Favoritky v Hobartu trápil vítr, ale postoupily

12. 1. 2010, 17:25
Aktuality 0
Vítězství papírových favoritek, včetně té největší, byli svědky diváci v australském Hobartu. Do čtvrtfinále se v noci na dnešek dostaly všechny čtyři. V horších podmínkách jsem snad ještě nehrála, postěžovala si ovšem Gisela Dulková.
Anabel Medinaová-Garriguesová

Nejvýše nasazená Anabel Medinaová Garriguesová přitom neměla s Ruskou Allou Kudrjavcevovou vůbec lehkou práci. V prvním setu proměnila jediný z deseti brejkbolů a doplatila na to. Od druhé sady už ale soupeřku při svém podání k ničemu nepustila a za 108 minut zvítězila 3-6 6-3 6-1.

Ve svém dalším utkání narazí na Giselu Dulkovou z Argentiny. Ta absolvovala ještě mnohem dramatičtější zápas s Rakušankou Tamirou Paszekovou: první set sice vyhrála snadno 6-1, ve druhém ale dostala "kanára" a třetí dějství dospělo po sérii proražených podání do tie-breaku.

V něm těsně uspěla zkušenější Dulková, která si po utkání stěžovala na počasí, které oběma hodně ztěžovalo hru. Vítr byl chvílemi tak silný, že rozhodčí musel zápas několikrát přerušit, když na kurt začaly létat věci zvenčí.

"Bylo nemožné hrát tenis," konstatovala Argentinka. "Myslím, že jsem ještě nikdy nehrála za horších podmínek než dnes. "Opravdu hodně foukal vítr a všechno kolem kurtu létalo. Nemohla jsem podávat, ani si nadhodit míček. Teď cítím úlevu, opravdu hodně jsem chtěla projít dál. Dneska to bylo těžké, když jsem první set vyhrála 6-1 a další prohrála 0-6... Bylo to tak rychlé. Na okamžik jsem se přestala hýbat a ona hrála líp," dodala.

Výsledky - Hobart (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Medinaová (1-Šp.) - Kudrjavcevová (Rus.) 3:6, 6:3, 6:1, A. Bondarenková (4-Ukr.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 3:6, 6:2, Zheng (7-Čína) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:2, 6:1, Dulková (8-Arg.) - Paszeková (Rak.) 6:1, 0:6, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová, Hradecká (ČR)
- Kondratěvová, Lefevreová (Rus./Fr.) 6:3, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist