Fed Cup: Nový ročník rozehraje Kvitová s Gajdošovou

8. 2. 2013, 12:51
Aktuality 27
Souboj úvodního kola Fed Cupu proti Austrálii odstartuje v sobotu v Ostravě česká jednička Petra Kvitová, která se utká s Jarmilou Gajdošovou. Po nich nastoupí na kurt ostravské ČEZ Arény Lucie Šafářová a Samantha Stosurová. Rozhodl o tom dnešní los.
Petra Kvitová

V neděli si tenistky soupeřky prohodí. Od 12 hodin změří síly týmové jedničky Kvitová a Stosurová, poté budou hrát Šafářová a Gajdošová. Do čtyřhry kapitán Petr Pála nominoval Lucii Hradeckou s Andreou Hlaváčkovou, australská strana nasadí nečekané finalistky čtyřhry Australian Open Casey Dellacquaovou a teprve šestnáctiletou Ashleigh Bartyovou.

"Je mi to celkem jedno, že začínám. Budu se snažit ulehčit situaci Lucce. Gajdošová je na cestě vzhůru, umí zaskočit kohokoliv. Musím se na to připravit," řekla po losu Kvitová.

Osmá hráčka světa se s Gajdošovou zatím neutkala, zato s australskou jedničkou Stosurovou má ze tří zápasů stoprocentní bilanci. Líp je na tom se svými soupeřkami i Šafářová: se slovenskou rodačkou Gajdošovou má bilanci 3:2, se světovou devítkou Stosurovou 4:2.

Češky se nejvíce obávají právě Stosurové, která je na žebříčku jen o jedno místo za Kvitovou. Mají ale jasno v tom, co by na vítězku US Open 2011 mohlo platit. "Má horší bekhend. Bude to chtít tlačit přes bekhend. Nevyhovuje jí levácká hra," řekla Šafářová, která stejně jako Kvitová hraje levou rukou.

V případě rozhodnutého stavu už po třetí dvouhře by se podle nových pravidel hrála rovnou čtyřhra.

Program duelu ČR - Austrálie (Ostrava, ČEZ Aréna, tvrdý povrch):
Sobota (13:00): Kvitová - Gajdošová, Šafářová - Stosurová.
Neděle (12:00): Šafářová - Gajdošová, Kvitová - Stosurová, Hlaváčková, Hradecká - Dellacquaová, Bartyová.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
Bob
Zápasy skončí zítra 2:0 po zítřku. Všcihni v tom věříme, Češi spojme se a společně fanděme! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Otvorený zápas, otvorená séria..
Reagovat
smazaný uživatel
... naprosto otevřená série. Petra zatím letos ukázala (a to jen bezemočně konstatuju fakt), že dokáže letos prohrát s každou holkou na okruhu. Sam se v Austrálii opět nedařilo. Lucka se vinou zdravotních problémů (přelom roku angína léčená antibiotiky, naposledy koleno) taky moc neukázala a forma Jarmily je po těch posledních 18 měsících záhadou, byť získala v Brisbane cenný skalp. Roberty Vinci. Snad jen ve čtyřhře favorizuju naše. Ty dokážou dlouhodobě hrát na špici, zatímco finále AO v podání Dellacqua - Barty vnímám jako životní turnaj těch holek, který jen těžko zopakujou. Navíc další otázkou je, jak by vypadal výkon australského deblu, kdyby se Alicia Molik rozhodla do případně rozhodující čtyřhry postavit Sam coby bývalou první deblistku světa.... to by byl teprve "gulášek" ;-)
Reagovat
Fandina
Já doufám, že to v neděli po prvním zápase bude 3:0. Věřím Petře i Lucii na Jarmilu.
Reagovat
tommr
v článku se sice nejdřív píše, že v neděli "Od 12 hodin změří síly týmové jedničky Kvitová a Stosurová, poté budou hrát Šafářová a Gajdošová.", ale o kus dál je v programu na neděli uvedenej jako první zápas Šafářová-Gajdošová ...
Pokud by v neděli zahajovala Lucka tak by za ideálního průběhu utkání podle novejch pravidel na souboj jedniček vůbec nemuselo dojít ...
Reagovat
Karl
Myslím si, že jde o překlep. Jedničky proti sobě určitě hrát budou. :) Myslím si, že je škoda, že nová pravidla nezahrnula čtyřhru jako třetí zápas, i přesto, že se za rozhodnutého stavu dostane přednost, ale pořád je to, až když je rozhodnuto.
Reagovat
PetaM
Je to jen překlep :) V programu je nejdříve Petra :) :) (v neděli) :)
Reagovat
tommr
tak doufejme, že je to opravdu jen překlep. O zápas Petry se Stosurovou bych nerad přišel. Petra hrála s hráčkou z první desítky naposledy loni v New Havenu a Stosurová je momentálně asi jediná proti který má šanci uspět ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš že Hopsandu by neporazila? A šanci by mohla mít i proti Kerber, Errani..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=afRMQOyp8eA
:D vím, že to sem nepatří, ale teď sem to našel :D hezkej zápas :))
Reagovat
Bob
Jo, to si pamatuju. Petra tehdy odvrátila asi 8 mečbolů a ten svůj první hned potvrdila. Snad si to teda nepletu. Potom hrála SF se Serenou.
Reagovat
smazaný uživatel
No, řekl bych, že jich bylo jenom 5, ale to je jedno. :)
Reagovat
Bob
Nebo 5, to je jedno. A v třetím setu Kanepi vedla 5:2.
Reagovat
tommr
Petra by měla získat bez problémů první bod a Lucka by pak mohla jít do zápasu se Stosurovou bez nervů a překvapit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to?
h2h
Lucy vs Sam 4:2....:) To snad Sam bude muset prekvapit:)
Reagovat
Bob
U Sam nikdy nevíte..
Reagovat
smazaný uživatel
bude to souboj čtyř labilek, jehož výsledek se dá jen stěží odhadnout. Zápas Petry a Jarmily rozhodně nemusí být tak bezproblémový ;-)
Reagovat
tommr
mírná favoritka je i přes to H2H Stosurová - je výš v žebříčku a Lucka je z formy a měla ted menší zdravotní lapálie ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ja tuhle soutez tolik nesleduji, takze to beru s jistou rezervou.
No ale jestli jsem pochopil dobre, tak Lucy, ta ma problemy spis s kolenem uz z Parize , pokud bude fit, tak si myslim, ze trochu prevahu nad Sam ma, ta posledni dobou teda celkem spatny a nepotrebuje k tomu ani koleno, ale urcite bych ji nepodcenoval, to ne..
Fakt je, ze Jarmilka je na tom teda jeste podstatne hur nez Sam, ale ani bych se nedivil, ze prvni den Lucka vyhraje a Petra prohraje, tedy presne naopak nez se ocekava:)
Jinak obecne by to melo byt jasne pro CR, pokud to bude jinak, bude to spis prekvapeni...
Reagovat
dadaft
neumím si představit, že by Sam 2x prohrála.
3:0 to nebude, ale věřím našim. ))
Reagovat
smazaný uživatel
U Sam si to i dokazi predstavit. Kdyby se hralo na antuce, mozna by mi to delalo problem:), to asi jo:)
V kazdem pripade bych se asi divil, kdyby CR prohrala. Pokud by to bylo naopak, povazoval bych to trochu za prekvapeni...:)
Reagovat
dadaft
ona má Sam v FC v singlu bilanci 35-6 nebo kolik, takže se umí hecnout.............
..........na druhou stranu, v Austrálii byla z formy.
no, uvidíme... ))
Reagovat
Bob
To ona je v Austrálii vždycky z formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja o ni nepochybuji:)
V Australii se ji celkove nejak na tom plexicushionu nedari...nejen letos... Ale i s prihlednutim k tomuhle, nejak se mi Sam nezda...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi magor?
Reagovat
Jan
Vzhledem k bídnému výkonu našich holek letos a Petry od USO budu čekat spíš debakl našich. O to víc mě překvapí (a příjemně), když vyhrají, což jim přeji.
Reagovat
dadaft
no právě. takže těžko říct, co předvede. taky se může stát, že si svoje zápasy v klidu uhraje ve čtyřech setech - no a pak by to bylo dost těžké...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist