Favorité v Montpellier nezaváhali, ve čtvrtfinále jsou Simon i Gasquet

5. 2. 2015, 09:03
Aktuality 2
ATP MONTPELLIER - Na halovém turnaji v Montpellier se nasazeným hráčům daří. Ve středu postoupili do čtvrtfinále domácí favorité Gilles Simon a Richard Gasquet, kteří si poradili ve dvou setech se svými krajany.
Gilles Simon

Druhý nasazený Gilles Simon vstoupil do domácího halového turnaje v Montpellier výhrou dvakrát 6-3 nad krajanem Edouardem Rogerem-Vasselinem, s nímž si udržel neporazitelnost i po čtvrtém vzájemném duelu.

"Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes hrál a že jsem vyhrál ve dvou setech. Cítím se tu dobře. Doufám, že budu pokračovat dál bez zranění, což se mi na začátku loňského roku nepoštěstilo," řekl trojnásobný semifinalista turnaje Simon.

Ve čtvrtfinále narazí na Jerzyho Janowicze, který má v nohách už dva třísetové duely. Poté, co v pondělí odvrátil šest mečbolů proti Brownovi, si pátý nasazený Polák ve druhém kole poradil 6-2 3-6 6-3 s domácím Benoitem Pairem.

Nezaváhal ani čtvrtý nasazený Richard Gasquet. Dvojnásobný šampion a finalista loňského ročníku v prvním zápase od Australian Open, na kterém vypadl ve třetím kole s Andersonem, porazil 6-3 7-6 dvacetiletého krajana Lucase Pouilleho.

První set Gasquet vyhrál snadno 6-3, když po svém servisu ztratil pouze čtyři míčky. O zisk druhé sady ale bojoval více než hodinu. Nejprve musel smazat brejk na 2-4 a v tie-breaku pak po šesti prohraných výměnách po sobě čelil i třem setbolům. Pak však získal pět fiftýnů v řadě a zápas ukončil.

"Lucas je velmi talentovaný hráč. Byl jsem připravený na těsný zápas a mě předpoklady se naplnily. On neměl co ztratit. Druhý set byl velmi vyrovnaný, on (Pouille) měl i tři setboly. Nikdy není jednoduché hrát proti mladým Francouzům," komentoval 28. hráč světa Gasquet.

O první letošní semifinále se osmadvacetiletý Gasquet utká buď s Izraelcem Dudim Selou, nebo Uzbekem Denisem Istominem. Ten postoupil z prvního kola po podezřelé skreči Tunisana Maleka Jazírího.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
středeční výsledky (04. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Istomin (6-Uzb.) - Jazírí (Tun.) 3-6 skreč J.  
Darcis (Belg.) - Ito (Jap.) 6-2 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Simon (2-Fr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-3 6-3
Gasquet (4-Fr.) - Pouille (Fr.) 6-3 7-6(6)
Janowicz (5-Pol.) - Paire (Fr.) 6-2 3-6 6-3
Sousa (7-Portug.) - Kamke (Něm.) 4-6 6-4 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Čermák/Erlich (ČR/Izr.) - Oswald/Qúreshí (2-Rak./Pák.) 7-6(1) 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Čermák/Erlich (ČR/Izr.) - Jazírí/M. López (Tun./Šp.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
babolat.cz
Ve finále chci Gaela s Gillesem
Reagovat
VlS
Ty, řekls jim to?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist