Federer: Dohled na bílé oblečení je letos až moc přísný

3. 7. 2014, 12:37
Aktuality 32
Přehnaně přísní jsou letos pořadatelé Wimbledonu při dohledu na dodržování pravidla o bílém oblečení tenistů a tenistek. Myslí si to švýcarský fenomén Roger Federer, který připomíná, že v minulosti nebyli tenisté mnohdy oděni výhradně v bílé barvě.
Profily hráčů
Roger Federer (@ AELTC)

Účastníci letošního tenisového svátku v All England Clubu obdrželi na začátku od hlavního turnajového rozhodčího Andrewa Jarreta jasné pokyny, které se týkaly oblečení. Nový předpis se zaměřil i na spodní prádlo, jež musí být kompletně bílé. Nesmí obsahovat více než centimetrový barevný pruh, což mnohým aktérům zkomplikovalo situaci.

Podle sedminásobného wimbledonského vítěze zacházejí britští organizátoři do extrémů. "Můj osobní názor je takový, že to je až moc přísné," uvedl Federer, jemuž bylo loni hned po prvním kole doporučeno, aby změnil obuv. Nastoupil sice v bílých teniskách, ale s výrazně oranžovou podrážkou.

Dvaatřicetiletý Švýcar svůj názor podložil připomínkou fotografií šampionů minulosti jako například Stefana Edberga či Borise Beckera. "Ty ukazují, že i tam se ocitla sem tam nějaká barva navíc," podotkl Federer, kterého v pátek čeká semifinálový souboj s Milosem Raonicem.

"Ale respektuji to. A rozumím tomu. Teď si tím prostě musíme projít, ale třeba jednou zase trochu povolí tu uzdu, která se nyní přitáhla. A nebudou až tak nekompromisní," doplnil Federer.

pva, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
hraci by sa mohli dohodnut,na buduci rok vsetci na blond,by som bol zvedavy na vyraz tradicionalistov,ked uz cirkus tak poriadny:)
Reagovat
horska.kraslice
Všichni na blond není tradice, to je protest nebo recese.
Reagovat
gigin
Ale blond aj hore aj dole.
Reagovat
Jan
Aby jim nakonec nevadili barevní hráči :)
Reagovat
Fandina
Když bílé, tak bílé všechno, včetně prádla a proč ne. I Roger v závěrečném odstavci říká, že tomu rozumí. A přiznávám, že se mi to moc líbí. Zelená tráva, bílé lajny a bílé oblečení. Vlastně ta univormita, všichni v bílé, posilují soustředit se na toho, kdo v tom hraje, postava, obličej, když jsou různé barvy na oblečení, tak ovlivňují i náš dojem z něho na člověka, který ho nosí. Tohle odpadá, takže super tradice a líbí se mi to!
Reagovat
Fandina
uniformita ... sorry oprava ... úsměv
Reagovat
urbi
A co hnědé proužky na spoďárech? Kdyby se z toho všeho náhodou někdo podělal...
Reagovat
smazaný uživatel
Už v sobotu jsem tady napsal:
"Tradice je fajn, ale nic se nemá přehánět. Diktovat někomu, jaké si má vzít spodní prádlo, to už pro mě hraničí s omezováním osobní svobody a lidské důstojnosti."

Sice mě jeden z mých stálých oponentů (mám v ignoru, takže nebudu jmenovat :D) označil jako neskutečného drzouna, ale já si absolutně stojím za svým názorem.

Jinak je pro mě příjemné, když tady vychází takové články. Aspoň je vidět, že s kritikou pořadatelů Wimbledonu tady na TP souhlasí i špičkoví hráči (ať už se to týká oblečení nebo volné neděle). :)
Reagovat
horska.kraslice
Mně se právě letošní Wimbledon velmi líbí, jak je skoro čistě bílý.
Reagovat
a.magerova
Je nudný a fádní :-/
Reagovat
horska.kraslice
Pro mě není ani nudný ani fádní, je naopak jedinečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s Magerkou.
Reagovat
Alois_Mlok
A bez spodního prádla hrát můžou?
Reagovat
smazaný uživatel
To by Rafovi hodne pomohlo
.;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale jen pokud nemají opálenou p*del (sorry)
Reagovat
a.magerova
No jestli bez můžou hrát nevím, ale když si Venus vzala kalhotky tělové barvy, tak byli mnozí v šoku a pohoršeni.
http://sport.aktualne.cz/venus-williamsova-opet-sokovala-zdanlivou-nahotou/r~i:gallery:13639/

Mám příbuznou, která závodně tančí a oni nesmí mít kalhotky tělové barvy (jsou za to strhávány body), aby nevzbuzovali v divákovi zbytečné fantazie ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Příští rok se snad výrobci tenisových oblečků na WB připraví a ušjí i kolekci prádla v bílé barvě.
Reagovat
gigin
Švýcarsko ovládly nepokoje po vyřazení národního týmu z MS ve fotbale.

http://www.youtube.com/watch?v=Y5t8TN3EX40
Reagovat
anajka
:DD
Reagovat
a.magerova
No.... a já Švýcarům tak držela palce a těšila se na penalty a zas ten Messi TO podělal :-/
Reagovat
anajka
...ale máme zajtra dôležitejšie švajčiarske želiezko v ohni...
Reagovat
a.magerova
Správně, jen bych poznamenala, že nejdůležitější ze všech ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě dostalo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím. Je choré, aby napr. Broady hrala bez podprsenky, pretože organizátori trvajú na tradícii. Aké spodné prádlo si oblečiem, je predsa moja osobná intímna vec. Navyše to ani veľmi nie je vidieť,
Reagovat
Roger_Federer
Diktovat nekomu jake ma mit boxerky je uz trochu moc..ani se nedivim ze se Roger ozval.
Reagovat
smazaný uživatel
to už si klidně můžou i kůži obarvit na bílo :D:D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, tradice je tradice, ty se dodržují z nějakého historického důvodu, navazuje se jimi na předchůdce a především by se měli CHTÍT dodržovat v hlavách samotných aktérů. Nechápu tohle absurdní vynucování různými nařízeními o maximálně centimetrovým proužku na spoďárech nebo podrážce bot, to je fakt kravina. Proč nedat hráčům volnost proboha? To, že je tradice hrát na Wimblu v bílém všichni víme a kdo by se chtěl odlišit, PORUŠIT TRADICI, no bože, ať si vezme třeba růžovy tričko, poruší tím tradici - z nějakého vlastního důvodu, chce se odlišit - dobrá, u některých fanoušků tím sklidí kritiku, některým to bude úplně jedno, ale trestat a vynucovat si tohle?? Příjde to jen mě tak směšné?
Reagovat
darek.vrana
To si nemyslím. Pokud to poruší jeden, poruší to druhý, pak si další řeknou: "Hele, támhleti dva to taky neměli...", a je po tradici.
Reagovat
darek.vrana
Ale je to trochu nepraktické, protože v TV nepoznám kdo je kdo.
Reagovat
smazaný uživatel
To nie je zrovna ktovieaký argument, mne to problém nerobí.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist