Fed Cup: Dvojkou je Benešová, duel zahájí ona s Lisickou

3. 2. 2012, 13:33
Aktuality 48
Iveta Benešová zahájí cestu českých tenistek za obhajobou titulu ve Fed Cupu. Devětačtyřicátá hráčka světa bude hrát první dvouhru úvodního kola proti Německu se Sabine Lisickou. Zápas začne ve Stuttgartu v sobotu v poledne, poté nastoupí wimbledonská vítězka Petra Kvitová proti Julii Görgesové. Rozhodl o tom dnešní los.
Petr Pála a Iveta Benešová

Svěřenkyně kapitána Petra Pály loni soutěž vyhrály, ale jasnými favoritkami v Německu nejsou. "Je to padesát na padesát," odhadoval Pála. Důvodem je fakt, že Němky disponují třemi hráčkami od 14. do 27. místa v žebříčku, český výběr má světovou dvojku Kvitovou a další singlistky až od 47. pozice dvouhry.

Ivetě Benešové dal Pála pro sobotní dvouhru přednost před Lucií Hradeckou a Barbovou Záhlavovou-Strýcovou, ale je možné, že v neděli pošle do hry jinou hráčku.

"Iveta vykazuje od začátku dobrou formu, hraje levou rukou a porazila dobré hráčky. Má na to Lisickou porazit. Jdeme do zápasu s nějakou strategií, hraje se dva dny a budeme se to snažit přizpůsobit a doufejme, že to vyjde," řekl Pála.

Devětadvacetiletá Benešová si fedcupovou dvouhru zahraje poprvé po třech letech a pokusí se vylepšit nepříznivou bilanci tří výher a devíti porážek. Naposledy neuspěla v Brně proti Američankám, kdy nestačila na Alexu Glatchovou. "Mám radost (že hraju) a statistiky moc nesleduju. Budu se snažit hrát co nejlépe," řekla Benešová.

S tvrdě podávající Sabine Lisickou se Benešová střetla dvakrát a v roce 2009 na tvrdém povrchu jednou vyhrála a prohrála. "Žádné slabiny u ní nejsou. Budu se snažit hrát svojí hru, moc ji nenechat hrát tu její, abych nebyla pod tlakem," řekla Češka.

Jednadvacetiletá Petra Kvitová v minulém ročníku soutěže vyhrála všech šest dvouher a byla hlavní strůjkyní zisku stříbrného poháru poprvé po 23 letech. I v Německu je největší hvězdou týmu a hlavním českým trumfem proti silnému soupeři.

"Nikde ale není psáno, že Petra vyhraje dva zápasy. Nemůžeme na ni vytvářet tlak, že musí. Naše další holky můžou klidně vyhrát a získat body," věřil Pála během tréninku ve Stuttgartu, že všechna tíha nemusí ležet pouze Kvitové.

S Julií Görgesovou prohrála Kvitová v jediném utkání předloni v Linci. "Servíruje a hraje někdy i větší spin, takže mi to bude i trošku odskakovat," očekávala Kvitová a nenervovala se tlakem, že by měla vyhrát dva body. "Doma se čeká, že vyhraju úplně všechno, co budu hrát, ale jsme tým a je jedno, kdo uspěje," řekla Kvitová.

Do čtyřhry český kapitán nahlásil dvojici Záhlavová-Strýcová/Hradecká, ale je možné, že místo Hradecké nastoupí Benešová, která je tradiční deblovou partnerkou Záhlavové-Strýcové. Němky nominovaly pár Anna-Lena Grönefeldová a Angelique Kerberová.

Češky se představí popáté za sebou venku, naposledy hrály doma právě proti Německu. "Čeká nás těžký soupeř, ale pokusíme se vybojovat vítězství, abychom se mohly představit českým fanouškům," řekl Kvitová. Doma by tenistky v případě postupu hrály ve čtvrtfinále určitě, ať už postoupí Italky, nebo Ukrajinky.

S Německem mají tenistky příznivou bilanci pěti vítězství ze šesti duelů. Naposledy se utkaly předloni v prvním kole v Brně a zvítězily po boji těsně 3:2.

Německo - ČR (Stuttgart - Porsche Arena, tvrdý povrch):
Sobota (12:00): Lisická (14. WTA) - Benešová (49.), Görgesová (21. WTA) - Kvitová (2.),
Neděle (11:00): Lisická - Kvitová, Görgesová - Benešová, Grönefeldová, Kerberová - Hradecká, Záhlavová-Strýcová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je bomba! gratulace Ivetě!
Reagovat
smazaný uživatel
Petr Pálovi spadlo něco do oka či co ... challengovat to, když je Iveta v laufu. Otázka jest, zdali to byl Pála. A Ivetu to evidentně rozhodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
takhle dobře sem Ivetu na fedCupu hrát ještě neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
:-) upřesněme to - tak dobře jako ve druhém setu
Reagovat
smazaný uživatel
Barbara Rittner ve druhém setu chvílemi vypadala na to, že skočí do kurtu a vezme to za Sabinu.
Reagovat
smazaný uživatel
paradní hra od němka a totalní ostuda od benešové pokračujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee samé errrrrrrrrrrrrrrrrrooooooooooooooooooorrrrrrryyyyyyyyyyyy
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime dnes pěknou ostudu dnes obě naše dostanou pěknej klepec d v 16:00 budemě vědět kdo bude mít pravdu. Já umím uznat prohru jsem zvědav co vy ......
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi opravdu případ pro psychologa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně zase páťulinek a hezký tenisový víkend před námi. Snad to vyjde! Iveta proti Sabine je pro mě překvápko, ale asi logické. Debl Iveta-Bára je jasný, a Iveta by tedy v neděli musela hrát dva zápasy za sebou, tak asi proto už teď. I když si myslím, že proti Sabine by měla Lucka větší šance. Pokud bude po sobotě 1:1, vidím to nadějně.
A holkám to se zlatým vepříkem moc sluší. Petra si umí udělat krásně vlasy :-) Tak držím palec.
Reagovat
smazaný uživatel
mám dotaz: neslyšeli nebo neviděli jste někde kdy se vrátí robin soderling?? už je to nějaká co sem ho nikde neviděla..
Reagovat
smazaný uživatel
Už prý naplno trénuje..tak věřím, že návrat je už otázkou týdnů :).
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju za info :) tak to jsem moc ráda, už mi na okruhu chyběl :)
Reagovat
smazaný uživatel
nemohl jsem si pomoci, musel jsem se k tomu rozepsat jinde http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/fed-cup-nemecko-cesko-preview.html
Reagovat
VlS
Pěknej článek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je to všechno rozlosované, dokonce i USA - Bělorusko. V Americe se hraje v docela příznivý čas... Tyhle zápasy chci určitě vidět:

Sobota (12.00): Masha - Soler-Espinosa
Neděle (11:00): Sabine - Petra
Neděle (18:00): Vika - Serena

Sobotní zápas Viky proti Christině McHale asi neuvidím celý, protože se chci dívat na basket. V neděli hraje Masha proti Suarez-Navarro bohužel ve stejný čas jako Sabine s Petrou a ještě do toho jde lyžování... Je to nabité. :)

Jinak tomuhle oblečení říkám styl. Ruské holky se prostě nezapřou. :)
http://l.yimg.com/j/assets/p/sp/getty/8b/fullj.fcc847915f26069f1cb76284c5688558/fcc847915f26069f1cb76284c5688558-getty-508602618.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No, tahle fotka je možná ještě lepší. :)
http://l.yimg.com/j/assets/p/sp/getty/a9/fullj.9ceb24cf8c953a5d85a2341ab01921dd/9ceb24cf8c953a5d85a2341ab01921dd-getty-508602588.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
pravděpodobnost, že dojde k daným nedělním zápasům je ovšem nějakých 50 %
Reagovat
smazaný uživatel
K zápasům Sabine - Petra a Vika - Serena určitě dojde, protože jsou to první nedělní zápasy a v té době ještě nebude nic rozhodnuto. :)
Reagovat
smazaný uživatel
psychika benešově opět ukaže lisická jí tak vydrtí že bude brečet.... a druhy zápas bude pěkna erooooooooooorrrrrrova hra od petry takže po sobotě 2:0 pro německo
Reagovat
smazaný uživatel
Nagano, ty musíš mít zvlástní spaní.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nespí na svém žaludku. :D
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme , ale myslím že Nagano není čech protože tohle by normální člověk nenapsal (Čech) Nagano chce na sebe jen upozornit!!!
Reagovat
Fandina
ale nejsem kapitán, tak moc ddržím palace a také se těším na formu všech holek a hru.
Reagovat
freeteepek
Nic jiného jsem ani nečekal. V Melbourne hrála výborně. Ta láska dělá divy:-)
Reagovat
Fandina
hrála dobře ale skončila úplně stejně jako vloni ..... a to se ještě s Melzerem nemilovala ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvědav kolik paní erorrrrrrrrrr uděla chyb
Reagovat
VlS
V Grenoblu jsou v SF obě Plíščata a tentokrát nebudou hrát proti sobě. O SF ještě bude hrát Sandra, takže by se mohlo stát, že si SF zahrají tři naše holky.
Reagovat
smazaný uživatel
minář si to zřejmě rozdá s copilemnebo kudryavtsevem spíš věřim teĎ Copilovi ale určitě si myslim že Ivo má na oba
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je moc hezké. S těma loutkama to byl super nápad. :)
http://sport.idnes.cz/obrazem-v-prasecim-muzeu-nejvice-zarily-ceske-loutky-tenistek-p74-/tenis.aspx?c=A120203_101335_tenis_ma

Kdyby náhodou hrály Češky někdy proti Bělorusku, tak pro Viku jedině plyšového medvídka. :)
http://ellen.warnerbros.com/videos/index.php?mediaKey=0_htyg2qh2
Reagovat
Fandina
přiznám se že mě s tou Vikou už otravuješ. Kdysi jsem jí fandila. Málo kazí, má široký rozpřah a dobře se pohybuje. Ovšem to jak jí při každé příležitosti musíš připomínat, mě jí zprotivilo. Není to žádný zázrak. Ani herně, někdo jedničkou být musí ani jednáním, Lukašenko a spol., ani vzhledem. Takže jestli si chtěl svými příspěvky nějak Viku zviditelnit, povedlo se ti to, ale v opačeném slova smyslu. Jednou jsem ti psala, že nic se nemá přehánět. Teď už vím, že Tobě se povedlo mi ji zošklivit. Méně je někdy více ..... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíšmarjá. Já se tady rozplývám, jak je hezké, že tenistky dostávají dárky a hned na mě plivneš jedovatou slinu... Píšu hodně o všech mých oblíbených tenistkách, to je snad normální (stejně jako vy píšete o Petře a českých holkách). O Vice teď možná trochu víc, což je vzhledem k jejímu úspěchu logické. :) Když už jsi zase nakousla téma, o kterém se tady nebudu bavit (politika), tak ti dám aspoň odkaz na jeden článek, který podle mě docela přesně vystihuje skutečnost. A taky si přečti komentáře v diskusi, s těmi já naprosto souhlasím...
http://sportreport.lidovky.cz/lukasenko-k-azarenkove-jsi-pychou-beloruska-fmw-/ln-sport-ostatni.asp?c=A120130_204402_ln-sport-ostatni_mih

Jo a neboj, dneska ještě něco napíšu o Mashe. Můžeš se těšit. :D
Reagovat
Fandina
sorry, ale nemám k tomu co dodat. Článek v Lidovkách jsem četla a právě proto jsem uvedla, to co jsem uvedla. Vika se narodila v zemi kde momentálně nevládnou zdrovna demokratické poměry. Je to prostě mínus pro ní, vím, že za to nemůže, ale nechápu, proč to opět musíš připomínat s tím článkem. Pochop, setkávat se s Lukašenkem je prostě mínus ne plus jak to podáváš ty... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj názor beru, ale víc už se k tomu nebudu vyjadřovat. Já to nepodávám jako plus, jen chci uvádět věci na pravou míru... Je smutné, k čemu jsme se dostali od toho, že německé tenistky dostaly od českých krásné loutky a Vika dostala v talkshow plyšového medvídka. Tvoje první reakce (15:52) mě docela mrzí. Trochu jsem se obával nějaké otrávené reakce, ale určitě ne takové a už vůbec ne od tebe... Jinak nemusím Viku zviditelňovat, ona se svými výkony zviditelní sama. :)
Reagovat
VlS
S tím zviditelňováním (že je nepotřebuje) máš úplnou pravdu, teď se jí ještě držet. Jinak plyšovýho medvídka né, ten bručí, vyje vlk :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha. :D No jo, ale Vika sbírá plyšové medvídky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/azarenka-spim-stejne-jako-pred.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, to je dobrý článek. Taky spím na svém žaludku jako Vika. :D Tohle mě taky pobavilo: "vypadá to, že tenistky s výškou nad 180 a z bývalého SSSR mají jistou slabost pro NBA" Velmi dobře narážíš na to, že přítelem Mashy je Saša Vujačič. :D Co dodat, máš talent. :)
Reagovat
smazaný uživatel
díky :-) u toho Saši jsem předpokládal, že čtenáři - znalci pochopí a ocení, že nezdržuji zbytečným rozepisováním, která Ruska chodí s NBA hráčem
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, jestli jsem znalec, ale pochopil jsem. :) Masha se o Sašovi hodně rozpovídala v loňském rozhovoru pro Sport magazín (někdy po French Open). To byl vážně zajímavý rozhovor, moc se mi líbil. Taky to byla asi poslední věc, která mě v deníku Sport zaujala. :D
Reagovat
VlS
Tak snad to holkám i Pálovi vyjde, hodně štěstí přeju
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, jak jsem říkal. Jeden singl Benešová a jeden Hradecká. Hradecká nastoupí druhý den, aby se mohla Benešová soustředit na debla. Teda pokud už nebude nějak rozhodnuto.
Reagovat
smazaný uživatel
No taky jsem s tebou souhlasil, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
proboha tak to je hed prohra jistá.
Reagovat
smazaný uživatel
ale prosím tebe..jak to můžeš říct..že ti pusa nebolí
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jako myslíš,že proti Lisicki by měla kterákoli jiná větší šanci?
Reagovat
smazaný uživatel
nechci nic řikat ale hradecká by šanci měla
Reagovat
smazaný uživatel
Však ji zřejmě dostane v neděli a proti o trochu slabší hráčce,než je Lisicki.Proti ní by totiž byla téměř bez šance.Lepší,pokud tam půjde před tím neporažená...
Reagovat
VlS
Doufám, že to Pála vyhodnotil dobře. Já bych taky daleko víc věřil Lucce, ale u mě je to pocit, on by měl vědět a docela mu věřím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist