Favoritům se v Brisbane daří. Postoupil Söderling i Roddick

6. 1. 2011, 17:22
Aktuality 1
Už jen dvě výhry dělí Andyho Roddicka od obhajoby loňského titulu v Brisbane. Američan si dnes znovu bez ztráty setu poradil s Marcosem Baghdatisem a postoupil do semifinále. O něj si teprve zahraje nejvýše nasazený Robin Söderling, který je po vítězství nad Němcem Berrerem mezi nejlepšími osmi.
Robin Söderling

Roddick dnes nastoupil proti zatím nejtěžšímu soupeři v letošním turnaji, ani Marcos Baghdatis mu ale nedělal vážnější problémy. Kypřan mu usnadnil práci špatnou úspěšností prvního podání, čehož Roddick především v úvodním setu využil. Američan trestal Baghdatisův druhý servis, sebral mu podání hned třikrát a set získal v poměru 6-1.

Ve druhé sadě už si pátý nasazený Baghdatis vedl při svém servisu lépe, Roddick mu ale přeci jen ještě jednou dokázal prorazit. Své podání americký tenista už neztratil a za pouhých 74 minut zvítězil 6-1 6-3.

V boji o finále ho čeká příjemné překvapení turnaje, Jihoafričan Kevin Anderson, který dnes Kolumbijci Giraldovi nasázel 12 es a porazil ho 2-6 6-3 6-4.

Anderson má nyní na svém kontě už 45 es, a diváky tak čeká souboj dvou výborných servismanů. "Bude z toho přestřelka, mám pocit, že forma tam nebude hrát takovou roli," odhaduje Roddick, majitel nejrychlejšího podání na světě. "Samozřejmě pokud se mi podaří dostat míč do hry, bude se mi hrát o to lépe. S takovým servisem spoustu míčů nevidíte, můžete odehrát pár her, aniž byste míč viděli, což váš rytmus trochu ovlivní."

O kolo dál k titulu je nejvýše nasazený tenista turnaje Robin Söderling. Ten dnes odehrál svůj čtvrtfinálový zápas proti Němci Michaelu Berrerovi a k vítězství mu stačil jediný brejk. Díky němu získal Švéd první set 6-3, druhou sadu pak favorit získal v tie-breaku.

"Dnes to byl těžký zápas. Skončil ve dvou setech, ale oba byly těsné," připustil Söderling. "V prvním setu jsem musel odvracet brejkboly a i ten druhý byl těsný. Je dobře, když člověk odehraje brzy pár těžkých zápasů, jsem rád, že jsem to zvládl ve dvou."

Výsledky - Brisbane - muži (tvrdý povrch, dotace 422.300 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Söderling (1-Švéd.) - Berrer (Něm.) 6:3, 7:6 (9:7), Ebden (Austr.) - Istomin (8-Uzb.) 6:4, 6:4.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (2-USA) - Baghdatis (5-Kypr) 6:2, 6:3, Anderson (JAR) - Giraldo (Kol.) 2:6, 6:3, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyzera byt v pohode, a ten clanok a vyhlaasenia ze je fyzicky na tom dobre a konecne sa citi dobre a zdravo po dlhom case bude pravda. Vo finale ak sa stretnu Robin s Andym tak by som favorizoval Andyho. Uvidime aky bude mat los na AO ale QF by mal spravit aby si aspon body obhajil z minuleho roka aby uz nepadol nizsie ako to 8.miesto. Soderling nech sa pekne rozohraje pred AO a potom preskoci Murrayho kedze Murray obhajuje finale a Soderling vyletel sokujuco v 1. kole minuly rok
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist