Favorité v Tokiu otáčeli zápasy, Del Potro udolal Baghdatise

1. 10. 2013, 20:28
Aktuality 0
Zápasem proti nepříjemnému soupeři se po měsíční pauze vrátil na okruh ATP sedmý hráč světa Juan Martín del Potro. Argentince prověřil v prvním kole turnaje v Tokiu Kypřan Baghdatis, kterého favorit porazil až po dvou hodinách 4-6 6-4 6-3. Z nepříjemného stavu 0:1 na sety se dokázal dostat i domácí Kei Nišikori, který vyřadil Rakušana Melzera.
Juan Martín Del Potro

Hladkou výhru bez ztráty setu si Juan Martín del Potro připsal naposledy v polovině srpna, kdy porazil Rusa Davyděnka. Od té doby se na každé vítězství nadře, a výjimkou nebyl ani dnešní zápas s Marcosem Baghdatisem.

Nejvýše nasazený tenista turnaje, který od US Open nehrál, totiž hned své první podání ztratil čistou hrou a proti dobře servírujícímu soupeři se za celý úvodní set na příjmu neprosadil. Del Potro se dočkal až ve druhé sadě, kdy sice nejprve ztratil náskok, ale v desáté hře udeřil znovu a srovnal na 1:1. Poslední set pak pro sebe rozhodl za stavu 4-3, kdy proměnil svůj třetí brejkbol v gamu, a o chvíli později při vlastním podání zápas ukončil.

"Věděl jsem, že Marcos je nejhorším možným soupeřem do prvního kola," řekl vítěz na adresu Kypřana, který dnes favoritovi nasázel 17 es. "Nebývá nasazený, nikdo s ním nechce takhle brzo v turnaji hrát. Na tvrdém povrchu a v hale hraje výborně - přesně v těch podmínkách, za jakých jsme hráli dnes. Výborně podával a dal hodně es, ale já hrál dobře v důležitých momentech. Cítím, že jsem připravený dojít tu daleko," dodal Del Potro, kterého nyní čeká Carlos Berlocq z Argentiny.

Co to znamená hrát pod tlakem, si dnes v japonské metropoli vyzkoušel čtvrtý nasazený Kei Nišikori. Loni zde vyhrál titul a domácí diváci od něj pod zataženou střechou v deštivém Tokiu očekávali výhru nad Jürgenem Melzerem, který obhájce titulu pořádně potrápil.

Rakušan sice v úvodním dějství ztratil náskok, když při svém podání neproměnil setbol, všechno ale napravil v tie-breaku, který vyhrál 7-4. Ještě hůř to s Nišikorim vypadalo, když v následujícím setu prohrával už 3-5 a Melzer ho tentokrát mohl při svém podání vyřadit z turnaje. V tu chvíli japonský tenista prokázal pevné nervy, ziskem čtyř her v řadě druhou sadu otočil a vynutil si třetí set. V něm dvakrát po sobě sebral Melzerovi podání a po více než dvou hodinách zvítězil 6-7 7-5 a 6-2.

"Bylo tam pár nebezpečných momentů, takže jsem rád, že jsem prošel dál," řekl třináctý hráč světa po postupu do osmifinále, v němž ho  čeká Feliciano López. "Je dobře, že jsem jako obhájce titulu dokázal pod takovým tlakem vybojovat výhru."

Svůj zápas otočil také osmý nasazený Janko Tipsarevič, který podobně jako Nišikori prohrál v duelu s Rumunem Victorem Haneskem úvodní sadu ve zkrácené hře. Hanescu měl dnes šanci ukončit svou sérii pěti porážek v řadě, ale srbský tenista ho ve zbytku zápasu nechal uhrát už jen pět her a zvítězil 6-7 6-1 6-4.

Jediným nasazeným hráčem, který dnes v Tokiu neuspěl, tak byl jen Kevin Anderson. Jihoafričan nestačil na Slováka Lukáše Lacka, který mohl jako lucky loser hrát jen díky odstoupení Michaela Llodry. Nabídnutou šanci Lacko využil, favorita porazil 6-4 7-6.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.437.800 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (1-Arg.) - Baghdatis (Kypr) 4:6, 6:4, 6:3, Nišikori (4-Jap.) - Melzer (Rak.) 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, Lacko (SR) - Anderson (7-JAR) 6:4, 7:6 (7:2), Tipsarevič (8-Srb.) - Hanescu (Rum.) 6:7 (6:8), 6:1, 6:4, Dodig (Chorv.) - Sugita (Jap.) 6:3, 6:1, Roger-Vasselin (Fr.) - Tursunov (Rus.) 6:4, 3:6, 6:3, Przysiezny (Pol.) - Granollers (Šp.) 1:6, 6:3, 6:4, F. López (Šp.) - Ito (Jap.) 4:6, 7:5, 6:3, Berlocq (Arg.) - Cuevas (Urug.) 7:6 (7:4), 6:2, Zeballos (Arg.) - Harrison (USA) 6:1, 4:6, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist