Favorizovaná Jankovičová v Nanchangu přemožitelku nenašla

2. 8. 2015, 13:57
Aktuality 1
WTA NANCHANG - Jelena Jankovičová potvrdila roli favoritky na menším turnaji WTA 125k v čínském Nanchangu, kde byla jedinou hráčkou Top 60. Srbská tenistka soutěží prošla bez ztráty setu, když v dnešním finále porazila Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Bývalá světová jednička Jelena Jankovičová získala za posledních pět let pouze jeden titul z turnaje WTA, když předloni vyhrála menší antukový turnaj WTA International v Bogotě. Svou celkově 14. trofej vybojovala tento týden v čínském Nanchangu, kde na podniku nejnižší kategorie WTA 125k potvrdila roli největší favoritky.

Třicetiletá Srbka byla suverénně největší hvězdou turnaje. Pouze ona, světová pětadvacítka, a domácí Saisai Zheng zastupovaly v Nanchangu hráčky Top 100. A když Číňanka zaváhala už v prvním kole, měla Jankovičová cestu za triumfem vymetenou.

Bývalá finalistka US Open v průběhu týdne neztratila ani set a v pěti zápasech prohrála pouze 25 gamů. V dnešním finále přehrála 6-3 7-6 deblovou specialistku Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu, jejímž dosavadním maximem byl titul z turnaje ITF s dotací 50.000 dolarů.

"Jsem velmi šťastná, že jsem získala titul. Tohle je poprvé, co jsem na turnaji v Nanchangu a jeho organizace a všechno kolem mě ohromilo. Tenis v Číně miluju, lidé jsou zde velmi laskaví a zacházejí se mnou jako s princeznou. Ráda bych se za rok vrátila," pochvalovala si Jankovičová, jež se stala první bývalou světovou jedničkou, jež dokázala turnaj kategorie WTA 125k vyhrát.

Nanchang je v kalendáři první ze šesti letošních akcí této kategorie. Od příští sezony povýší na akci WTA International s dotací 250.000 dolarů.

Jankovičová další přípravu na US Open už absolvuje ve Spojených státech. Po týdnu volna bude hrát v Torontu a následně v Cincinnati.

• WTA 125K NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 125.000 dolarů
nedělní výsledky (02. 08. 2015)
• Dvouhra - finále •
Jankovičová (1-Srb.) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6-3 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
spravit sebedůvěru a bodový zisk i na nižších úrovních - což jí plně schvaluju. Na US-šňůře by se mohla po delší době představit opět v příjemné herní pohodě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist