radost postupem. James Blake vypadl ve třech setech s pátým nasazeným Benoitem Pairem a po dlouhé bitvě na turnaji skončil také další americký veterán Mardy Fish. Někdejší sedmý hráč pořadí ATP sice po prohraném prvním setu s Jarkkem Nieminenem vyhrál druhý v tie-breaku, ovšem v rozhodující sadě Fish za stavu 2-3 z utkání odstoupil.

"Dneska bylo hrozné vedro a vlhko," vysvětloval po své skreči aktuálně až 173. tenista světa. "Počasí se na mně podepsalo, už jsem nemohl pokračovat. Měl jsem úžeh a necítil jsem se dobře."

Že jeho protivník není ve své kůži, si všiml i Nieminen. "Na konci posledního gamu jsem viděl, že se něco děje. Sice jsem ztratil servis, (Fish) zahrál několik skvělých úderů, ale hrál jinak, nemohl se pořádně hýbat," uvedl Fin.

Podobně jako Fish se o návrat mezi elitu snaží také Gael Monfils, kterému se ve včerejším zápase druhého kola vedlo výrazně lépe. Argentinec Guido Pella proti turnajové patnáctce uhrál pouhé čtyři gamy a za 52 minut odcházel z kurtu s porážkou 2-6 2-6, přestože Monfils téměř měsíc nehrál kvůli zranění kotníku a problémům s bicepsem.

"Jen jsem dva týdny trénoval, protože jsem si před Montrealem vyvrknul kotník, takže jsem si nebyl jistý, co od sebe dneska čekat. S tím, jak jsem hrál, jsem spokojený," uvedl Francouz.

Výsledky - Winston-Salem (tvrdý povrch, dotace 575.250 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Johnson (USA) - Seppi (2-It.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:5, Robredo (4-Šp.) - Rufin (Fr.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, Paire (5-Fr.) - Blake (USA) 7:6 (11:9), 2:6, 6:3, Verdasco (7-Šp.) - Smyczek (USA) 3:6, 6:3, 6:3, Mónaco (8-Arg.) - Mahut (Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4, Melzer (9-Rak.) - De Bakker (Niz.) 7:5, 6:7 (4:7), 4:2 skreč, Dolgopolov (10-Ukr.) - Gimeno (Šp.) 4:6, 6:1, 6:4, Nieminen (11-Fin.) - Fish (USA) 7:5, 6:7 (3:7), 3:2 skreč, Tursunov (13-Rus.) - Goffin (Belg.) 4:6, 7:5, 6:1, Bautista (Šp.) - Kližan (14-SR) 6:4, 6:1, Monfils (15-Fr.) - Pella (Arg.) 6:2, 6:2, Berankis (Lit.) - Kudla (USA) 6:4, 6:4, Bogomolov (Rus.) - Sousa (Portug.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hanley/Peers (Austr.) - Hanescu/Rosol (Rum./ČR) 7:6 (7:4), 6:4.

Komentáře

4
Přidat komentář
gigin
Nandooooooo!! Vamooooooooooooooos!!
Reagovat
horska.kraslice
Dalo by se to brát jako celkem dobrý vtip, nebýt toho, že Mardy má po operaci srdce.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, to není vtip. to je nasrní. Že to ten Mardy tak schytá, ze všech stran.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň horečku omladnic Mardy nedostane, i když .. :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist