Federer chce i příští sezonu zahájit na Hopmanově poháru

27. 6. 2017, 11:03
Aktuality 5
Roger Federer chce i příští sezonu zahájit na Hopmanově poháru v australském Perthu. Osmnáctinásobný grandslamový šampion připisuje letošní úspěch na Australian Open zčásti právě exhibici smíšených družstev, kde se letos po půlroční pauze dle svých slov skvěle rozehrál. Jeho parťačkou by měla být stejně jako letos Belinda Bencicová.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer má v plánu nadcházející tenisovou sezonu stejně jako tu letošní zahájit v Perthu, kde se bude na přelomu prosince a ledna konat jubilejní 30. ročník Hopmanova poháru.

Pětatřicetiletý Švýcar si letos start v soutěži smíšených družstev pochvaloval a i v příštím roce by měl bojovat po boku bývalé světové sedmičky Belindy Bencicové.

Rodák z Basileje se po půlroční pauze zaviněné zraněním kolene v Perthu skvěle rozehrál a došel si následně na Australian Open pro rekordní 18. grandslamovou trofej. Vzápětí vyhrál i tzv. "Sunshine Double", když nenašel přemožitele na prestižních akcích Masters v Indian Wells a Miami.

Antukovou část sezony se rozhodl celou vynechat a vrátit se až na oblíbené trávě. Po delší pauze překvapivě vypadl ve Stuttgartu už po prvním zápase, nicméně chuť si spravil minulý týden devátým triumfem v Halle.

"Hopman Cup byla perfektní příprava, byl jsem pak v dobrém rozpoložení. Myslím, že i právě skvělá příprava v Perthu mi pomohla vyhrát Australian Open," řekl Federer, jenž už s krajankou Bencicovou figuruje v rozpisu týmů na oficiálních stránkách exhibičního turnaje.

"Hopman Cup jsem si užil na kurtu i mimo něj. Už na můj první trénink přišlo okolo 6 tisíc lidí, byl to neuvěřitelný pocit. Byl to pohodový start do letošního roku, který jsem mohl strávit i s rodinou. Už se nemůžu dočkat, až si to za pár měsíců zopakuju," dodal.

Další týmy ani jména zatím oznámeny nebyly. Jubilejní 30. ročník Hopman Cupu startuje 30. prosince, finále je na programu 6. ledna. Loňský titul budou obhajovat Francouzi.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
janek_da
Ten chlápek z plakátu je mi povědomý. Ale Rogera Hits Pertha neznám.
Reagovat
slacker
a Perchtu alias Bilou pani znate?
Reagovat
a.magerova
Takže rok 2018 je VSUCHU čili tenisově aktivní.... i když popravdě: Já TO věděla, už tak nějak toho Rogera za ty roky znám.... ;-)
Reagovat
Padme
juchuuu ;)
Reagovat
Lina
Kterého roku se má teda bát? Olympiáda bude zaručeně? .. Ona bude konečná asi sezona 2019, když je tam ta 9.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist