Favoritky v Guangzhou vyhořely. O finále si zahrají nenasazené hráčky

19. 9. 2013, 17:48
Aktuality 1
Turnaj v čínském Guangzhou má za sebou teprve čtvrtfinálové zápasy, už nyní je ale jasné, že skončí fiaskem papírových favoritek. Do semifinále neprošla žádná z nasazených hráček: ze hry o titul v dnešních utkáních vypadly Francouzka Cornetová, Laura Robsonová i Portoričanka Puigová.
Laura Robsonová

Když už v úterý opustila turnaj WTA v Guangzhou nejvýše nasazená Sorana Cirsteaová, měly další papírové favoritky o to snazší cestu do semifinále a případně až za titulem. Nevyužila toho ale žádná z nich: poslední nasazené tenistky vypadly v dnešních čtvrtfinálových zápasech.

Velmi blízko postupu byla turnajová trojka Laura Robsonová, která v duelu s domácí Jie Zheng vyhrála první set hladce 6-1 a ve druhém měla za stavu 4-2 v tie-breaku vítězství na dosah. Zkrácenou hru nakonec ovládla Jie-Zheng, jež hned v úvodu rozhodující sady sebrala soupeřce servis a náskok už si pohlídala.

Podobně dopadla i osmá nasazená Monica Puigová z Portorika, která v souboji s Vaniou Kingovou vedla už 6-1 a 5-2. Američanka si ale ziskem pěti her v řadě vynutila třetí set; v něm sice za stavu 5-4 při svém podání neproměnila mečbol, v následném tie-breaku ale zavání napravila a zvítězila 1-6 7-5 a 7-6.

Nejvýše nasazená zbývající hráčka Alizé Cornetová pak dnes neuhrála ani set s Rakušankou Yvonne Meusburgerovou, které podlehla 4-6 1-6.

Výsledky - Guangzhou (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Meusburgerová (Rak.) - Cornetová (2-Fr.) 6:4, 6:1, Zheng (Čína) - Robsonová (3-Brit.) 1:6, 7:6 (8:6), 6:2, Kingová (USA) - Puigová (8-Portor.) 1:6, 7:5, 7:6 (7:5), Zhang (Čína) - Kontaová (Brit.) 7:5, 6:3.

Semifinálové dvojice: Kingová - Zheng, Meusburgerová - Zhang.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslím, že by vůči češtině bylo mnohem šetrnější místo Guangzhou psát Kanton ;) (když už tu všude přechylujete atd)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist