Favoritky v Pattayi: Ivanovičová vydřela postup, Kirilenková končí

9. 2. 2011, 16:22
Aktuality 5
V thajské Pattayi mají patřit mezi největší favoritky na titul, dnes ale nasazené hráčky v boji o čtvrtfinále nezářily. Turnajová dvojka Ana Ivanovičová měla plné ruce práce s veteránkou Jill Craybasovou, kterou udolala až po dvou a půl hodinách, a třetí nasazená Maria Kirilenková po málo vídaném kolapsu v zápase s kvalifikantkou Voskobojevovou dokonce končí.
Ana Ivanovičová

Ruska Maria Kirilenková je zatím vůbec první nasazenou hráčkou, která už v Pattayi skončila. Své utkání s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu měla přitom výborně rozehrané: v prvním setu soupeřku smetla 6-1 a za stavu 5-2 ve druhém byla jediný game od vítězství. Při svém podání ale ani jednou nedokázala zápas ukončit, přestože za stavu 5-4 vedla 40-0 a měla tři mečboly. Voskobojevová ziskem pěti gamů v řadě set otočila a vynutila si třetí sadu.

Tři promarněné příležitosti jako by se na Kirilenkové podepsaly. Ačkoli její soupeřka bojovala celý zápas s podáním, Ruska proti ní v rozhodujícím setu proměnila jediný ze šesti brejkbolů. Sama o servis přišla dvakrát a po 160 minutách se s turnajem rozloučila porážkou 6-1 5-7 4-6.

"Nedostala jsem se do zápasu, dokud jsem neprohrávala 0-3 ve druhém setu," radovala se po utkání Voskobojevová. "Od té chvíle jsem ale začala hrát líp. A když prohráváte 4-5 a 0-40, potřebujete trochu štěstí. Prostě jsem hrála bod za bodem," dodala.

Namále dnes měla i turnajová dvojka Ana Ivanovičová. Ta sice svůj úvodní zápas na turnaji zvládla suverénně, proti jedné z nejstarších hráček na okruhu WTA Jill Craybasové ale měla od začátku problémy. Už o své první podání bojovala někdejší nejlepší hráčka světa 14 minut; během nich stihla udělat čtyři dvojchyby, což znamenalo první brejk pro Američanku, která nakonec úvodní set vyhrála 6-4.

Ivanovičová musela hned na začátku druhé sady odvracet další dva brejkboly, podání si ale znovu vzít nenechala a od té chvíle načas ovládla kurt. Srbka set získala poměrem 6-1 a po dalším brejku ve třetí hře rozhodující sady se zdálo, že má utkání ve svých rukou. Craybasová si ale servis vzala zpátky, o dva gamy později to po dalším brejku Ivanovičové zopakovala a za stavu 4-5 srbská tenistka bojovala o udržení v zápase. Kritické chvíle ale zvládla, v následující hře celkově pošesté sebrala Craybasové podání a po téměř dvou a půl hodinách boj o čtvrtfinále ukončila.

Suverénně si dnes nepočínala ani šestá nasazená Shuai Peng. Ta nezachytila nástup Britky Eleny Baltachaové, která ovládla úvodní set. Od té doby už se ale prosazovala favorizovaná Číňanka, která zvítězila 2-2 6-1 6-4.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (2-Srb.) - Craybasová (USA) 4:6, 6:1, 7:5, Voskobojevová (Kaz.) - Kirilenková (3-Rus.) 1:6, 7:5, 6:4, Vinciová (5-It.) - Zhang (Čína) 7:5, 6:1, Peng (6-Čína) - Baltachaová (Brit.) 2:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Amanmuradovová/Voráčová (2-Uzb./ČR) 7:6 (7:3), 6:3.

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Galina uz treti zapas v rade z 0-1 na sety.Bohuzel to vypada, ze zas az do semifinale v Pattayi bez obrazu:/
Reagovat
smazaný uživatel
V sobotu bude SF od 9:00 v televizi (ATP Rotterdam už zítra v 11:00).
Oba přenosy jsou na italském programu Super Tennis, který zajisté už přijímá každý fanda tenisu (pubertálové sledují fleky na internetových streamech).
Zadarmo na satelitu Hotbird, 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H. Pro příjem z pozice 13E stačí parabola 60 cm, při multifokusu na víc satelitů je ale nutný větší průměr.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, tak zrovna třeba streamy z Paříže a Rotterdamu jsou zatím IMHO velmi kvalitní, aspoň teda na mým kompu. ;-)
Reagovat
skott
Super Brozi, diky za informaci.Zase muzes zalezt zpatky do diry.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Matej...Hmmm tak to bych chtěl mít tvůj kompl...mě se to pořád jenom seká :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist