Fed Cup: Češky budou kompletní, Španělky oslabené

27. 1. 2009, 16:12
Aktuality 2
Kvarteto Iveta Benešová, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Květa Peschkeová bude hájit české barvy v prvním kole tenisového Fed Cupu proti Španělsku. Nominaci kapitána Petra Pály dnes schválil výkonný výbor Českého tenisového svazu. Mnohem větší starosti se sestavou má kapitán Španělek, které dorazí bez své jedničky Medinaové a deblistky Ruanové-Pascualové.
Iveta Benešová

"Vybral jsme čtyři nejlepší hráčky, které máme a které mají jako tým šanci v Brně porazit Španělsko. Se všemi hráčkami jsem osobně mluvil, všechny se do Brna těší a doufají, že bude stejná atmosféra, jako byla loni proti Slovensku," řekl Pála.

Tenistky osobně sledoval na turnajích v Brisbane a v Sydney. V Hobartu, kde se Kvitová s Benešovou utkaly ve finále, byl zástupcem fedcupového týmu kouč obou hráček David Kotyza. Ten je totiž zároveň trenérem českého celku pro ženskou soutěž.

Španělky přijedou bez Medinaové
Zatímco český tým je kompletní, soupeřky ze Španělska nepřijedou v nejsilnější sestavě. V souboji, který se 7. - 8. února odehraje na brněnském Výstavišti, nastoupí bez své nejlépe postavené hráčky ve světovém žebříčku Anabel Medinaové. Tým kapitána Miguela Margetse tak povede čtvrtfinalistka Australian Open Carla Suárezová.

Třiadvacátá hráčka světa Medinaová se kapitánovi pro duel v Česku omluvila kvůli tomu, že má za sebou náročný rok a navíc se necítí ve formě. V Melbourne podlehla v osmifinále Suárezové.

Španělsku, které loni ve Fed Cupu prohrálo až ve finále v Rusku, bude Medinaová chybět i ve čtyřhře. V deblovém žebříčku jí patří dokonce třetí místo, spolu s Virginií Ruanovou loni vyhrály Roland Garros a získaly stříbro na olympijských hrách v Pekingu.

Ani deblistka Ruanová do Brna nedorazí, neboť se koncem minulého roku zranila a prakticky neměla čas na přípravu.

Spolu s 46. tenistkou světa Suárezovou, kterou čeká ve středu čtvrtfinále Australian Open proti Rusce Jeleně Dementěvové, figurují v nominaci María José Martínezová, Nuria Llagosteraová a Lourdes Domínguezová. Podle agentury EFE se kapitán Margets rozhodne o druhé singlistce mezi těmito třemi.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Španělsko to je těžký soupeř, mají Carlu, ještě že hrajeme doma, to máme aspoň malou šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Medinaové budou dost oslabeny, to je samozřejmé...Ale na druhou stranu, Suarez Navarro má teď fazónu, takže to bude těžké i tak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist