Fed Cup kvůli zranění vynechala, dnes Ivanovičová v Dauhá hladce vyhrála

11. 2. 2013, 23:56
Aktuality 163
WTA DAUHÁ - Nědoléčené rameno Any Ivanovičové by mělo být už v pořádku. Pár dní poté, co kvůli němu odmítla nastoupit ve Fed Cupu, už suverénně vítězí v Dauhá. V Kataru odstartovala hladkou výhrou také další bývalá světová jednička Caroline Wozniacká.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová měla o víkendu reprezentovat Srbsko v 1. kole Fed Cupu proti Slovenkám, v den losu se ale kvůli nedoléčenému zranění ramena kapitánovi omluvila a Srbky bez svých největších opor prohrála a čeká je tak baráž.

Dnes už ale pětadvacetiletá Ivanovičová nastoupila k zápasu v Dauhá a vedla si suverénně. Bývalá světová jednička v úvodním kole smetla 6-1 6-2 Rakušanku Tamiru Paszekovou a ukončila tak mini sérii dvou porážek.

"V prvním kole jsem proti Tamiře očekávala těžký zápas, protože jsme spolu v minulosti svedly několik bitev. Ale začala jsem opravdu dobře, hrála jsem agresivně a dělala jsem věci, na kterých jsem v poslední době pracovala. Cítila jsem, že jsem nebezpečná hlavně z forhendu, tak jsem se snažila držet svého plánu. Fungovalo to dobře," komentovala Ivanovičová.

"Začala nová sezona a já jsem se na ní opravdu tvrdě připravovala. Teď mám pocit, že se má hra blíží k bodu, kdy jsem schopná vyzvat elitní hráčky. Je to vzrušující, protože kdyby to tak nebylo, tak tady nejsem," dodala odhodlaná 13. hráčka světa.

V Dauhá Ivanovičová ještě nikdy nevyhrála víc jak jeden zápas, letos se to pokusí změnit proti Simoně Halepové. Rumunka dnes povolila dokonce jen jeden game Bělorusce Olze Govorcovové.

Roli favoritky dnes potvrdila také Caroline Wozniacká, jež ztratila pouhé tři hry s Mervanou Jugičovou-Salkičovou. Se soupeřku z Bosny a Hercegoviny, jež se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser, sice hned v první hře ztratila podání, pak ale získala 10 gamů v řadě a nakonec za hodinu hry zvítězila hladce 6-1 6-2.

"Jak už jsem v minulosti několikrát říkala, první zápasy jsou vždy těžké na každém turnaji a navíc proti soupeřce, se kterou jsem dosud nikdy nehrála. Ale snažila jsem se jen soustředit na svou hru," komentovala Wozniacká, která loni vypadla hned v prvním kole s Lucií Šafářovou, ale předloni došla až do finále. "Se svým výkonem jsem spokojená, maslím, že mi šel servis a i jsem si vedla dobře na returnu."

Dvaadvacetiletá Dánka a bývalá světová jednička se dnes v žebříčku WTA vrátila do Top 10, kde začala celkově 186. týden. "Věřím, že pokus budu hrát takhle, tak že pořadí v žebříčku přijde automaticky. Nejdůležitější je, že mám dobrý pocit ze svých úderů."



Stane se Serena nejstarší jedničkou?
V Dauhá tento týden dojde k souboji o trůn tenisové královny. Relativně blízko na něj má Serena Williamsová, které dá jistotu postup alespoň do semifinále. Pokud to dokáže, stane se v 31 letech nejstarší světovou jedničkou. Aby se v čele udržela současná vládkyně Victoria Azarenková, musí obhájit titul a doufat, že Američanka skončí nejdéle ve čtvrtfinále, nebo postoupit do finále a navíc doufat v zaváhání Williamsové hned v prvním zápase. Šanci má i aktuálně třetí hráčka světa Maria Šarapovová, v Dauhá by ale musela triumfovat a zároveň by Williamsová nesměla postoupit do semifinále a Azarenková do finále.

V Kataru se představí také čtyři české tenistky. Petra Kvitová má v úvodním kole volný los, zbylé trio do turnaje vstoupí v úterý: Lucii Šafářovou čeká Řekyně Danilidouová, Klára Zakopalová se utká s Američankou Lepchenkovou a Andra Hlaváčková vyzve jedenáctou nasazenou Rusku Petrovovou. Především pro Šafářovou a Hlaváčkovou bude po víkendovém Fed Cupu úterní vstup do soutěže náročný.

"Cesta byla hodně náročná, celou noc jsem nespala. Čekaly mě dva lety s přestupem v Dubaji. Pondělní odpolední trénink venku byl pak docela náročný, ale na zápas se těším a debl s Luckou Šafářovou nás čeká až ve středu, tak se snad do těch zápasů dám dohromady," píše Hlaváčková na svém webu.

- WTA PREMIER 5 DAUHÁ -
(Stat, povrch, 2.369.000 dolarů)
pondělní výsledky (11. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (10-Dán.) - Jugičová-Salkičová (Bosna) 6-1 6-2
Ivanovičová (13-Srb.) - Paszeková (Rak.) 6-1 6-2
Barthelová (Něm.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-2
Rodionovová (Austr.) - Jie Zheng (Čína) 6-2 6-3
Gavrilovová (Rus.) - Medinaová (Šp.) 4-6 6-3 6-3
Garciaová (Fr.) - Nabháníová (Omán) 6-2 6-3
Halepová (Rum.) - Govorcovová (Běl.) 6-1 6-0
Kuzněcovová (Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 7-6(1) 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Husárová/Shuai Zhang (SR/Čína) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-3 2-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

163
Přidat komentář
VlS
se prošla po kurtu a je v druhým kole. Tak teď zápas dne Angie - Mona?
Reagovat
dadaft
spousta kiksů od Angie v rozhodujících chvílích...
Reagovat
VlS
NO, DO TOHO VLKOVA KANÁRA TEDA MOC NECHYBĚLO
Reagovat
smazaný uživatel
a co se stalo s MAriKiri? tolik skreči dneska :(
Reagovat
smazaný uživatel
Makiri už v neděli nehrála Fed Cup, protože je nachlazená.
Reagovat
VlS
Koukám na Mašu s Caroline, žena přišla z práce, poslouchá a s udivem se ptá :" ty se díváš odpoledne na porno?"
Reagovat
Fandina
VlS ... hezky :-) a já jsem si myslela, že už tě žena zná, že bez tenisu nedáš ani ránu ... úsměv
Reagovat
pepin
No co se tady člověk všechno nedozví. Jinak dcerka byla také v Ostravě jako Ty, ale oba dva dny, ona jezdí s tou grupou co tlučou na buben pokud je v republice a tak jsem se jí ptal na Petulu co se týče postavy a ona mi řekla, že by chtěla být také tak štíhlá jako ona a to holka je kus a štíhlá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, už to tu padlo několikrát od lidí, kteří měli šanci Petru vidět naživo zblízka osobně. Je opravdu štíhlá. Mě by spíš zajímala jiná věc. Pravidelně se stává a je jedno, zda jde o Fed Cup nebo Davis Cup, že bubeníci po rozhodujícím bodu z hlediště zmizí. I když se pak ještě hraje třeba další zápas. Zajímala by mě odpověď proč? Pravidelně bývají v TV označovaní za kotel a největší srdcaře, ale na zápas, kdy už o nic nejde a podle mě se na něho dívají jen ti, kteří mají skutečně tenis rádi, už v hledišti nejsou...
Reagovat
Fandina
Ale že jsou srdcaři se přece nevylučuje s tím, že zmizí po rozhodujícím bodu. Ono to zase není úplně nenáročné celou dobu být v pozoru a neustále připraveni o pauzách k povzbuzování. Je to náročné. Neustále ve střehu a je to výkon. A že jsou srdcaři, tak také jezdí do zahraničí a zabere to čas, finance. A přece jenom, když jde o body, je to povzbuzování upřímnější. Třeba nyní v neděli, když bylo rozhodnuto, tak většina lidí z kotle tam nebyla, ale byl tam bubeník a k tomu nějaká ta trubka určitě, protože se háčka také povzbuzovaly a to zejména, když se zdálo, že se jim v druhém setu některé hry nedařily.
Reagovat
Fandina
A co se týče Peťuly. Tak ona je podle tabulek na hranici podváhy. Má velmi štíhlé nohy a malý zadeček a vnadný hrudník tak potom vypadá jako neštíhlá, ale ve skutečnosti když stojí vedle vás, tak si hodně tu štíhlost uvědomíte. Krásné štíhlé nohy, to je to co vás upoutá na Petře. Celkově je štíhlá, televize zkresluje. Je drobnější a štíhlejší v nohou rukou než Šarap, v hrudníku ne.
Reagovat
dadaft
co Stosurová?
viděla jsi ji na vlastní oči.
není moc vysoká...
Reagovat
Fandina
Sam není moc vysoká, je menší než Peťula a je hezká. Peťa má nohy ruce štíhlejší než ona, ale jinak Sam jse úžasná osobnost na kurtě působí vyrovnaně až nonšalatně. Mě byla moc příjemná.
Reagovat
Fandina
dadaft ... jasně jsem je všechny viděla na vlastní oči. Hrály pár metrů přede mnou. A Petru jsem viděla už mockrát i úplně zblízka.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, já tady primárně nechci rozebírat kdo je a kdo není srdcař. To jsou emocionální záležitosti a to bychom se dostali úplně někam jinam. Např. k porovnávání zda je větší srdcař ten, který sedí v hale, protože na to má anebo ten u TV, který na to nemá. Pepina jsem se ptal na čistě technickou věc, když prozradil, že jeho dcera jezdí s kotelníky. A otázka zněla, proč pravidelně nebývají v hledišti za rozhodnutého stavu? Byl jsem sám toho svědkem u fedcupových anebo daviscupových zápasů x-krát. To srdcařství jsem tam jen připodobnil. Protože v jiných sportech např. fotbal nebo hokej, to bývají právě kotelníci, kdo v hledištích stadionů zůstávají nejdéle...
Reagovat
Fandina
All-that-i-am já doufám, že ti pepin odpoví podle svého. Se srdcařem si začal ty v souvislosti s kotlem. Já jsem také x-krát byla jak na DC tak fed a vím, že celou dobu tam fandit je záhul i pro kotelníky, kteří a priory chtějí nebo tam jdou povzbuzovat. Pamatuji si jednou v Ostravě, tuším při Kazachstánu, jsem tak zvaně tvrdila kotel z druhé strany haly, tak vím o čem mluvím. A s tím srdcařením si začal sám.
Reagovat
pepin
Tak to, že televize zkresluje je jasné, sám jsem to viděl na vlastní oči v Londýně při TM. Tsonga vypadá v televizi jako ursus a když jej vidíte 5 metrů od sebe tak je jak nítěnka. A Dj. nebo Roger máte strach, že se rozpadnou. A co se týče toho kotle tak na to se musím zeptat, nikdy jsme se o tom nebavili, ona s nimi pravidelně nejezdí, pracovní vytížení ji to nedovolí, ale pokud to jde tak s nimi jezdí. Co vím tak je to výborná parta, hodně drží při sobě. Ale zeptám se na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, že jsi pochopil jednoduchost otázky :-) Jinak s tím vzhledem tenistů máš naprostou pravdu. Kdyby je měl člověk šanci potkávat někde běžně face to face, tak by se hodně lidí divilo, jak vychrtle někteří vypadají :-) Dokonce ani Rafa není v reálu žádná nabouchaná ultra korba. Měl jsem možnost s ním před časem mluvit a překvapilo mě, že místo toho vsugerovaného televizního svalovce přišel naprosto štíhlý kluk... A Nole, ten je úplně vychrtlý. Oproti běžnému člověku až skoro nezdravě.
Reagovat
Fandina
All-that-i-am já jsem tvojí otázku na pepina také pochopila, ale snad se toho tolik nestalo, když jsem ti odpověděla po svém. Od toho tady ta diskuse je. Ale to jsi prostě ty, že musíš mít pocit, že se mnou nesouhlasíš ... úsměv
Reagovat
gigin
Učiteľ učí hrať ženu tenis. Žena hrá veľmi zle a loptičky odráža za plot. Učiteľ jej hovorí, aby držala raketu tak, ako drží manželovo prirodzenie....
Ako zázrakom žena začala hrať dobre. Učiteľ jej hovorí, že je šikovná, ale nech vyberie raketu z úst a vezme ju do ruky.....
Reagovat
gigin
autorská práva na tento vtip má jeden z místních uživatelů z SK :)))
Reagovat
Fandina
FH ???
Reagovat
Heather_Fedex
mayko. za to dam ruku do ohne
Reagovat
Mayo
Heather som prekvapený, že si myslíš, že to je odo mňa :D ale musím ťa sklamať ale pobavilo ten vtípek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Slovensky tenista: Filip Horansky, peknych 39 bodiku a 615 misto v zebriku ATP:)
Reagovat
Fandina
RF ?
Reagovat
dadaft
je dobrá nálada.
všechno do sebe zapadá.

štedrý turnaj na prahu
nic než postup nepřipadá v úvahu.

čas prohlídnout si Garciu - Máša, to je výzva!
Reagovat
Fandina
dadaft jako obvykle
ukazuje na možnosti nezvyklé

a zase jsou tu básně
a na tenis se také dívá krásně
Reagovat
dadaft
Caroline Garcia zatím dobře - škoda, že nefachčí první servis (a občas to i jinde "ujede")
Reagovat
smazaný uživatel
Super zápas Ernie. Po hodně dlouhé době.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra zprava, jeste aby mu to vydrzelo:) aspon dve dalsi kola:)
Co Robin?
Reagovat
gigin
Jj!!! Fotřík v hledišti ho měl pod kontrolou. Spratka :DDD Za 50 minut hotovo. Paráda!! Zítra očekávám ještě hladkou výhru Grega Žemličky :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Robin nic moc. Byl pasivní, servis mu moc nešel. Na returnu neměl vůbec šanci. Ani jeden BB. Snad ani na shodu to nedotáhnul.

gigin-Hele s tou jasnou výhrou Žemličky. Na to nemáš autorská práva! :D
Reagovat
gigin
Ano, omlouvám se. To mi poslal včera Mutademus smskou :))))) Je to jeho výrok.
Reagovat
Fandina
gigin ... odkdy fandíš Žemličkovi?
Reagovat
gigin
Od zítřka...
Reagovat
Fandina
... tak snad to projede :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Laura nezacla uplne jiste, na servisu to dostala do shody:), ale nakonec vstupni gem urvala:)
Reagovat
smazaný uživatel
Daniela celkem vpohode brejkuje Lauru a vede 2;1:)
Laura ji ale teda celkem pomohla...:) trochu se holcina vyhazela:)
Reagovat
Fandina
Vlku ... člověče, ty tam dole píšeš o jistotě zápasů pro Petru, že zatím jeden, to si vážně z toho smutný, že nebude 4hra nebo reješ. U tebe se to nepozná ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino clovece...fakt jsem z toho smutnej:) Ale veset se nebudu:D))) Takze ve svem stylu:)
Petra > pro mne teda travarka, styl servis-volej. (zatim ted volej hleda)
Debla by mohla hrat porad:) Aspon co se tyce mne:)
Ta trava je jednou za uherak...z toho mi logicky vyplyva...
Debl dava moznost si pinknout, logicky dava moznost Petru videt, logicky dava moznost Petre si zahrat min. dva zapasy na turnaji, zlepsit se na siti. Celkove v jejim pripade velmi uzitecne, vzhledem k jejimu celkovemu stats profilu:) Kdyz se ji nebude darit, je jistota, ze si nepinkne jen jednou:)
Proste jistota dvojnasobku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle jsem opravdu necekal...prvni set pro Danielu.
Reagovat
Fandina
Vlku, díky za vysvětlení ... a jako obvykle ve tvém stylu ... jedna věta nestačí ... tam to vypadalo napsané všelijak ... úsměv
Reagovat
Fandina
Danka dobře ... ještě jeden ... podme podme podme
Reagovat
smazaný uživatel
Odpovidam zkratkou NZ :D)))
Pozor neni to zkratka tenisova!:D)

(Ja jen aby to bylo jasny a nebyl v tom neporadek)
Reagovat
smazaný uživatel
Laure se zatim nedari ani ve druhem setu. A Daniela jako zkusena matadorka tenisovych kurtu toho dokaze lisacky skvele vyuzit, no jo, je to videt > nezkusene mladi vs zkusena liska:)))

Tipuji, ze to Daniela zkusene dokonci. A to je hezke prekvani dne:)

Ovsem Karlicka! To mne dnes trochu dostalo:(
Reagovat
Fandina
Daniela super ... myslela jsem si, že by to mohla dát. Katka také, ale pro Petru by byla lepší Carla, tu posledně Peťa dala na rozdíl od Ekateriny. Tak Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
kokám na Mašu s Garciou, žena přišla z práce, s podezřením se zaposlouchá a ptá se: ty se odpoledne díváš na porno?
Reagovat
Fandina
vlk ... ale JZ :-)
Reagovat
patriks
Pokud jde o náhlá uzdravení některých hráček těsně před štědře dotovaným turnajem v Dohá, tak na tom je vidět, komu jde o osobní prospěch a komu o tým, o zemi. To vypovídá o charakteru těchto hráček. Určitě za to nemůže ITF, jen bych připomenul, jak WTA dávala pokutu hráčkám loni za účast v Hopmanově poháru, což je ITF event.
Reagovat
VlS
Trochu zapomínáš, že jsou to profesionálky a turnaji se živí, zatímco FC je pro ně jen zábava.
Reagovat
gigin
Go Ernie!! :))
Ale Dáma :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Muzes mne prelozit tu druhou cast?:))) Diky:)
Reagovat
Fandina
Erniemu se daří, no mám pro tohohle rebelíka slabost, ale dnes jsem zrovna přála Robinovi. Gulbis dobře, tak je tak dál!
Reagovat
gigin
pak, kdo je tu tupej :DDD
JJ se tady říká už delší dobu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Dama je JJ??? Nemel jsi na mysli spis Jelenu?:)
Reagovat
gigin
Ano. Jelenu Jankovič. JJ. Má tu na tp, přezdívku Dáma. Skoro rok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mel pocit, ze JJ jste ted prirkli Jardovi, aby se to nepletlo.
A Jelene si rikalo Dama, to jsem si jaks videl vzpomnel:)

Kdo se v tech zkratkach ma vyznat:D)

Treba JI je jasnej, a neplete se, ale ND se teda uz plete:)
Reagovat
gigin
JI je Janko Ipsarevič?? :-OOO
Jakože myslíš Kolju s tím ND, předpokládám ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Uf to mne ani nenapadlo, dalsi...do sbirky:
North Dakota
New Democracy
Nuclear Dawn
Nate Dogg
No Doubt
New Divide
Neodymium Nd
Norsk Data
Nuclear Disarmament
No Date
atd...
Kdo se v tom ma pak zorientovat, co ma clovek na mysli to mi povez:D)))))
Reagovat
gigin
Jsi na TP, DPC. Tak řešíme tenisové zkratky!! OMG! TDR (to dá rozum)!
Reagovat
Fandina
Vlku ... kdo se v tom má vyznat? no přece ty, ty jsi s tím vylezl.

giginek ... tak ND je jen jeden přece. A na kulichu? Tak se tak nebraň ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne, ze jsi tu resil Jagra:D))) To da rozum:)))
Reagovat
Fandina
jj je JJ a JJ a JJ všichni tři tedy dva a jedna ... úsměv
Reagovat
gigin
Přesně tak, Fandinko!!
Reagovat
smazaný uživatel
neví někdo, co se stalo s Yaninou? Proč skrečovala?
Reagovat
petrulinka
Tak jsem se dívala, že skrečovala. To vypadá, že tím pádem asi s Petrou na čtyřhru nenastoupí, což by byla velká škoda
Reagovat
smazaný uživatel
Nestihala, rozcilovala se...pokud neco bylo, tak uz pred zapasem...
Ale nechytl jsem presne tu chvili, kdy skrecla.
Reagovat
VlS
se drží pěkně
Reagovat
VlS
Varvara skreč, Klárka je v 2. kole, vůbec se začíná skrečovat, Yanina taky, Petra je bez parťačky na debla
Reagovat
smazaný uživatel
No neni to dobre. Petra mela min. jistotu dvou zapasu:) Takhle se muze stat, ze si pinkne jen jednou.:(
Nemuze si nekde jeste rychle chytnout jinou holku?
Reagovat
petrulinka
Taky jsem nad tím přemýšlela. Otázka je, jestli je vůbec někdo volný a nevím, jestli to jde
Reagovat
smazaný uživatel
už je tam jiný pár...asi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kláro pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný obrat Kláry z 1:4 na 7:6 v prvním setu, snad to vydrží, škoda jen, že není stream...
Reagovat
dadaft
Fran je legenda - ale Marion má nejvyšší čas zabrat - loni touhle dobou sekala jeden dobrý výsledek za druhým...
Reagovat
VlS
To Francčino oslí hýkání je příšerný
Reagovat
dadaft
její body-language a emoce, které hrne na diváky buldozerem, to vyváží. ))
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Ja sleduji neskutecne trapeni Yaniny, az je mi ji lito, uz se tam uplne rozcilovala...

No, ale take jsem tipoval na jistotu Robertu:)))) To je fakt:)))
Reagovat
smazaný uživatel
No a skrec:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Za 5min. bude Laura:)
Reagovat
dadaft
asi zůstanu tady, zatím to ujde...
Reagovat
VlS
taky tak, pěkně se holky bijí
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujes ty vubec tenis? :D)))
...a ne nejake zapasy v blate:)?
Reagovat
dadaft
huh, parádní výměna...
Reagovat
hatatytla
proč je tady pozměněná grafika. Seká se to někomu? nebo je
problém na mém přímači. Tyhlety změny grafiky nesnáším, to
samé na livescore u ATP, místo krásně jednoduché a přehledné
tabulky je tam nějakej temnej barevnej a hlavně pomalej
čtverec.
Reagovat
Fandina
kde myslíš grafika?
Reagovat
dadaft
grafika mně přijde furt stejná.
Reagovat
dadaft
ale je fakt, že mi TP poslední dobou taky trochu blbne - plugin-container.exe celkem jede...
Reagovat
Fandina
Andy Nadia ... škoda losu pro Andrejku, hraje dobře, ale Naďa je Naďa
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme koukaly asi každá na jinej tenis...?Petrová delší dobu špatná a nehrát s Hlaváčkovou,tak je venku. Kdyby měla Hlaváčková v prvním kole kohokoliv,tak nemůžeš přeci mluvit o smůle,když prostě ta dvouhra vypadá v jejím podání takto.Vždyt,když se začala tedy hýbat,tak tam běhala jako potrefená mě připadalo že neví kam a hraje vše na náhodu a potom ten jeden jasný smeč...no nic,pro sázkaře aspon tutovka.
Reagovat
Fandina
gabina ... já nejsem žádná odbornice, Andy měla pár slušných úderů, a Naďa si pomohla servisem, určitě nehrála špatně, zahrála co potřebovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zacatek druheho nejak hned nevysle...ale verim v rebrejk.
Reagovat
smazaný uživatel
uz vede 3:1, je videt, ze koleno asi jeste trochu dela problemy, skoda, ale jinak je na tom kuru jak dracice:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste jedna poznamka...celkem fouka, Lucy ma obcas problem servirovat, do toho to koleno, ale i tak si vede skvele, na siti je vic klidnejsi:) Opravdu hezka zmena:)
Vede si se vsim dobre a ve druhem uz vede 5:2, ted je na prijmu:)
Reagovat
Fandina
Je to tam a příště zase tak. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
Pěkně Luci, Eleni je taky holka od rány, takže moc pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
6:2-6:3

Vysledek vypada pohodove, ale byl to neprijemny zapas. Bylo na kurtu celkem vetrno. Lucy vsechno zvladla, koleno, vitr, prvni zapas. Pekne:)))
Opravdu chvilemi musela Lucka na servisu cekat...

Skvely vstup do turnaje, snad koleno vydrzi:))) Pral bych si, aby si zahrala s Azarenkou:) A asi vsici tusite proc:D))))
Reagovat
Fandina
Vlku ... já přeji Lucii aby porážela všechny, Viku nevyjímaje ... úsměv
Reagovat
VlS
:-) - tak to asi netřeba moc vysvětlovat. Naposledy s ní uhrála set, teď by to chtělo 2 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsechny? i Petru?, Lucku?, Klaru?:D)))))))

Ja ji preji hlavne GS:) a na hrackach jako Azarenka, Serena, Marie, Li ma sanci, pokud se ji podari je porazit, se naucit, ze to jde:)))
Kdyby tam byla Serena, pisu to same, kdyby Marie, to same, Li ted nehraje, na zbytek ma vpohode:)))) vcetne Petry (krome travy, jasne:D))). Je to jen v jeji hlave:))) Potencial ma na to, ze muze vybouchat vsechny:)))
Jeste ta konzistence, ta mne vrta jeste hlavou, ale to prijde:)
Reagovat
Fandina
Vlček ... jestli to všechny atd. bylo na mě, tak samozřejmě, že když někomu přeji, tak všechny :-). Něco jiného je, jestli tomu věřím, že je porazí. Ale přeji jí určitě všechny. To je jasné ... úsměv
Reagovat
dadaft
někdy člověk vybírá mezi "bude hrát PROTI" a "utká se S"..........
...... až mu z toho vyjde "utká se proti". )))))

jinak souhlas, Jugičová začala dobře a místy v zápase ukázala zoubek (umí zaútočit velice pohledně nebo jak bych to řekl) - ale Caroline je přece jen jiný level.
Reagovat
dadaft
to mělo být k montyho příspěvku
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že na tom až tak nezáleží. :)

Jinak se musím omluvit za špatnou informaci. Úspěšnost prvního podání 51% měla Tamira. Ana měla 62%. Zpětně jsem se podíval na statistiky, protože mi to bylo nějaké divné. :)
Reagovat
dadaft
samozřejmě, že nezáleží. nebyla to kritika - já si v těchhle nechtěných přesmyčkách zkrátka libuju.))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tomu včerejšku...

Jsem rád, že Caro i Ana zvládly svoje zápasy zhruba za hodinu. :) Jugic-Salkic je pro mě celkem neznámé jméno. Ona původně neměla hrát v hlavní soutěži (prohrála v kvalifikaci s Dushevinou 6:1, 6:0), ale dostala se tam jako "lucky loser"... Caro měla trochu slabší začátek. Trochu mě vystrašilo, že hned v prvním gemu ztratila podání. Ovšem Caro si vzala svoje podání hned zpátky a nakonec vyhrála 1. set bez problémů 6:1. Na returnu hrála Caro velmi dobře, v prvním setu vyhrála všechny gemy na příjmu. Při vlastním podání to bylo trochu horší. V některých gemech na servisu nechávala soupeřku až moc hrát, ale spíš jenom ze začátku. Pak už to bylo lepší... Ve druhém setu Caro vedla 4:0, ale soupeřka se nevzdávala. Nakonec to skončilo 6:2 a ve 2. setu byly k vidění moc pěkné výměny z obou stran (viz "Hot Shot"). :) Caro čeká ve 2. kole nejspíš Sorana.

Ana měla v 1. kole o dost známější soupeřku, ale Tamira Paszek je teď asi trochu z formy. Začátek zápasu Tamiře hodně ujel a Ana toho využila. Docela mě zaujal Tamiry trenér (takový mladý), který za ní přišel za stavu 0:3 a říkal jí, že je všechno perfektní a že nemusí být nervózní. :D Ana sice ve čtvrtém gemu nevyužila dva brejkboly, ale pak ten 1. set bez problémů dotáhla do vítězného konce... Na začátku druhého setu Ana nepotvrdila brejk, ale pak získala další a měla zase navrch. Za stavu 4:2 odvrátila tři brejkboly, což bylo hodně důležité. Nakonec vyhrála stejně jako Caro 6:1, 6:2. :) Anička chvílemi předváděla opravdu parádní věci. Ještě by to chtělo zlepšit úspěšnost prvního podání (51% je málo) a bude to úplně super. :) Ve 2. kole se Ana utká proti Simoně Halep.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si tipuji, ze Serena bude po Doha No.1 - sice nevim jak je na tom zdravotne, ale pokud aspon trochu ok, tak by s postupem do SF snad nemela mit nejake problemy...takze bych rekl, ze padne tento tyden ten ohlasovany mozny rekord nejstarsi jednicky:).
Reagovat
gigin
IESIM ERNIE!!!! :-OO :)))
Reagovat
dadaft
loni Simona Halepová touhle dobou zažívala celkem dobré časy, v Dauhá, Dubaji a v Americe porazila třeba Hantuchovou, Pavljučenkovovou nebo Petrovovou.
bude to těžší soupeřka než Tamira.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovic sa na to vyjebala, podobne ako Klizan, oplut ich...
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapy neresim, ale jestli jde o holky - tak spis hanba tenmhle, zachazeji s holkama jak s onucema:

President ITF
Francesco Ricci Bitti (ITA)

Executive Vice President ITF
Juan Margets (ESP)

Honorary Treasurer ITF
David Jude (GBR)

Vice Presidents ITF
Jean Gachassin (FRA)
Geoff Pollard (AUS)
Jon Vegosen (USA)

Board Members ITF
Ismail El Shafei (EGY)
Lucy Garvin (USA)
Jack Graham (CAN)
Chris Kypriotis (BRA)
Suwat Liptapanlop (THA)
Roman Murashkovsky (RUS)
Stuart Smith (GBR)
Rene Stammbach (SUI)
Georg Von Waldenfels (GER)
Reagovat
smazaný uživatel
De facto sami chlapi, jak to potom asi muze vzhledem k Fed Cupu vypadat...ze. Skoda slov...
Reagovat
VlS
weekend před premiere turnajem je totální pitomost, to by snad už byl lepší první weekend v lednu :-), jesli má ITF a WTA zájem o alespoň pokračování FC, tak musí kalendář nastavit podstatně citlivěji (a třeba pohnout s termínem nějakého turnaje) a začít za zápasy dávat body do rankingu.
Reagovat
VlS
ITF a WTA s tím pohnout nepůjde, a ITF je na tahu, možná citlivější přístup z genderového hlediska by ledy prolomil. Že to při troše dobré vůle jde ukazuje jasně Davis Cup.
Reagovat
Fandina
Posouvání termínů je vždycky trochu problém, ale přidělování bodů za Fed v tomto směru žádný problém nepředstavuje. Neví někdo proč tomu tak ještě není?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis.com/pro-game/2012/09/itf-not-concerned-wta-dropped-fed-cup-agreement/39615/#.URoZ9fI0Z9Q

Z clanku je patrne, ze ITF se chvali jak je vsechno skvele a lidi to zajima a na FC chodi atd a WTA dela problemy...ale situace hracek je asi uz tolik nezajima, tema s WTA si asi prehazuji jak horky brambor.

Maria, Bethanie a Serena tvrdi, ze ITF na ne kaslou, a je to o nich bez nich. Ja bych rozhodne veril vic tem hrackam, nez tenisovym ouradum z ITF, kteri tvrdi, ze to neni pravda...

Jinak prohlaseni WTA z clanku:

WTA CEO Stacey Allaster recently told Tennis Channel that she believes ?our athletes are playing for their country every day? Compared to other professional sports, athletes at the caliber of ours in tennis do not have the same eligibility requirements with their national associations or their international federations. We think that is unfair.?

Holky jsou proste vice odpovednejsi - a ta situace se zneuziva...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
It is all about tennis politics as manipulative ITF president Bitti plays hardball. Fed and Davis Cup struggle with participation and he needs attendance commitment in these events. Hence he ties Fed/Davis cup as eligibility to desired event Olympics tennis. Just ignore consultation, players needs and brutal tour calendar. I hope WTA and ATP take a hard stance against the ITF.
Reagovat
smazaný uživatel
Od ITF je to alibismus, na jednu stranu je zde nominační pravidlo kvůli OH, které se stejně v některých případech různě obchází a na druhou stranu se od problému distancují a dělají, jak je vše skvělé a v pořádku.....

Dát FC o víkendu, po kterém těsně následuje turnaj premier, je prostě na nic a je to arogantní. Z toho je vidět, jak hráčky nikdo neposlouchá. Když to jde skloubit rozumněji u DC, šlo by to i u FC. Kde je vůle, tam jde vše....., jen chtít.

A s těmi body také, to je hrozná hovadina. Oni tím podmiňují účast na OH, ale body přidělovat do žebříku nehodlají. Dále mi přijde jako méně atraktivní, že se hraje pouze na tři kola. Vyhrajou se dva zápasy a tým je už ve finále....., já nevím, udělal bych to celé komplet jako u chlapů.

Některé hráčky by třeba rády hrály, ale riskovat nějaké zranění nebo něco víkend před důležitým turnajem!? Kdy už třeba raději budou trénovat v místě konání turnaje.....Ani se nedivím tomu, že bylo tolik odhlášek ze stran hráček. Na jednu stranu jsou hráčky top 10 ale i top 20 vázány celkem striktními pravidly co se týká účasti na turnajích, a na druhou stranu by se jim hodilo, aby reprezentovaly ve FC a zvýšily jeho atraktivitu.....

Vím, že už jste to tu tuhle nějak probírali, já mám podobné názory.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli někdo na hráčky kašle, tak je to WTA, ta spravuje profesionální okruh. K termínům - po turnajích v Dauhá, Dubaji, IW a Miami se již hraje semifinále. Čili nevím, kdy jindy byste chtěli hrát první kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez WTA by po tech holkach nikdo ani nestekl...samozrejme.:)
Maji sve chyby, ale v ramci WTA jsou hracky, ktere spolupracuji s WTA a zaroven s ITF.
Kdyz vsechny reknou, ze ITF na ne sere, a ty rikas opak...ja se budu spis priklanet k tem hlasum hracek. Tvuj nazor opravdu nehodlam brat vubec v uvahu, nebo ses nejakej pohunek z ITF, ze rikas opak:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, ten Fed Cup je řešený nešťastně... Je to všechno na rozhodnutí holek. V této situaci bych jim určitě nic nevyčítal. Prostě za Fed Cup body nejsou a za Dauhá jich může být hodně...
Reagovat
smazaný uživatel
Co bylo, to bylo. Ano, před dávnými časy WTA skutečně děvčatům velice pomohla a dostala je téměř na roveň mužům. Z minulosti se ale nedá žít věčně..

Profesionální okruh až na GS a FC (+ jednou za 4 roky OH) organizuje WTA. A WTA je tou ogranizací, co schvaluje termínový kalendář. Neříkám, že v ITF jsou všichni svatí, to v žádném případě, ale házet na ně chyby WTA bys nemusel.
Reagovat
ludolf
To jsi nějak poplet - kritizuješ ITF i za věci, které má v kompetenci WTA (body, ...).
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké chyby WTA? Je jasné, že ani tam není nikdo svatý. Ale já si myslím, že toho pro hráčky dělá rozhodně více něž ITF a když něco říkají samotné hráčky, tak jim v tomto ohledu tedy věřím. Je jasné, že musí dojít ke shodě WTA a ITF, bez toho se nikdo nikam nepohne. Takže se má přizpůsobit pouze WTA? Ale jednostranně a bez spolupráce to nejde a ITF na to evidentně dlabe. Hlavně že tam jsou spokojení, vše si pochvalují a na potřeby holek kašlou.

Jak píšu, všechno jde, když se chce. Šlo by jistě zakomponovat i to kolo navíc, je otázka, zda by s tím hráčky souhlasily, ale určitě by to soutěž zatraktivnilo. Takhle to vypadá, že je to jen aby se neřeklo....Takový slabý odvar DC. Tam přeci jen Ti top hráči nastupují častěji...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nekdo naplanuje semifinale FC tak jak naplanuje, hovori to samo za sebe. Pokud jsou jen 3 kola, tak jejich planovani je fakt prusvih.
Se Te ptam, proc neni SF treba v cervenci, kdy ty holky stejne moc nepinkaj, nebo v srpnu? A tech prikladu je tu vice...
Casovy rozptyl mezi SF a F je komicky...si rikej co chces
Ja rikam, ze tohle je prusvih ITF, jsem na strane spis tech hracek, nemam problem, ze jsi na strane ITF, si to obhajuj sam a radeji beze mne:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, s těmi body je to pravda, to je v kompetenci WTA. Prostě já si myslím, že by se měli všichni pořádně chytnout za nos a něco se s tím snažit udělat. Aby to nebylo jenom ve smyslu "vlk se nažral, ale koza zůstala celá".
Jinak ta atraktivita FC bude pomalu zanikat, podle mě už zaniká. A to by byla škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: Jaké chyby WTA? Třeba ta, že za FC se neudělují body, to je jednoznačná chyba WTA. Bez spolupráce to nejde, to je pravda, ale nesouhlasím s tím, že je chyba jen na jedné straně, obě organizace mají másla na hlavě dost.. Co se týče účasti v týmových soutěžích, účast top hráček ve FC je s účastí top hráčů v DC srovnatelná. V obou soutěžích jsou jedinci, co hrají vždycky, když můžou (Kvitová, Radwaňská - Berdych, Nadal), tak jedinci, co na to dlabou (Máša - Federer).

Vlk: Když se to bude hrát v červenci/srpnu, tak si zas některé budou stěžovat na to, že kvůli tomu nemají tolik potřebný čas na regeneraci před závěrečnou částí sezony.. Souhlasím, že rozptyl mezi SF a F je velký, ale jde mi o to, že ať už se to bude hrát kdykoliv, vždycky se najde nějaký remcal, co bude tvrdit, že tenhle termín je špatně..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze WTA to tem holkam nechce dat z toho duvodu, ze to je jejich posledni tzv. argument, kterym mohou vyjednavat s ITF. A take bych se nedivil, ze ITF ty terminy dava tak schvalne, aby timto zpusobem zase oni pohnuli s WTA a mozna i body, no proste politika. Hracka je tu nekde na 3.-10. miste.
Tady se da oprit jen o hracky, pokud tvrdi, ze ITF s nimi nekomunikuje na rozdil od WTA,,,verim vic tem hrackam.:)))
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Tohle neberu jako argument, to mi je jasne, a proto by to melo byt naplanovane tak, aby takovych problemu bylo, co nejmne. Rozhodne jak je to ted, spis vypovida o blbosti ITF nebo jejich politice...nemyslim si, ze jsou tak blbi, ale spis neco chteji tim ziskat. Hracka je tu az nekde na tom 10.miste...verim proste hrackam.

A rozhodne nesouhlasim, ze WTA uz pro holky nic nedela, za 20 let se to neskutecne zmenilo, to co delaji ted, si ani nepamatuji, je to az neuveritelne.. Kdysi si ty holky samy zakladaly firmy a promovaly se...kazda jak mohla.
Ted WTA kazdou chvili vyjizdi se svym Silne a Krasne atd.:))) Kdysi by si jich Monty ani nevsiml, dnes je to uplne jine...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, může to tak s těmi body i být. Také věřím hráčkám. Vždyť už pouhé rozvržení jednotlivých termínů FC je směšné ať si říká kdo chce co chce....
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že WTA pro děvčata nic nedělá, ale je fakt, že já mám v hlavě spíš ty úlety typu loňský HC, kdy si WTA tak trochu na truc z Brisbane udělala Premier turnaj a hráčkám, co místo toho jely na HC, začala sázet pokuty. Nebo úlet typu neudělování bodů za FC ;-)

K těm termínům - ono je to oboustranné, chápu, že ne každému se líbí nasazení prvního kola FC zrovna do takhle nabité části sezony, ale proč, jako třeba teď, je období, kdy se jedou 4 velké turnaje prakticky v řadě a pak je naopak období, kdy se nic neděje? Proč ty turnaje nejsou rozprostřené rovnoměrněji?
Reagovat
smazaný uživatel
Neudělování bodů je ale asi tak jediná věc, kterou na WTA shledávám. Jako nechápu, proč ITF a stávající systém tolik bráníš. V létě by ten termín konání byl určitě ohleduplnější než ten stávající. A určitě by tolik hráček nebrblalo. Možná jen takové, kteří prostě reprezentovat stejně nechtějí.....

A jdeš do extrémů, jsou hráči i hráčky kteří reprezentují vždy a ti, kteří téměř nikdy. Ale je plno těch uprostřed, kteří by třeba reprezentovali více. Novak hrál teď také první kolo DC.
Proč nechceš věřit tomu, co říkají hráčky?
Reagovat
smazaný uživatel
K těm turnajům - je to teď do března nabité proto, protože se hraje na hardech a od dubna již začíná antuková příprava na RG a větší turnaje se přesouvají do Evropy.
Reagovat
VlS
Promiň, ale reaguješ na něco, co nikdo netvrdí. Jestli je v zájmu ITF udržet FC, tak musí jít negociovat s WTA a musí udělat nějaký vstřícný krok, tak jako se stalo u ATP. De facto ATP má v principu DC přestávku. ATP ji udělala a dává za DC body - proč? Protože se dohodli. Proč sedohodli? Protože bez top hráčů si mohou DC strčit někam, nikoho nebude zajímat. ITF bez síly a popularity profesionálního tenisu může jít do háje, nebude mít ani kačku, natož prachy na tak rozežranej aparát, ktrej prakticky žije z popularity tenisu vytvářené ATP a WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale nebráním stávající systém, jenom mi vadí, že se všechno háže na ITF, tak jednoduché to přeci není. WTA má přeci dost silnou pozici na to, aby vyjednalo lepší termíny, než jsou dneska..
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: to ale není vysvtlení

Vlk: ATP se s ITF dohodla. Zjevně protože ATP měla zájem se dohodnout, nebo mi snad chceš tvrdit, že se ITF k ATP staví jinak než k WTA? Jinak s tou DC přestávku v ATP jsi mě docela pobavil, když se podívám na turnajový kalendář ATP..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hráčky jednající jak s WTA tak s ITF tvrdí, že ITF je tím článkem, který nedbá jejich názorů a ono to tak i vypadá. Je jasné, že se musí dohodnout WTA s ITF, ale já si prostě myslím, že ITF není vstřícná. Věřím tomu, co říkají hráčky. A je rozhodně asi jednodušší přehodit termíny pro FC, kde se hrají pouhé tři kola, než složitě přesouvat termíny turnajů, měnit smlouvy atd.....
Prostě mi přijde, že ITF pro to dělá prdlačku a udržuje FC jen tak, aby byl......, jednou se jim to může vymstít.

A nemyslím si, že WTA svolilo k povýšení turnaje v Brisbane naschvál kvůli hráčkam, aby je mohla trestat za účast v HC. Prostě se to tak sešlo. Faktem stále zůstává, že HC je exhibiční sranda událost a Brisbane teď už velmi prestižní turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Co není vysvětlení? Hrají se čtyři velké turnaje prakticky za sebou proto, že je část sezóny, kdy se hraje na tvrdých površích a mimo Evropu, je logické dát tyto turnaje do jedné částisezóny. Pak se vše přesouvá na antuku a do Evropy. Mně to přijde jako dobré vysvětlení a naopak nacpat FC do tohoto období mi přijde jako velmi arogantní od ITF a potvrzuje to jenom to, že ITF nemá o nějaké vyjednávání zájem.
Reagovat
smazaný uživatel
Stale se nejak drzi +/- politika povrchu.
Davaji prostor hrackam se pripravit na antuku.
Tohle, co je ted -arabie-je hlavne spise z duvodu penez, ale na tom mohou dobre profitovat i hracky, ktere se vylozene tesi k arabum...:))) Se jim nedivim:)))Horsi to je uz potom s IW a Miami...ale porad je to ekonomicky zajimave pro obe strany. Hraci z neceho musi zit, nemyslim ted top10:)))

Nejhorsi je podle mne prechod z antuky na travu, pokud vim, tak Britove chteli kvuli tomu posunout o tyden Wimbledon. A letos to myslim uz posunuli, tam spis byl problem. Pred USOpen se jede USseries, tam je toho prostoru az, az. Hlavni body jsou GS, od tech se to proste odvijelo, odviji a bude odvijet, vsechny turnaje, jedno jake. Bez GS tenis je mrtvy.
Jak ATP, tak WTA dbaji hlavne o to, aby byl dobry prostor pro pripravu pred GS. Co vic jsou nektere turnaje povinne, a nektere si hracky vybiraji a samy si organizuji kalendar, to jim dava urcitou svobodu. Kdyz ITF flakne FC pred povinny turnaj, nuti tu hracku hrat, pokud by to bylo v terminech pred turnaji, ktere nejsou povinne, dali by jim tu svobodu vyberu. Pokud tohle ITF neudela je logicke, ze WTA to bodovat nebude...a ani se jim nedivim. Tim ty hracky uplne odvaris...a tim take nezmenis postoj ITF, to teda dost tezko:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale je to špatné vysvětlení. Proč se hrají 4 turnaje za sebou? Proč mermomocí musí být na stejném (tvrdém) povrchu, když na tvrdém povrchu se hraje i jindy (začíná se hned po Wimbledonu, jde se přes US Open, TM, Australian Open a končí to turnaji v Dauhá, Dubaji, IW a Miami)? ITF má hodně másla na hlavě, ale větší část sezony plánuje WTA a podle mě i z výše zmíněného i ona má co vylepšovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Znovu opakuju to, co jsem psal už jednou. Proč je v některé části sezony několik povinných turnajů za sebou a jindy ani ťuk? Není pro hráče daleko víc vyčerpávající právě těch několik povinných turnajů za sebou než jeden FC?

Btw. když je termín FC tak nešťastný, proč tedy hrálo nebo chtělo první kolo hrát 8 z 10 hráček top ten? A když je spolupráce mezi ITF a ATP tak příkladná, proč se totéž nedá říct o prvním kole DC?
Reagovat
smazaný uživatel
V Australii se hraje na plexicushionu :) ne na DecoTurfu. Rozdil to je, pro divaka asi neee, pro hrace trochu jo, ale mam pocit, ze za chvili to bude jedno, zpomaluji to, co sa da...
Reagovat
smazaný uživatel
Penize!!! + priprava na povrch ke GS.
Ti to tam pisu, si to precti jeste jednou.
To ze nerozlisujes hard jinak nez hard, to mi je fakt ukradeny...

Jo a prestalo mne to s Tebou bavit:))), je to unavny:)))...Davno jsem Ti napsal, ze nemam nic proti tomu, ze ITF obhajujes, ja stojim proste na druhy strane nazoru:)))
Pokud se Ti to nelibi, je mi to lito, ja se v tomto ohledu nezmenim...:) A samozrejme ani nechci, aby si to menil ty:))

Vse co melo byt receno, bylo...:)))

Najdi treba nejaky jiny clanek, jako ja, ktery se toho tematu a problemu ITF vs. WTA tyka...:))) Bude to myslim prinosnejsi:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Peníze ano, ty jsou vždy až na prvním místě, ale příprava na GS ti u turnajů, co následují teď, asi neprojde. ;-)

Hard je pořád hard, bez ohledu na to, jak se jmenuje a jakou má barvu (a vlastnosti). A nevím, jestli je úplně v pořádku, že má jeden povrch v různých úpravách tak rozdílné vlastnosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Vubec nectes co pisu:D))) Delas si se mne srandu, ze jo:D))))

Uz vyse jsem psal!!!!!:

"Tohle, co je ted -arabie-je hlavne spise z duvodu penez, ale na tom mohou dobre profitovat i hracky, ktere se vylozene tesi k arabum...:))) Se jim nedivim:)))Horsi to je uz potom s IW a Miami...ale porad je to ekonomicky zajimave pro obe strany. Hraci z neceho musi zit, nemyslim ted top10:)))"
Reagovat
smazaný uživatel
Si podejte rusku s tommrem, se nenecham dalsim vytocit a vehnat do sileny diskuse, ze neni rozdil mezi Plexicushionem a DecoTurfem:)))

Do toho se znovu zatahnout nedam:)))) stacilo mne to v roce 2011 s tommrem.:)))

Na tohle mne uz nechytnes:)P
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale to je špatné vysvětlení z tvého pohledu, mně to jako špatné vysvětlení nepřijde.

Mně to naopak přijde logické. Teď jsou turnaje v Doha a Dubaji, jak píše už Vlk, je to hlavně z ekonomického hlediska, že se tam ty turnaje natahaly. Přijdou si na své všichni. Pak jsou další dva velké turnaje v USA, které se ale nehrají na stejném povrchu jako turnaje před USO. Takže to je jedna část sezóny. Pak se to přesouvá na antuku a do Evropy, pak tráva, potom jsou přípravné turnaje na USO a na konci si řekla o slovo také Asie. Takže mně to přijde celkem logické. Nebo by se snad mělo vynechat IW nebo Miami, aby se mohl hrát v klidu FC? Neříkám, že je rozvržení kalendáře WTA úplně optimální, ale nacpat FC do tohoto času mi přijde na palici.

"Hard je pořád hard, bez ohledu na to, jak se jmenuje a jakou má barvu (a vlastnosti). A nevím, jestli je úplně v pořádku, že má jeden povrch v různých úpravách tak rozdílné vlastnosti.."

S tím nemohu vůbec souhlasit. Pojem "hard" je sice rozšířený pojem a používá se pro označení tvrdého povrchu, ale existují různé druhy tvrdých povrchů s jejich rozličnými vlastnostmi.

On je sice v posledních letech trend, aby se tyto rozdíly smazávaly, ale to je zase na jinou diskuzi....Aby měly tyto povrchy rozdílné vlastnosti, mi připadá v naprostém pořádku. Nevím, proč tobě ne? Naopak, postupným stíráním rozdílů mezi jednotlivými povrchy, se stává tenis nudnějším a stereotypnějším než tomu bylo před 10 nebo 20 lety.

Já bych byl třeba pro více turnajů na trávě a pro to, aby se do hal vrátili koberce, které bývaly dříve. Ale to už jsme úplně jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
*vrátily koberce
Reagovat
J.M.
Tak pořád nekonečně lepší tomu říkat "hard", než "beton". :-)

Podle mě obecný termín "hard" (respektive normálně česky "tvrdý povrch") celkem postačuje, aspoň na ty venkovní. Beztak Plexicushion i DecoTurf vyrábí stejná firma (její různé divize), a i sami tenisté v posledních letech říkají, že rozdíl mezi AO a USO už není prakticky žádný. Sám Djokovič výslovně říká, že to je "stejný povrch". A i třeba Laykold, používaný v Miami, je prakticky totéž, co DecoTurf, jen od jiné firmy. S čím ale souhlasím, je to, že to je špatně, přináší to ubíjející celoroční stereotyp a nudu.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, označení "beton" je nepřesné úplně.:)

Souhlasím, to neustálé zpomalování povrchů dělá tenis celoročně velmi stereotypní, nudnou a celkem předvídavou záležitostí. Kde jsou ty časy, kdy bylo opravdu znát, že se hraje na jiném povrchu, kdy nebylo žádným překvapením, že vítěz jednoho GS vypadl na dalším třeba ve druhém kole....Styl servis volej se bude za chvíli řadit k "tenisovým dinosaurům" a hráči to budou strojově mydlit v nekonečných výměnách od základních čar, tak je tomu ostatně už dnes. Proto si vždycky rád vychutnám třeba takové oživení v zápasech Llodry.
Reagovat
smazaný uživatel
> Centre Court
12:30 Hlavackova Andrea(CZE)[69] x Petrova Nadia(RUS)[12]
14:00 Schiavone Francesca(ITA)[54] x Bartoli Marion(FRA)[11]
15:30 Garcia Caroline (FRA)[172] x Sharapova Maria (RUS) [3]
17:30 Gavrilova Daria(RUS)[160] x Williams Serena(USA)[2]
19:00 Barthel Mona(GER)[32] x Kerber Angelique(GER)[6]
> Court 1
12:30 Daniilidou Eleni(GRE)[95] x Safarova Lucie(CZE)[18]
14:00 Vinci Roberta(ITA)[16] x Wickmayer Yanina(BEL)[23]
15:30 Robson Laura(GBR)[45] x Hantuchova Daniela(SVK)[75]
17:00 Kirilenko Maria(RUS)[14] Bychkova Ekaterina(RUS)[211]
> Court 2
12:30 Cirstea Sorana (ROU) [31] x Jabeur Ons (TUN) [260]
14:00 Niculescu Monica (ROU) [60] x Jankovic Jelena (SRB) [25]
15:30 El Tabakh Heidi (CAN) [163] x Babos Timea (HUN) [80]
17:00 Kvitova P./Wickmayer Y. (CZE/BEL) x Barrois K./Daniilidou E. (GER/GRE)
> Court 3
12:30 McHale Christina (USA) [44] x Dushevina Vera (RUS) [134]
14:00 Suarez Navarro Carla (ESP) [27] x Makarova Ekaterina (RUS) [20]
15:30 Stephens Sloane (USA) [17] x Tatishvili Anna (GEO) [57]
17:00 Makarova E./Savchuk O. (RUS/UKR) x Paszek T./Zakopalova K. (AUT/CZE)
> Court 4
12:30 Radwanska Urszula (POL) [37] x Kichenok Nadiya (UKR) [217]
14:00 Zakopalova Klara (CZE) [24] x Lepchenko Varvara (USA) [21]
15:30 Mattek-Sands B./Mirza S. (USA/IND) x Raymond L./Stosur S. (USA/AUS)
17:00 Lepchenko V./Niculescu M. (USA/ROU) x Aoyama S./Moulton-Levy M. (JPN/USA)
> Court 6
12:30 Majeric Tadeja (SLO) [184] x Hsieh Su-Wei (TPE) [29]
14:00 Pironkova Tsvetana (BUL) [43] x Oprandi Romina (SUI) [62]
15:30 Al Nabhani F./Woerle K. (OMA/GER) x Black C./Rodionova A. (ZIM/AUS)
17:00 Rosolska A./Suarez Navarro C. (POL/ESP) x Groenefeld A./Peschke K. (GER/CZE)
Reagovat
smazaný uživatel
centr> Nadia, Marion, Maria, Serena, Mona
kurt 1> Lucka, Roberta, Laura, MaKiri
kurt 2> Sorana, Jelena, Timea
kurt 3> Christina, Karlicka, Sloane
kurt 4> Ursula, Varvara
kurt 6> Tadeja, Romina

Debly nejak netipuji, tipnu jen jeden. Petra s Yaninou po haluzi postoupi:)
Reagovat
dadaft
centr> Nadia, Marion, Maria, Serena, Angelique
kurt 1> Lucka, Yanina, Laura, MaKiri
kurt 2> Sorana, Jelena, Timea
kurt 3> Vera, Jekaterina, Sloane
kurt 4> Ursula, Varvara
kurt 6> Hsieh, Tsvetlana
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze ti ta Jekaterina nevyjde:))) a Karlicka pujde dal:) Rad bych ji videl i v dalsim kole.
Rozhodne v porovnani s jinymi zapasy 1.kol, tyhle holky maji trosku smulu:)
Reagovat
VlS
tak centr:
Souhlas, i když budu fandit Andrejce proti Nadě a Caroline proti Marii; Mona - Angie - hm, to může být zajímavé, asi nejzajímavější zápas dne
kurt 1
místo Roberty tipnu Yaninu a místo Laury Danku (což je spíš přání)
Kurt 2 - místo Jeleny tipnu Moniku, podle mě je to tak 50"50
Kurt 3 - souhlas
Kurt 4 - souhlas
kurt 6 - přesně opačně - Číňanka a Pirožka
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, urcite jeden z nejzajimavejsich zapasu. Mona se dostala vitezstvim v Parizi do formy, sice mne tam jeste neco nestymuje, ale rozhodne lepsi nez zaver sezony.

Jejich h2h je opravdu zajimave: tak za prve je to 1:1 (oba zapasy odehrane v prvni pol. minuleho roku)
Za druhe Mona v obou zapasech dala Angie kanara:)
Jeden zapas v Hobartu zvladla lepe...ale v Kodani, kterou Mona ma rada, tam sice srovnala ve druhem sete tim kanarem:), ale treti uz nezvladla, ovsem v te dobe Angie nabrala slusnou formu
a skvele se prezentovala, rozhodne lepe nez na zacatku sezony.
Letos od AO Angie nehrala a nenastoupila ani v FC, takze jsem zvedavy, jak tohle dopadne:) Tipl jsem Monu, ale kdo vi...Celkem by mne take zajimalo, jestli padne kanar i do tretice:)
Reagovat
dadaft
pro sázkovky je Mona favoritkou - to bych věru nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
No, celkem zajimave, ale mozna to svedci o tom, ze vic tece penez na Monu, a tak musi rychle reagovat:)
Mozna jeste rano to bylo naopak:), ale nevim, nesleduji to...
Reagovat
Titan
"suverénně vítězi v Dauhám" To nemyslíte vážně. Kdybyste se drželi Doha, jako každý inteligentní člověk, tak se vám to nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme na českém serveru, tudíž je logické, než se používá český přepis, ne anglický. A nemyslíš si doufám, že v anglickém přepisu se nedá udělat chyba? ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
maslim ;)))
Reagovat
Reti64
že má rameno v pořádku, ovšem porazit Paszekovou je prostě povinnost. Je to hezká slečna, držím jí palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist