Fed Cup: Češky už trénují v Ostravě

5. 2. 2013, 18:31
Aktuality 22
I když ještě na kurtu nejsou kompletní, české tenistky dnes v Ostravě zahájily přípravu na víkendový zápas prvního kola Fed Cupu proti Austrálii. Snad zdejší atmosféra znovu zafunguje, věří jednička týmu Petra Kvitová.
Petr Pála, Šafářová a Kvitová

Kapitán Petr Pála dopoledne trénoval s jedničkou týmu Petrou Kvitovou a deblistkou Lucií Hradeckou, která se zotavuje z problémů s imunitním systémem. Lucie Šafářová kvůli problémům s kolenem zatím netrénuje, Andrea Hlaváčková se má k týmu připojit během dneška.

"Lucka tři dny netrénovala, měla pauzu a zkusí to ve středu. Petra hrála poprvé a bylo to slušné. Věřím, že během týdne vyladíme formu co nejlépe a odvedeme dobrý výkon," řekl Pála.

Snad se tu chytnu, doufá Kvitová
Obhájkyně prvenství na začátku nového roku nemají zrovna oslnivou formu. Světová osmička Kvitová i osmnáctka Šafářová vypadly na Australian Open ve druhém kole, úspěšné nebyly ani na dalších turnajích.

"Petra teď potřebuje co nejvíce hrát. Každý vyhraný zápas je pro ni důležitý. Ještě se budeme bavit s jejím trenérem, ale chceme s ní hrát hodně gamů a pak ještě poladit to, co bude případně haprovat," řekl Pála. V minulém týdnu Kvitová startovala na divokou kartu v Paříži a po vítězství ve druhém kole vypadla ve čtvrtfinále s domácí Kristinou Mladenovicovou.

České družstvo však věří, že zapůsobí kouzlo týmové soutěže, ve které se mu v poslední době nadmíru daří. "Já mám Fed Cup opravdu ráda a ten týden si vždycky užívám. Jsem tady navíc skoro doma. Loni jsem tu hrála poprvé a atmosféra byla úžasná. Doufám, že se tu chytnu," řekla Kvitová.

Austrálii povede devátá hráčka světa Samantha Stosurová, s níž jsou v týmu Jarmila Gajdošová a překvapivé finalistky čtyřhry na Australian Open Casey Dellacquaová a Ashleigh Bartyová.

"Hlavně úspěch debla mě překvapil," připustil Pála. "Austrálie má opravdu silný tým. Stosurová tady nebude pod takovým tlakem jako v Melbourne a Gajdošová je typ hráčky, která do toho jde po hlavě, a když má den, je opravdu velmi nebezpečná," prohlásil Pála.

Jeho výběr nicméně opatrně přijal roli favorita. "Na jasné vítězství se ale určitě netipujeme. Veřejnost možná čeká, že to bude lehké, my ale ne. Připouštíme, že jsme mírným favoritem," dodal Pála.

pva, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak kdo by měl zájem o ty lístky volejte na 605305334 nebo pište na brevca@seznam.cz
Reagovat
Bob
horničíš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj všichni příznivci tenisu, měl by někdo zájem, za rozumnou cenu, o dva lístky na sobotní zápas Fed cupu? Předání v Ostravě a okolí jen do pátku.
Reagovat
smazaný uživatel
Vratil se nam KORDA:)
Reagovat
Bob
Eurosport player nebo Slovak sport? Díky!
Reagovat
mac.hall
No , ten zápas rozhodně nebude procházka růžovým sadem. Při formě našich tenistek bude asi loterie již rozhodování, které vybrat do singlů. Já osobně bych velmi váhal s nasazením Petry. Otázkou ovšem je , zda ostatní naše hráčky na tom nejsou ještě hůře. Sam a ni Gajdoška také asi neoplývají na počátku sezóny superformou , ale určitě budou nebezpečné. Takže tipovat výsledek zápasu snad ani nejde.
Reagovat
Fandina
Doufám, že v neděli ráno to bude 3:0 pro naše holky. Nic jiného nebereme ne?
Reagovat
petrulinka
Hele, tak nechceš to odehrát místo holek? Třeba všechno vyhraješ =D
Reagovat
petrulinka
Sorry za to druhé "c"
Reagovat
tommr
Petra musí nastoupit i když není ve formě, protože za ní momentálně není náhrada. Šafářová a Hradecká mají zdravotní potíže a jsou taky z formy a Hlaváčková je v singlu jen průměrná hráčka. Musíme prostě doufat, že se Petra při FC chytí ... :)
Reagovat
gigin
Malá Djokárna - Djordje to valí v Bergamu. První set je doma. IDEMOOOOO!!! Řeže to fajně!!! :DDD
Reagovat
Fandina
A na ČT sport /dříve 4:-))))/ je zase velký Djok v ATP magazínu ... úsměv
Reagovat
gigin
Tak jsem to zakřikl.. už je po něm :( Ale neva!! Mladý zob, ještě se vypracuje a já budu mít zase komu fandit, až skončí Velká Djokárna. Tak AJDE DJORDJE!!! :DDDD
Reagovat
Fandina
Pořád je komu fandit ... pojď pojď pojď !!!
Reagovat
gigin
Jasný, Fandinko :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se už letos nechytnes.
Reagovat
nouma
Týden samá propagace a pak víkend kdy se budeme hodně divit. holky všude vysmáté jen aby jim pak na kurtu smích nechyběl? Snad je výkony našeho DC teamu navnadili a vydají ze sebe maximum. Protože protihráče není radno podceňovat.
Reagovat
pepin
No, že by je podcenovaly to asi nehrozí, že by nevydaly vše to snad také ne jen aby to ale v současné formě stačilo.
Reagovat
nouma
Fakt doufám že vymáčknou ze sebe první poslední. Lucie se dává do kupy ale na focení v butyku si čas najde. No nechápu občas cokoli. Letos se bojím že není o koho se opřít. Snad domácí prostředí a atmosféra, povrch dle našich norem že to vše bude hrát nám do karet. Bude to boj a pro nás fanoušky vlastně je to i dobře. Docela rád bych vyděl stav 2-2 a pak by se ukázalo :D GO GO holky do toho

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151711676734517&set=a.322811629516.197164.290431189516&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek pánové. Nebo snad máte pocit, že poslední výsledky Australanek jsou bůhvíjak zázračné? ;-)
Reagovat
pepin
Ahoj, tak zatím jsou na tom jako ty naše, ale víš jak to chodí. Jednou se to prostě změní a tak doufám, že to nebude zrovna u nás na nás.
Reagovat
nouma
A naše holky co předvedli? Jediné co se mi zatím zalíbilo byl úspěch Klárky Zakopalové a souboj v AO Petra vs Laura jinak prozatím nic. Mrzí mě že Šafářová nenavázal na ten fantastický výkon z finále Fedcupu, možná že si to nechává zase na Fed Cup až půjde do tuhého? No a co se týká Australanek tak řeknu to hnusně ale ony nemají co ztrait jen mohou získat velmi cenný skalp. Takže bijme na popalch a nechť vyjedou blaničtí rytíři ochránit náš Fed Cupový team :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist