Fed Cup: V Londýně byly rozlosovány barážové dvojice. Slovenky poletí do Kanady

11. 2. 2014, 12:33
Aktuality 20
V Londýně byla rozlosována baráž Fed Cupu, která 19. a 20. dubna rozhodne o příslušnosti v jednotlivých výkonostních skupinách. Zajímavé utkání o postup mezi elitu čeká Kanadu, která se v domácím prostředí utká se Slovenkami.
Fed Cup

Jistotu startu mezi osmičlenou elitou Fed Cupu mají v sezoně 2015 zatím jen letošní semifinalistky: Češky, Italky, Němky a Australanky. O druhé polovině se bude rozhodovat za dva měsíce 19. a 20. dubna v baráži.

Těžký boj o udržení čeká Slovenky, které o uplynulém víkendu v Bratislavě nestačily na Německo. Tým v čele s finalistkou Australian Open Dominikou Cibulkovou a zkušenou Danielou Hantuchovou poletí do Kanady, která spoléhá na devatenáctiletou Eugenii Bouchardovou a touží po návratu mezi elitu poprvé od roku 1994.

"Je to nejhorší možný výsledek losu. Budeme cestovat na jiný kontinent v době, kdy v Evropě bude startovat sezona na antuce,"
řekl generální sekretář Slovenského tenisového svazu (STZ) Igor Moška. Teoreticky je možná změna pořadatelství, je to ale spíše scifi.

"Sice můžeme Kanaďany s tímto návrhem oslovit, ale nečekám, že na něj přístoupí. Prožívají tenisový boom, minulý rok se jim dařilo v Davis Cupu, teď můžou po dlouhé době postoupit do Světové skupiny Fed Cupu. Toto odvětví je u nich na vzestupu a těžko si nechají uniknout příležitost prezentovat se v domácím prostředí," uvědomuje si Moška, jenž přesto věří v záchranu.

"Kanada má semifinalistku Australian Open Bouchardovou, která v Austrálii ukázala, že dokáže porazit každého. Ale náš tým považuju za vyrovnanější a pokud nastoupíme v nejsilnějším možné složení a optimální formě, tak máme velkou šanci na úspěch," dodal Moška v rozhovoru pro agenturu SITA.

Za Slovensko kromě tradiního dua Cibulková a Hantuchová nastupují také Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová, Kanaďanku Bouchardovou doplňuje zkušená Aleksandra Wozniaková a
Gabriela Dabrowská s Sharon Fichmanovou.

Ještě nedávno ženská tenisová velmoc Rusko, které však v posledních zápasech hrálo bez jediné hráčky Top 100, bude bojovat o záchranu v domácím prostředí proti Argentině. Tu táhne jednadvacetiletá Paola Ormaecheaová, aktuálně 59. hráčka světa.

Američanky, které o víkendu bez sester Williamsových a Stephensové prohrály v domácím prostředí s obhájkyněmi tituly Italkami, čeká nebezpečná Francie.

Tenistky Španělska po porážce s Češkami čeká znovu domácí zápas, přivítají však Polky v čele se světovou pětkou Agniexzkou Radwaňskou.

Vemi zajímavým zápasem může být souboj o postup do Světové skupiny II mezi Rumunkami a Srbkami. Rumunsko má v týmu Simonu Halepovou, Soranu Cirsteaovou či Moniku Niculescuovou, Srbsko by zase mohlo nastoupit s bývalými světovými jedničkami Anou Ivanovičovou a Jelenou Jankovičovou, které ovšem v 1. kole v Kanadě nehrály.

- FED CUP 2014 -
Los baráže
Baráž o Světovou skupinu I:
Rusko - Argentina
Kanada - Slovensko
USA - Francie
Španělsko - Polsko
Baráž o Světovou skupinu II:
Rumunsko - Srbsko
Nizozemsko - Japonsko
Švédsko - Thajsko
Brazílie - Švýcarsko
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Luky99
Go Kanada !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ten los musí vždycky vyjít tak blbě? Francie dostala možná nejtěžší variantu, i když je samozřejmě otázka, v jakém složení Američanky nastoupí. Ale ony jsou silné i tak a budou určitě favoritkami, protože mají velmi široký kádr a navíc hrajou doma... Stejně tak mě docela mrzí, že proti sobě hrajou Kanada a Slovensko. Těm bych přál světovou skupinu oběma. Naopak třeba Rusko dostalo Argentinu a pokud Rusky nastoupí se svým "D" týmem, tak to bude jasně nejslabší dvojice v baráži... No a co se týče baráže o druhou světovou skupinu, tak tam mě strašně mrzí dvojice Rumunsko - Srbsko, protože i tam bych to přál oběma. Zase záleží na tom, v jakém složení nastoupí Srbky. Pokud to bude jako teď o víkendu v Kanadě, tak jsou bez šance. Myslím, že budou mít velký zájem o to, aby za ně nastoupila Anička (podobně jako v loňské baráži s Německem)... No prostě strašný los.
Reagovat
Frick
Bára mohla zkusit ten Midland, to se trochu divim...

ITF 100 000 už není úplnej odpad... Možná to měla zkusit Kristýna místo Dohá...
Reagovat
smazaný uživatel
Carla se zjevně nestihla dostat do Doha a hraje místo ní Tadeja Majeric, respektive už prohrála s Nasťou.
Reagovat
smazaný uživatel
EDIT: Píšou zranění lokte.
Reagovat
Frick
Těm ten FC program nenarušil? Oni v plánu nic tenhle tejden neměly?
Reagovat
gedzitka
Bára už kvůli Fed cupu obětovala kvalifikaci v Kataru (ale tu by nestihla i kdyby se to nakrásně odehrálo o víkendu) a Andrea startuje v Kataru jen ve čtyřhře a tu asi stíhá v pohodě i tak, jejich zápas s Luckou je na programu zítra.
Reagovat
vendulkabendulka
Muzou byt nakonec rady, ze se tam dopravily vcas a nedostaly pokutu $7000. Je to od ITF naprosto nezodpovedne a amaterske.
Reagovat
tommr
Bára a Andrea tenhle týden naštěstí nic neobhajujou, ale i tak jsou škodný, protože mohly zkusit kvaldu v Doha. Je jim proto ke cti, že daly přednost reprezentaci ... :)
Jinak to jestli Andrea stihne v Doha aspon toho debla nezáleží jen na ní. Jde i o to, jestli bude její partnerka vůbec fit. Na Lucku může dolehnout únava, protože toho prodělala v poslední době opravdu moc (zranění, nemoc, náročný FC utkání, přesun do Doha na poslední chvíli) a ted jí ještě čeká těžkej zápas v singlu. Nikdo by se proto asi nemoh divit kdyby Lucka toho debla vypustila ...
Reagovat
gedzitka
Tak kvaldu v Dauhá by nestihly i kdyby se program o víkendu stihl, je to jejich rozhodnutí, že daly přednost Fed cupu. Myslím, že Lucka debla nevypustí, asi nebude tahat Andreu do Dauhá proto, aby jí na místě řekla, že debla vypouští...
Reagovat
Frick
Když Lucka byla ve 2. setu hned brejklá, neřikali jste si - "Výborně, teď už si obě udržej podání 3:6, 4:6 a sbohem FED Cupe...". Já měl tedy strach a pokud by to Lucy nezvládla, tak bych se asi na ní trochu zlobil...
Reagovat
tommr
Polsko se sestrama Radwanskejma by nebylo moc příjemným soupeřem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvítí s Luckou mají na Agu H2H dost pozitivní, a Ula je slabší Aga, takže ani moc ne :) ale je lepší, že tam nejsme samozřejmě.
Reagovat
George_Renel
Jsem zvědav, zda se někdo z toho našeho zápasu poučí. Myslím tím ITF a pořadatele. Byla to jedna velká řízená katastrofa.
O to více potěší, že to, jak pořadatelé chtěli zvýhodnit domácí hráčky hlavně proti Petře Kvitové, se nakonec obrátilo proti nim. Ve všem. Petra nepřijela, udělali si ostudu, prohráli a Carla Suarez-Navarro se nakonec z Dauhá musela odhlásit. Stále platí, i když by mělo,častěji "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá".
Reagovat
tommr
přesně tak. Ten podraz se nakonec obrátil proti Španělsku, který nejenže nepostoupilo, ale ještě si uřízlo ostudu a jejich nejlepší hráčka se musela odhlásit z Doha. To je myslím naučí mnohem víc než jakákoli stížnost z naší strany, která by se stejně zametla pod stůl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kanadá ma Bouchard a ?

Hratelné, no stále náročné..
Reagovat
tommr
a Wozniak, Fichman ...
Podcenit se nesmí, ale je jasný, že Francie nebo Polsko by asi byli těžší soupeři ... :)
Reagovat
VlS
Alex Wozniak dost bojuje se zdravím, ale pokud je zdravá, tak je to hodně dobrá tenistka, bývala ve třicítce.
Reagovat
smazaný uživatel
No prvý muž slovenského tenisu Moška povedal, že Kanada je najhorším možným súperom, už len kvoli cestovaniu..

Myslím, že Polky by boli horšie, na druhú stranu Francúzky a Argentínčanky o poznanie lahsie..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Polky budou hrat FC play-off o hlavni skupinu se Spanelkama. To bude masakr. Aga vs. Karlicka. Uz se nemuzu dockat :-)
A sakra, ve Spanelsku na antuce :-( Mno tak to neni dobre. Aga je jeste horsi hracka na antuce nez Mura v ATP :-D Tak to Karlicku asi neda a budou muset to zkusit pres debl rozhodne jako nase holky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist