Favoritkám se ve Stanfordu daří, ve hře jsou pořád všechny nasazené hráčky

11. 7. 2012, 14:45
Aktuality 0
Ani jedna z papírových spolufavoritek turnaje ve Stanfordu nezakopla na americkém podniku WTA v úvodním kole a všechny tak zůstávají v boji o titul. Své úvodní zápasy zvládly včera Novozélanďanka Erakovicová i Rumunka Cirsteaová, které své soupeřky porazily ve dvou setech.
Marina Erakovicová

Zatímco největší favoritky podniku ve Stanfordu, mezi nimi i loňská vítězka Serena Williamsová, mohly v úvodním kole díky volnému losu odpočívat, turnajová osmička Marina Erakovicová i devítka Sorana Cirsteaová si musely postup do druhého kola vybojovat. Obě svůj první zápas na betonu po více než čtvrt roce zvládly: Cirsteaová porazila domácí Vaniu Kingovou 7-5 6-4 a Novozélanďanka Erakovicová vyřadila slovenskou studentku univerzity v Berkeley Janu Juricovou dvakrát 6-2.

Polka Urszula Radwaňská sice mezi nasazené hráčky nepatří, i ona ale byla včera proti Eleni Daniilidouové favoritkou. Sestra wimbledonské finalistky Agnieszky Radwaňské s řeckou veteránkou prohrála první set, zbytek zápasu už ale ovládla a zvítězila 3-6 6-3 a 6-4.

"Byl to hodně náročný zápas," řekla po utkání Radwaňská. "Hrála jsem s ní v Taškentu a taky to skončilo 6-4 ve třetím setu. Hraje spíš jako chlap, má tvrdý servis, tvrdý forhend a slajzovaný bekhend," dodala mladá Polka, která hraje o poznání agresivněji než její slavnější sestra. "Táta mi vždycky říkal, že v důležitých momentech mám zaservírovat a jít na síť. Soupeřky to překvapí a nevědí, co dělat," dodala aktuálně 54. hráčka světa.

Nasazená jednička Serena Williamsová, která se do Stanfordu vrací po roce, ve svém prvním zápase narazí na univerzitní hvězdu Nicole Gibbsovou. Devatenáctiletá hráčka si včera proti Noppawan Lertcheewakarnové z Thajska odbyla svůj debut na okruhu WTA a premiéra pro ní dopadla výborně: Gibbsové sebrala soupeřce šestkrát podání a zvítězila dvakrát 6-4.

"Mám k ní takový respekt! Když jsem vyrůstala, byla mým idolem," řekla na adresu své další soupeřky mladá Američanka. "To, že s ní budu zítra na kurtu, je pro mě ctí. Když mi bylo 12, jednou jsem jí sbírala míče. V šatně jsem se ní pak krátce mluvila a asi pět minut jsme si pinkaly. Byl to nejlepší zážitek v mém životě," těší se Gibbsová na další setkání s čerstvou wimbledonskou vítězkou.

Premiéru na okruhu WTA si ve Stanfordu odbyla včera také jednadvacetiletá Mallory Burdetteová, a i její debut skončil úspěchem. Domácí divoká karta zdolala 2-6 7-5 6-4 Britku Anne Keothavongovou, když obě tenistky ztratily po osmi servisech. I Burdetteovou nyní čeká těžká soupeřka, ve druhém kole si zahraje s nasazenou dvojkou Marion Bartoliovou.

Výsledky - Stanford (tvrdý povrch, dotace 640.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Erakovicová (8-N. Zél.) - Juricová (SR) 6:2, 6:2, Cirsteaová (9-Rum.) - Kingová (USA) 7:5, 6:4, Burdetteová (USA) - Keothavongová (Brit.) 2:6, 7:5, 6:4, U. Radwaňská (Pol.) - Daniiliduová (Řec.) 3:6, 6:3, 6:4, Zheng (Čína) - Moritaová (Jap.) 4:2 skreč, Semaová (Jap.) - Glatchová (USA) 6:2, 6:3, Gibbsová (USA) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:4, 6:4.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist